Cendol Bakar

Posted by mizzura on Monday, March 12, 2012. Filed under:

Ye. Dah lama tak update entry makan kan. Terbaru, makan Cendol Bakar masa time balik kampung rumah mertua kat Rembau sana.



Sabtu lepas, pas attend 2 kenduri pun sempat jugak menyinggah. Baru bukak mestilah nak try. Location kat tepi jalan area Chengkau. Signboard dia besar-besar tulis CENDOL BAKAR (Kite bakor..kite bakor...yang ni aku sebut)




Family semua nk tapau, so akula yg ditugaskan membungkus. Sampai-sampai je usha menu terus aku pening~~



Rupanya, basic ingredient dia nata de coco, kacang, jagung, selasih dan off courselah cendolll..

Optional tu bolehla pilih antara CENDOL biasa (ayat kampungnya), pulut, tapai, tapai+pulut, durian dan durian+pulut.

Nak order kena tulis kat order sheet mcm kat old town white coffee. (Pergh akak ni, nk style moden). Dahla menu cendol biasa pun tulis cendol VVIP bagai. Poning kepala den.




Bila aku post check-in kat FB, ada member inform kat Sg Buloh and K. Selangor pun ada. Yang kelakar memula waktu nampak signboard CENDOL BAKAR ingatkan kotla cendol tu dibakar, rupanya owner kedai namanya ENCIK BAKAR. KiKiKi..





Overall, puas hati sebab ingredient die smua lengkap. Mewah la kiranya. Pekat gula merahnya, santannya, bendasingnya dan dia pakai ais hancur mcm ice blended tu. Aku tak suka ais ketul letak dlm cendol. Kesimpulannya sedap sampai rasa nak repeat. My pick goes to Cendol Durian.

 

8 Responses to Cendol Bakar

  1. Tihara

    haha..akk pn igt cendol tu cendol yg dibakar..imagined mesti bau wangi jek..dah kalo bako tinggai ape je ye dop..teringin cendol tapai tu mesti best manis tapai tu..aihh ngidam la plok

  2. ~ NANA ~

    mati2 ingt cendol tu dibakar tadi...dh pelik dh...hahaha

  3. madammondoq

    alamak.. cam sedap jek cendol bakar tu!!

  4. CaDLyNN

    cendol durian? eiwwww.. takmo..

    tak singgah kat pakcik google ke...hihihi..

  5. sya

    ttba tringat coconut shake pantai klebang wey...padahal xde kne mgena dgn entry ko nih hakhakhak

  6. Munnafendy

    laaaa....beria dok pk camana la rupa cendol bakar... =D

  7. kueh bakar

    ni nak lawan cendol dawi kat rembau gak kot..jalan nak p seremban...

    tambah free.
    bungkus free..

    tapi dulu sedap..skrg mcm tak bape nak sdap...

  8. alien13

    hari tu lalu, tapi xmenyinggah pulak

Leave a Reply