Jumaat's Journal (Kesyukuran) #2

Posted by mizzura on Friday, April 15, 2016. Filed under:

Alhamdulillah jumaat kembali. Hehe. Sebenarnya siang tadi saya tak sihat untuk bekerja. Padahal dah siap pakai baju opis. Hubby dah push2 cakap xlarat nnt tido dlm kereta (walau dia selalu tak bagi).

Sekali tu macam..sakit sangat..bila baring baru rasa relieve. Terus cakap, sorry xg kerja sakit badan. Tak larat betul ni. And yes.. memang terbaring seharian sampai terpaksa buat decision. Kena jugak pegi urut ni. Mujur la ada yang dekat dengan rumah. Cita-cita nak bukak laptop kononkonon siapkan kerja pon tak capai. Pasal tak larat betul. Serius!

Okay. Pehal ko penat sangat ni kan. Anak bukan sepuluh pon. Alkisahnye.. aku ni overloaded dengan kerja opis. Lack of manpower. So bila bos projek A request tu, projek B request tu, projek C request sekian..projek Z, projek Q..arhh..u name it.  Kau pon mati2 siapkan dari pagi sambung ke malam sambung lagi..tido pon pikir..arr..
Fatigue sangat2..

Campur plak ostesen 2 hari.. nampak macam bercuti tapi ekceli siang malam try nak fulfill request walau kadang2 sedikit terlajak jugak..but i'm not robot..huhu.

Mungkin jugak faktor naik bas ekspress. Kahkah. Gedik kan. Maklumla semalam besday asben, rasa tak best kalao tak balik awal. Flight plak kul 7 kat2 kul 8 baru ada. Mau dekat kul 10 sampai rumah. Tula salah satu punca jugak.

Apa-apa pon saya bersyukur masih ada kerja. Masih diberi peluang kerja. Tu la punca yang mengigihkan diri bekerja..sebab diberi peluang kerja.

Memang rezeki bukan pada kerja..tapi bukan senang jugak nak cari kerja sekarang ni..Syukurlah...

Sekian cobaan berJJ kalini.

3 Responses to Jumaat's Journal (Kesyukuran) #2

  1. Abam Kie

    As salam. Semoga kembali sihat seperti sediakala.
    sy follow blog ini ya?
    no 348. tq

  2. Mia Liana

    semoga cepat sihat...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #23. maaf mia baru sempat nak blogwalking.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2016/04/senarai-url-blog-23.html

    pemenang akan diumumkan pada 26 April 2016

  3. chenlina

    ed hardy clothing
    scarpe hogan
    louis vuitton outlet
    louis vuitton outlet
    ugg outlet
    gucci outlet
    gucci belts
    nhl jerseys cheap
    abercrombie
    mlb jerseys
    chenlina20170114

Leave a Reply