PHUKET : Phuket International Airport

Posted by mizzura on Wednesday, February 1, 2012. Filed under: ,

Sesampainya Phuket International Airport dalam pukul 12pm Malaysia, terkejut bila staff Thailand tu memang cakap melayu "kebelakang sikit" sebab nak record muka aku sbg visitor/orang yang kuar masuk Phuket. Sini diorang rekod muka orang yang kuar masuk, habislah korang..


.:: Keluar gelap, sampai terang ::.

Seusai je hal imigresen semua, jejak je keluar, biasalah ulat-ulat taxi datang promo. Aku dah tau semua ni pasal dah stadi kat blog-blog. Taxi tu siap offer, 1W transfer ke hotel FREE kalo amik pakej ngan diorang. Since kitorang memang takde beli pakej, maka mmgla itu yang kitorang cari.

Harga dia petik memula dalam THB 2800 per pax utk 1 Day Phi Phi Island. Memang kitorang nak g situ pun, tapi mahal gila regenya. Kat Patong katanya boleh dapat lagi murah dalam THB 1800 ke atas. Nak memudahkan kerja kitorang mintak diskaun, lagi diskaun, lagi diskaun sampai budak tu namanya Woody, kol bos dia. At the same time aku bukak tablet tunjuk satu blog ni cakap asal budak ni leh dapat murah siap ada gambar dia booth dia lagi. So explain punya explain, rupanya dia naik ferry. Aku naik speed boat which aku sendiri recommend setelah mencubanya. At the end, dapatlah rege THB 2100 per pax termasuk return transfer dari hotel kita.Takyah susah-susah nak cari teksi. Half bayar on the spot as deposit, balance waktu van amik nanti time nak ke Phi Phi Island. 


.:: Time minta lagu TIADA LAGI ::.

Sempat plak ulat taxi tu bukak ringtone lagu TIADA LAGI by AMY SEARCH. Katanya lagu favorite dia, siap amik kertas suh laki aku tulis nama lagu ni.Tapi lagu tu ofis lama aku yang ramai cina semua suka, pun diorang simpan dalam handphone. Memang sangat masyuk jiwa laki ke lagu ni?


.:: View dari Taxi ::.

Ting Tong, kitorang pun sampailah ke hotel kami nun hujung tu dalam pukul 2pm. Sesuai benar sebab dah boleh cek in terus.


.:: Sawasdee ka ::.

7 Responses to PHUKET : Phuket International Airport

  1. CaDLyNN

    kenape gambarnye bergoyang inul? kah2..t aku jd OP korg erk kt bangkok.. (hancusla gambo..kikiki)

  2. dhiera

    lagi2.. jeles ye~ arini kejap baca krabi kejap baca phuket~ wuwuwu

  3. Tihara

    waw best nye hanimun :)

  4. Tihara

    waw best nye hanimun :)

  5. farah hairuddin

    tak sabar nak tggu cerita pasal phuket.klu boleh dgn bajet skali k.hehehe...

  6. mizzura

    lynn: shhh...aktiviti dirahsiakan..hehehehe..

    dhiera: ehehhe..janganlah konpius..krabi/phuket lebih kurang jer..tapi phuket betul2 pulau and mengadap laut..manakala krabi mainland and kat teluk eh tak silap..

    kak tiha: ehehe..enjoy!

    farah : oh haiiii!!! wooo..ngan bajet skali ka..bole jadi travel agency ginih...jgn risau insyaallah ada info.. :-)

  7. farah hairuddin

    mestilah ngn bajet skali.hehehe.senang nk buat survey and plan~hehhe..

Leave a Reply