Madagascar 3: Europe Most Wanted

Posted by mizzura on Monday, June 11, 2012. Filed under:

Memang dah lama aku sefamily tak tengok wayang mahupun midnite. Selalu yang tukang ajak mak aku je siap dia hulur duit lagi..

Hari Jumaat lepas, pagi2 kat ofis dok sms asben, abah and mama available ke tak mlm nk tgk wayang reramai. Maklumlah kami ni serumah tapi masing2 penuh dengan aktiviti memasing. Lagi-lagi Ahad nak kena antar adik bongsu balik asrama and aku pulak ke PD weeken lepas so haruslah Jumaat tu jugak kannn.

Nak review serba sedikit cerita ni yang kami tonton dengan spek mata tiga dimensi. Kalau tak nah tengok Madagascar 1 & 2 ada baik korang khatam dulu sbb mmg sedia maklum cerita ni berkesinambungan.

pic source

Kalo masih ingat last time diorang terdampar kat Africa kann akibat plane rosak. So kali ni monyet2 tu berjaya repair airoplane tu and bersama penguin diorang pergi ke Monte Carlo kecuali Alex, Marty, Gloria and Melman. Aku a bit lost sbb tak tau knp 4 ekor watak utama ni tak folo skali.

 


End up, 4 ekor ni pergi cari Penguin kat Monte Carlo. Geram sebab kena tinggal kat Africa, Alex nak sergah monyet tengah berjudi and tersilap langkah kantoi plak diorang ni binatang. Bermulala plot semua binatang2 ni diburu oleh pemburu binatang terkenal kat Monte Carlo - Ms Dubois.
pic source

Minah Dubois ni gila kejar binatang ni sampailah ke New York. ( Oh akhirnya diorang balik New York). Kepala Singa aka Alex tu mmg dah jadi impian dia untuk buat koleksi. So konsep minah ni, apa nak jadi..jadilah janji aku dapat ko singa.

pic source

Diringkaskan dalam pelarian dionatang (haha..mcm xsesuai "diORANG") bertemu dengan binatang circus. So apa kesudahan bila binatang zoo bertemu binatang Circus? Kenalah tengok ye..


pic source

Tak sure samada ni last episod ke tak sbb diorang dah sampai New York kan. Aku plak tak baca review memana yg kata cenggitu. Cuma kalo nak compare 1 & 2, Madagasar 3 ni kureng sket tapi tetap best and kelakarrrr..


pic source

So cepat-cepatlah nonton eh!




R.A.T.E = 3.9/5

pic source

5 Responses to Madagascar 3: Europe Most Wanted

  1. Cahaya hidupku

    Best kan..semalam anak ulang lagi nak ajak tgok lg...walaupun banyak tipu ada logiknya..eke2...dari berbasikal naik ducati...soklan cepu emas..mommy tahu ducati laju dari F1...masyaAllah

    kita pun sharing!
    http://myhayatiz.blogspot.com/2012/06/bahagia-itu-membahagiakan.html?showComment=1339339387116#c9212747915798730953

  2. sarah mohamad

    Saya pun dah tengok and memang besttt! =P

  3. Nurul Aziz

    Haha. Dah berjaya tengok dah? Kene culik dgn penguin jahat x?

  4. mizzura

    @ Cahaya hidupku, tu ar pasal bole beruang tino tu naik ducati..tak agak2.

    @ sarah mohamad kannnnn...hehe...

    @ Nurul Aziz, iye dah tgk...penguin jahat tak culik orang pokai..hehe..

  5. so'esohee

    nk tgk!tp hr tuh full....mencik!

Leave a Reply