Mencari Indahnye Isnin

Posted by mizzura on Monday, October 26, 2015.
4 Comments

Selamat pagi semua!!

Assalammualaikum..

Pagi-pagi ni cuaca sejuk-sejuk ada kabus-kabus. Aku pon dah jadi hilang pertimbangan ni jerebu ke kabus ke apa. Yang aku tau sejuk.

Dalam kesejukan sambil layan blues senin ni ntah napa kaki tertuju ke kedai News.com kat LRT nih.
Dari hujung sini ke sinun ku telek-telek majalah. Her World takdak, okelah usha mag Cosmopolitan. Sekali isi cam boring..hurrmmm ku belek2 The Malaysian Women Weekly cam best jer tapi dalam plastik. Okelah, sebab dalam plastik kita beli la ni.

Lagipon headline WIN LUXURY HOTEL STAYS WORTH RM  25,000!  tu macam memanggil-manggil ioll tuk membeli. Hahaha. Lammmaaaa dah tak join contest ni. Jom asah skill balik.. harap-harap tuah masih melekat..kiki.

Masuk-masuk opis, say morning! (padahal tak sapa pon sampai, baru 715 am kot).

So sebelum baca doa bekerja, fokus, kerah otak, mari kita panaskan enjin dengan Nasi Lemak Abang Sazali kita ni !




Enjoy Monday... Enjoy Working..Bismillah..




Tips elak Monday Blues (klik sini)



2015? Apakah?

Posted by mizzura on Sunday, October 18, 2015.
7 Comments

Haha..

Tajuk penuh persoalan.

Persoalannya ialah.. baru nak ada 1 entry this year. Amik kau..bz kononnye padahal scroll fb & insta, jeling2 wasap tu ada plak masa kan..padahal faedahnye 5% manakala 95% ADALAH PEMBAZIRAN MASA... (astaghfirullah..)

Inipon sebab aku dok nyembang2 stress hal kerja, kawan dok cakap.. eh lagi baik ko update blog ko.. (yang dah nak bungkus tu)

APA? BLOG? Kahkah.. 

Apakah aku sudah tua untuk berblog??? Hihi..

Kakak sedang belajar membahasakan diri kakak 
(Mungkin kurang amalkan Anti-Aging)


Aku mula berblog 5 tahun lalu.. Kalau aku gigih, silap2 kakak glemer ngko..hahahhahahahahahha (ADA HATI). Laki aku dulu tanya napa aku tak glamer..? Ada ker dia pk berblog je mesti nak glamer?? 

Konsep aku berblog sebab nak share, sebab malas nak simpan memori dalam otak, sebab takde sapa nak dengar apa aku cerita (boleh ke ni?), sebab nak buat rujukan..err... dan sebab2 berikutla yang penah dinyatakan...

Oke..oke.. fuh..baru 5 minit taip dah berjela2 macam2 nak keluar.. banyak sangat ke masa ko ni???

Padahal, Di hari Ahad nan sendu aku baru abes siapkan kerja rumah..


KERJA OPIS BUAT KAT RUMAH ko ado?

Nasib la balik rumah ada penenang jiwa, kalo tak nasib la ko Labu 
(tgh tunggu Labuku berbuah)


Alkisah, baru je tukar company...baruuuu tak sampai 2 bulan.. tapi..hrm..hrmm..disaat kau sudah menginjak dewasa ni (TUA).. ko boleh ada hobi baru plak kalah fresh grad.. ..BUAT KERJA OPIS DIRUMAH..??

Masih tengah fine tune untuk elakkan bawa balik kerja rumah.. Ni bukan gua beb! huhu.



Balik 10 malam, Teringat zaman dulu balik kul 12 am *nanges


Disclaimer:
- masih menjalankan tugas isteri dengan penuh dedikasi dirumah..hahahahahah



Penyumbat perut suami. 
(Hai Hubby!! Saya berblog nih..hahaha)


K bye. 
Esok Meeting.