PHUKET : All Seasons Naiharn Beach Hotel

Posted by mizzura on Thursday, February 2, 2012. Filed under: ,


Makin menghampiri hotel, makin meriah aku tengok tempat nya. Tepi-tepi jalan banyak pusat-pusat urut, disko bar (PATUTLA OMPUTEH SUKE),  tempat attraction macam tempat naik gajah (TAK SUDAH-SUDAH GAJAH), pusat Muay Thai, etc. Kalau tak sempat beli pakej kat Airport atau Patong, mana-mana korang duduk pun mesti ada dua tiga kedai yang offer pakej-pakej pelancongan. All inclusive lagi (macam transport). Yang penting kena mintak diskaun, lagi diskaun, lagi diskaun...(CUBA JE, SIAPA TAHU TUAH KORANG) and kalo dapat yang leh amik dari hotel lagi bagus...

.:: Sini lantak korang nak 2 piece spt bapa budak tu ::.


.:: Minuman Selamat Datang ::.

Always, take note yang mana-mana hotel ka, hostel ka, rumah tumpangan ka mesti nak mintak deposit. So dekat hotel ni dia mintak deposit THB2000. Lagi bagus, before sampai sini korang tanya hotel awal-awal berapa deposit fee. Senang nak bajet. Kalau masih ingat, baucer hotel aku jatuh RM174.50 seorang untuk 3 Hari 2 Malam, Breakfast 2 hari, Dinner 1 hari. Waktu check in dia bagi lagi baucer diskaun makanan dan spa, juga free welcome drink (STANDARD LETTEW). Yang best sesampainya korang ke kaunter reception korang terus di beri towel wangi untuk lap muka kasi segar..hehe..(ELEH)

.:: Night View ::.



.:: Penuh kehijauan ::.



.:: Hijau-hijauan lagi - sangat tenang sini ::.



.:: Ijo-ijoan dihadapan bilik lagi ::.



.:: Oop..Realiti lagi lawa, kamera kuno siapa ni? ::.



.:: Selangor di mana-mana ::.

Untuk info lebih lanjut pasal hotel ni, korang boleh pergi ke website All Seasons Naiharn. View diorang lagi cantik dari gambar yang aku snap. Heheh.. Waktu sampai kan, bell boy tu tanya "where are u from" bila kami cakap Malaysia, terus tanya " are u Muslim", pas je kitorang jawab ye, terus cakap assalammualaikum dan shake hand (KAT LAKI AKU LA). Opp, pas je dia tolong antar bag, bagilah tips sket.. waktu tu kami ada duit kecik THB20 je.. Kitorang gitau dia, sorry lah, ni je duit paling kecik and dia kata OK! And since dah tau dia muslim, tanya siap2 mana kiblat, solat pukul berapa etc.




.:: Interior bilik ::.

.:: Ala takde bath tub ::.

.:: Air mineral yang payau ::.


Sedikit Tips...


Aku ada cakap, aku bawak bahan mentah kan? Ni semua gara-gara tempat aku jauh sket dari main area, so nak jimat masa mencari makanan halal bagai plus situ transport so-so, kami awal-awal plan bawa makanan seperti:
  • Ketupat mini & Pasta
  • Tunamagik Ayam brand (Semua rencah dah ada, tinggal gaul je macam wat nasi goreng versi tak pakai kuali)
  • Maggi (STANDARD)
  • Mushroom Soup Instant
  • Mashed Potato Instant (Jumpe kat Giant)
  • Biskut Cadbury/Tiger
  • Energy Bar
  • 1 pek ducth lady coklat (6 kotak)
  • Beberapa peket Sos Cili McD
  • Kismis dalam kotak kecik (Cover time lapar emergency)
  • Sebungkus drummet (Yang ni dah siap goreng)
Dalam hotel hanya ada mini cooler dan jug heater. Aku takkan ajar cara masak (TAKUT DITUDUH VANDALISME) tapi korang dapat "idea" kan caner aku rebus bahan kering tu..? Survival maaaa...apo nak buek..

Ingat, bawak semua ni dalam luggage and plan agar tak bawa balik semua makanan ni untuk extra space souvenier/barang yang korang beli. Kalo bawa makanan dalam hand carry..nasib la kena tahan yer..

Kami sampai tadi kul 2pm kan, memang malas nak lunch kt luar, masak je kat bilik. Pas makan and rehat, dalam pukul 4+pm terus gerak keluar nak cari transport ke town. Siap bawa bekal lagi, hasil dari balance masak tadi. Manala tau tak jumpa makanan halal or lapar, ada la backup.



Bestnya area sini, memang tenang jer...langsung tak sesak..memang sesuai untuk honeymooners and pantai sini lagiii cantik dari Patong pasal sini adala penghujung pulau dan mengadap lautan andaman yang cantik membiru tu... sekadar nak share to dhiera.. area Krabi di mana..hehehe.. dari map ni, dia macam kat teluk sket..tapi taknak compare2 pasal tak pernah g Krabi :-)

pic source


Bawah ni view pantai Naiharn.. Cantik kan, kalo rendam dalam laut, bole nampak kaki kita..Sayang plak nak dikencing pantai secantik ini..jelas kalernye nanti.. (oop..bukan aku) kikikiki.. Pantai ni, dari hotel 5 minit je jalan kaki..







Pastu, korang kalau nak sewa tuk-tuk, taxi even motor pun melambak kat sekeliling. Money changer pun ada. Aku usha ramai tourist naik motor selamber je dengan tak pakai helmet. Kat luar hotel banyak gerai-gerai kecil, restoran, spa etc..So at least kalo malas nak ke Patong, sini pun bisa...cuma nggak diketahuan halalnya...
Okeh...ni masih day 1 sesi pagi-petang..to be continue eh..


Dah baca PHUKET : Phuket International Airport ?

36 Responses to PHUKET : All Seasons Naiharn Beach Hotel

  1. ieza

    next entry please =)

  2. syaz@rozelt

    bestnye jln2~

  3. CaDLyNN

    (weh..apesal susahnye nk komen kt sini..huhu..)

    jap2..mane gambo berdua lebih baik ni..hihi..

    p/s: hai ieza...sambil lambai2 tangan ke arie..ade lak mmber skolah aku kat sini..hihihi

  4. ~ NANA ~

    wahhh...terasa nk pegi honeymoon skali lg jer! hehe

  5. dhiera

    phuket susah ke cari makanan halal?

  6. Tihara

    nice view.. :)

    susah yea nk cari halal foods kat sana

  7. mizzura

    dhiera/kak tiha...spt yang dimaklumkan di awal cerita phuket... area Patong beach mmg byk tmpt halal lagi2 phuket mostly muslim...cuma kat area naiharn beach (hotel tpt zura duduk)yg leceh sket...dh tny local people kena masuk kampung2 baru jumpe halal food..so the best nak senang makanan halal doklah patong beach..

  8. mizzura

    ieza ...lynn..kemain korang main cak cak plak kat sini...

  9. madammondoq

    fuh... tak sabar nak pi pantai.. rindu nak bercuti pi pantai!!

  10. cik-zura

    :D bloghopping ke sini juga.. bestnya phuket..

  11. aan

    Terlopong jap.....

  12. Anonymous

    I am curious to find out what blog system you're utilizing? I'm experiencing some minor security
    issues with my latest website and I'd like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

    My website amazon.com

  13. Anonymous

    Actually when someone doesn't be aware of then its up to other users that they will help, so here it occurs.

    My site :: garcinia cambogia side effects

  14. Anonymous

    You need to take part in a contest for one of the greatest
    blogs on the internet. I most certainly will recommend
    this web site!

    Stop by my webpage; arbol moringa

  15. Anonymous

    I know this website gives quality dependent content and extra
    stuff, is there any other web site which offers such things in quality?


    Here is my site; garcinia mangostana

  16. Anonymous

    wonderful publish, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don't realize this. You should proceed your writing. I'm sure, you've a huge readers' base already!



    my website; green coffee bean diet

  17. Anonymous

    Spot on with this write-up, I absolutely think this amazing site needs a lot more attention.
    I'll probably be returning to see more, thanks for the info!

    Also visit my homepage ... velvet deer antler extract

  18. Anonymous

    I drop a leave a response whenever I especially enjoy a post on a
    website or I have something to add to the discussion. It is triggered by the fire displayed in the article I looked at.
    And on this article "PHUKET : All Seasons Naiharn Beach Hotel".
    I was excited enough to leave a leave a responsea response :-)
    I actually do have a couple of questions for you if it's okay. Could it be just me or do a few of these comments look like they are left by brain dead people? :-P And, if you are writing on additional online social sites, I would like to follow you. Could you list every one of all your public pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    Feel free to visit my webpage :: garcinia pure reviews

  19. Anonymous

    Hi, I think your site could be having internet browser compatibility problems.
    When I take a look at your site in Safari, it looks fine however,
    when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

    Feel free to surf to my website; teeth whitening

  20. Anonymous

    Heya i am for the first time here. I came across this board and I find
    It really useful & it helped me out a lot.
    I hope to give something back and aid others like you helped
    me.

    Check out my web page: best teeth

  21. Anonymous

    Hey there would you mind stating which blog platform you're working with? I'm going
    to start my own blog soon but I'm having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something completely
    unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!


    My web-site garcinia cambogia garcinia quaesita

  22. Anonymous

    Greetings! Very helpful advice in this particular article!
    It is the little changes that will make the most significant changes.
    Thanks for sharing!

    my homepage - raspberry ketones african mango saffron extract weight loss supplements

  23. Anonymous

    I got thіs website from my frіend who told mе concerning this ѕite and аt the moment this time Ι
    аm browsing this web site anԁ reading very informativе articles at this place.


    Ηere is my web pagе: Glow Hoodies

  24. Anonymous

    of couгѕe liκe your ωebsitе but yοu
    havе to takе a look at the sρellіng оn quite a few of yοur poѕtѕ.
    Seveгal οf them are rifе with spelling issues anԁ I to
    finԁ іt veгy botheгsоme
    to tell the rеalіtу оn thе οther hand I will surely comе again again.


    Here iѕ my homeρagе ... pure green coffee bean extract reviews

  25. Anonymous

    If yοu wish for to grow уouг familiarіty just keep νіsіting thiѕ web site
    anԁ bе updated with thе hotteѕt news
    uрdatе postеԁ here.

    my pаge: pure raspberry ketone extract

  26. Anonymous

    I am in fact delighted to read thiѕ weblog ρosts whіch inсludes lots of valuable facts, thanks for providing such informаtion.


    Here is my blοg green coffee extract with svetol 800 mg

  27. Anonymous

    Whats up! I just would like to give an enormous thumbs up
    for the nice info you might have right here on this post.
    I will probably be coming back to your blog for extra soon.



    Here is my homepage; search engine optimization project report

  28. Anonymous

    Very ԁescriptive article, I loved that a lot. Will there be а part 2?


    Feel fгee to visit my websіte:
    green coffee extract

  29. Anonymous

    I do agreе with all thе ideаs you havе offеred on уour post.
    Thеy're really convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too short for newbies. Could you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

    My web site: bio nutrition raspberry ketone diet

  30. Anonymous

    ӏt's an remarkable piece of writing in favor of all the online viewers; they will obtain benefit from it I am sure.

    My blog; green coffee bean extract

  31. Anonymous

    Great article, exactly what I needed.

    Also visіt my weblog :: green coffee bean extract

  32. Anonymous

    Hi there it's me, I am also visiting this site on a regular basis, this website is actually pleasant and the visitors are actually sharing pleasant thoughts.

    Check out my blog: gnc raspberry ketone reviews

  33. Telaga sarangan

    Tempatnya bagus banget tu..... pengen kesana....

  34. chenlina

    mont blanc pens
    coach outlet
    timberland boots
    ugg outlet
    louis vuitton
    michael kors handbags
    oakley sunglasses
    michael kors outlet
    toms wedges
    coach factory outlet
    chenlina20170114

  35. shengda xu

    beats by dre
    rolex watches
    cheap jordan shoes
    true religion jeans outlet
    fred perry shirts
    moncler pas cher
    tods outlet
    air jordans
    polo ralph lauren outlet
    true religion jeans outlet
    xushengda0317

  36. jeje

    basketball shoes
    michael kors handbags sale
    nike air max 2016
    michael kors outlet
    michael kors outlet
    yeezy boost
    adidas yeezy boost
    air jordan shoes
    kobe 11
    nike huarache

Leave a Reply