Nasi Briyani Special & Fried Chicken Tajudin

Posted by mizzura on Monday, October 22, 2012. Filed under:



Lunch sejam tadi, berdessup ke area-area belakang LRT Masjid Jamek. Tujuannya tak lain tak bukan nak buat food hunt kat Kolumpo nih. Ni second time makan kat sini. First time di bawa oleh intan waktu kat company lama dulu. Second time aku plak bawa orang...tp sempat jugaklah ku roger-roger Intan untuk refresh semula lokasi sebenar.

.:: Terletak diantara 2 builind aka LORONG TIKUS ::.

Nah, aku tepek print screen googlemap get direction by walking. Amek ko..jalan kaki pun nak pakai google map. 5 min jer jalan..tu pon aku tak folo sangat map ni..ikut jalan dekat jer.

  
Kalau, kat Penang aku rasa melambak stall yang kat lorong-lorong tikus ni. Tapi kat KL, kat sini antara yang popular. Kalau nak datang kena cepat..Ni pun tadi pukul 12.00 tgh gerak laju-laju ke situ. Kalo taknak, tapau pun boleh. Nak order satu opis pon boleh. Just call jer, nanti diorang pack, korang datang tinggal collect jer. Nah ni contact detail.

.:: tak boleh tahan ayat "UNDERTAKEN" - peminat UNDERTAKER WWE kot ::.






First thing kalo nak lunch sini ialah sampai-sampai terus book meja sebab sangatlah limited. Gilir-gilir ar  beratur, cam aku pas order air, akak yang jemput-jemput orang masuk amik order tu tolong jagakan. So, basically nasi dia memang dah siap letak sayur timun, serdak-sedak goreng dan kuah macam gambar atas first tu. Ayam tu takdelah letak dulu, ikutlah citarasa.




Nak pilih ayam, ke, kambing ke, telur ke, kuah tu, kuah ni korang pilih ar sendiri kann. Macam aku, since pening, aku amik kuah madu je siram kat ayam. Tu pun mengah nak abiskan. Lain kali nak repeat lagi dengan Ayam Madu plak lah...hmmmm...


 .:: Briyani + Ayam Goreng disirami kuah madu = RM5 ::.



Nasi Briyani Special & Fried Chicken Tajudin
Lorong Bandar 13,
Contact No: 012-265 3653 or 016-6023 737

GPS Coordinates N 3 8.80794  E 101 41.76983
Dibuka dari 10am-4pm


RATE 4.7/5 

12 Responses to Nasi Briyani Special & Fried Chicken Tajudin

  1. -gedek!

    ini betol2 punya promosi ni....

    siap ada nombo fon!

  2. CaDLyNN

    gara-gara ini..aku mengantuk di opis!

    kalini budak comot nmpk blkg je..kah3..

  3. nick dot anis

    lapanya tgk entry u ni..lom lunch lg

  4. mizzura

    gedek! : apa lagi uncle..mcbriyani delivery!!

    CaDLyNN : hahaha..jangan lupa bukak CTR...!

  5. Tihara

    as salam

    aikk blog dah berubah wajah..hmm mabelesnya menu tu..lapo2x :)

  6. BAIZURA NATASHA

    Ktorg satu ofis slalu order kt sni then my boss akn pegi collect.. Tp kalau order ramai2 ne mmg xbole dmand nk lauk mcm2.semua lauk aym grg, kuah pn standard. Haha

  7. ~ana~

    ni kat ocbc bank branch jalan hang kasturi tu kan..mmg famous pun nasi beriani dia..dulu2 time keje, pernah gak g tapau sini...

    kebab kat jalan tar pernah try?
    kedai nasi berlauk (lauk kelantan) kat kh baru/chow kit?
    yong tau foo kg pandan?

    erm...ada lg rasa nya tp lupa la, since dah x keje ni, dah xde menjejak tmpt lunch yg best2..:)

  8. Waney Zainuddin

    best nyer... belum lunch lagi ni. terliur tgk :D

  9. Cinta Misteri

    Argh... JJCM lagi. Menguji btul lah.
    Hubby CiM suka beryani, msti dia nk mncari jg bila ke kl nnti.

  10. Opocot!!Online

    FYI restoran nasi briyani Tajudin di lorong tikus ni dh pindah ke Jalan Hang Kasturi (sebelah Annexe Certral Market)

  11. shengda xu

    mulberry
    nike sneakers
    adidas yeezy boost
    christian louboutin pas cher
    burberry sale
    michael kors bags
    cavaliers jerseys
    michael kors uk
    polo ralph lauren outlet
    coach outlet online
    xushengda0317

  12. aaa kitty20101122

    jordan shoes
    chrome hearts online
    michael kors handbags
    led shoes for kids
    lacoste outlet
    yeezy shoes
    michael kors outlet online
    hermes belt
    timberland boots
    tory burch outlet

Leave a Reply