MyKomuter Review - Tren baru KTMB

Sedang menaiki tren baru KTM Berhad yang diberi nama MyKomuter.
Yang bestnya ada 6 coach, dan coach ke 3 & ke 4 dikhususkan untuk ladies sahaja.


Interior dalam mengingatkan pada MRT Singapore,
cuma susunan seatnya sahaja yang berbeza.
Ada yang dua-dua-dua ada yang sebaris..faham maksud kan?

Tapi kelajuan masih tak boleh kalahkan Myrapidkl-LRT PUTRA, MRT Singapore mahupun London TUBE. Mungkin faktor teknikal atau geografi menyebabkan itu sahaja kelajuan maksimum semua tren KTMB.

KEEP IT UP KTMB!



Barulah rasa santai goyang kaki pulang ke rumah..kalo tak, dah macam balik berperang jer.
~Dari pengguna setia komuter sejak 1995 - mulanya ada ketapi laju kat Malaysia ni~




 

*************************
Sampai rumah, nak update gambar baru yang dah snap tadi..
Tunggu update dari entry ini ye:-)
*************************



Update setelah sampai..

Rupa-rupanya, MyKomuter baru sahaja dilancarkan pada 8 March 2012, iaitu semalam. Yeay, one of the first naik coach baru!




So, ni antara gambar-gambar yang sempat snap guna tablet & handphone. Kualiti jangan dipertikaikan.



Memang tak ramai orang sebab ni stesen ketiga terakhir. Dekat full map dia lampu yang tunjuk dimana kita berada, tapi agak kecik tulisan. Perabun macam aku kena datang dekat baru nampak. Dekat skrin pun dia ada bagitahu station mana tren ni stop.





Anyway, overexited update cepat sebab terBANGGA jap tren KTMB kali ini berbanding yang lain. Moga diupgrade lagi perkara-perkara yang lain, yang banyak lagi kekurangannya.

Ayuh, try cepat sebelum tren MyKomuter sesak kembali dek ramai teruja :-D






Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

15 comments:

  1. fuiyo...terus update tuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. teknologi di hujung jariiiii...kikiki..

    ReplyDelete
  3. cantik je gambo...nampak selesa lah..caiyokk ktmb..akk pn pguna tegar tren..jungle train itu.. :)

    ReplyDelete
  4. kak tiha: tadi nampak cam blur..dah publish oke plak..magik!

    kamu disana: tuler...kalo takat 1 set jer yang rolling mmg la sesak balik kan...kena order banyak set ni..

    ReplyDelete
  5. lampu kat routemap tu sangat bijak...

    ReplyDelete
  6. Arghhh..jeles xdpt jd org batch pertama!!!
    Wahai kakak komuter..ini kali the frequency stil every half an hour ke? N sampai klang je ke or smpi port klang??sila.jwb soalan sy ye kakak komuter..haha

    ReplyDelete
  7. Cepatla sue...test...hehe..td aku balik tghr...pttnye 1236, tp 1244 dtg..pas setengah jam mmg ada tren, cuma xsure tren biasa atau MyKomuter...aku naik smpi stesen kru ler cm biasa... Smpi stesen aku nmpk opp side pun MyKomuter gak yg dr port klang-batu cave..ergh....nak tny lebih, bg aku experince lg dihari lainnn...hehehe

    ReplyDelete
  8. haihh ! nape kite tak tauu ni ?

    ReplyDelete
  9. dh lama x naik...time duk KL dulu selalu gak la naik..hehe

    ReplyDelete
  10. wahh umpamanya kamoo adalah sesorang jer dlm mykomuter tu hehe... nampak tren adalah kosong jer :)

    ReplyDelete
  11. Eheh...ni stesen2 terakhir before sampai Port Klang..memang le tak ramai dah...

    ReplyDelete
  12. minta izin nk letak kt fb..thnx! :)

    ReplyDelete

Featured Slider