Jom Beli Magnum

Posted by mizzura on Tuesday, November 29, 2011. Filed under:
9 Comments


Op..op..bukan magnum 3 kecik 3 besar, ni MAGNUM Chocolate Truffle yang dibelanja budak opis nak berenti setelah selesai mamam nasi beriyani rempah super power yang dibelanja boss *mode bahagia perut kembung tahan napas*


Ah..lepas ni kena berguru dengan kevin zahri agar berat berkurangan 3 kilo spt zaman sebelum kawin T_T

p/s: 2 hr lepas en suami blanja magum classic juga..oopsss...

Published with Blogger-droid v2.0.1

Sukan SEA 2011 yang berharga

Posted by mizzura on Tuesday, November 22, 2011. Filed under:
7 Comments


Tahniah diucapkan kepada:

Khairul Fahmi Che Mat, 
Mahali Jasuli, 
Mohd Fadhli Mohd Shas,
 Mohamad Muslim Ahmad,
 Mohd Asraruddin Putra Omar (Mohamad Fandi Othman), 
Mohd Zubir Mohd Azmi,
Mohd Irfan Fazail,
 K. Gurusamy (Muhd Nazmi Faiz Mansor),
 Baddrol Bakhtiar,
 A. Thamil Arasu (Yong Kuong Yong),
 Ahmad Fakri Saarani.

keranamu...

Malaysia JUARA Bola Sepak Sukan SEA 2011 yang ke 26!

Dari 
Rakyat Malaysia yang berbangga!

p/s: coti ke tak ni?

adoyai air asia

Posted by mizzura on Friday, November 18, 2011. Filed under: ,
5 Comments


gigih 430 pg td bsiap-siap utk kuar rumah ke lcct..otw flight bole patah nalik pas 1/2 jam di awan..grr..

Published with Blogger-droid v2.0.1

How badly is my life ruined?

Posted by mizzura on Tuesday, November 15, 2011. Filed under:
4 Comments

Grrrrrrrrrr.......!!!!!







11.11.11

Posted by mizzura on Friday, November 11, 2011. Filed under:
5 Comments


Harini sorang dari bestie aku akan menamatkan zaman daranya.hahahaha... Aku confident harini siapa kalau baru nak jadi vendor related ngan wedding pun bole dapat job gara-gara RAMAIII gila yang pilih date ni. 

Tarikh unik...


pic source





Senang nak ingat
(oo..ada masalah lupa ingatan eh..)

pic source



Nanti hantaran boleh 11,11,11.00 (O MAK KO) 
takpun 1,111.11 (KIKIKI)  
Jenuh bakal suami nak susun ayat.

pic source


and what so ever sweet reason yang korang cakap.. 

As long kamu semua bahagia rite?


Aku waktu tunang ritu tak very stringent pun pasal date ni..as long both family members free waktu majlis.. Alih-alih adik aku plak outstation.

Kiranya this week berderet lah jemputan korang kan.. Esok plak lagi sorang Bestie yang kerap muka dia masuk dalam blog ni pun bertunang. 

Cam tak sangka jer kan.. Baru je awal tahun muka kita berkerut-kerut tahan soalan "BILA NAK KAHWIN?" tetiba dah bole reda sket bila dah menuju ke arah tu..kan... Kadang benda tu cam berjangkit kalau kengkawan rapat kita Kahwin/Tunang yang lelain pun mneyusul. Aku plak selalu ingatkan diri, jangan mentang-mentang dah kahwin sibuk tanya kengkawan yang tak kahwin lagi "BNK?"..Kalau tertanya jugak harap di ampun ya..tersasul..

Apapun hampir semua aku tak dapat join..pasalnya kena ke Melaka folo husband punya family day anjuran kementerian/jabatan dia. Maklumlah dah kahwin agenda kena bahagi sama rata..kikikiki..

pic source



So, kepada yang bakal menikmati detik indah pada tarikh-tarikh favourite anda, wish you congrats and all the best (Aku terwish good luck kat bestie aku...lain macam jer bunyi). Yang pasti 11.11.11 ni aku boleh ke Tutti Frutti Ampang Park, sebab dah bukakkkkkk!!!!!!  Wuhoooo!!!!


p/s : stress..harini bakal habis kerja kul 8pm (semalam pun) gara-gara projek yang mencabar profesionalisme kejuruteraan gitu (bajettttt..hahaha)


Wordless Wednesday |Tutti Frutti Ampang Park|

Posted by mizzura on Wednesday, November 9, 2011.
6 Comments

Cepatla sikit bukaknya...geram tengok setiap kali pergi balik kerja:-D
Published with Blogger-droid v1.7.4

First time buat lemang

Posted by mizzura on Monday, November 7, 2011.
6 Comments

Lokasi: Rumah mak mertuo den

Omak: Menantu cuba rasa ni. Takat ni je kita isi boreh dalam buluh.
Menantu: Ooo..dalam jarak 1 inchi..(sambil jari masuk ke dalam buluh)
Adik Ipar: Ha..diorang engineer pakai inchi2 je mak.

Tu salah satu perbualan orang pertama kali nak buek lomang..haha..tapi membakar tu bukan kerja aku..berasap, mata pedih nak membakarnya..(teringat zaman pengakap masak nasi dalam buluh keras smpi cikgu ckp, baling ke anjing pun matiT_T)

Anyway, Selamat Hari Raya Aidiladha/Korban/Haji :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Hailah demam..

Posted by mizzura on Thursday, November 3, 2011.
6 Comments

*cerita untuk wanita*

Aku start demam dari hari Selasa. Tapi baru harini MC.Pastu disusuli senggugut..ai, pelik aku.. sejak kahwin ni nak peot je senggugut..sebelum kawin boleh dikira dgn jari brp kali aku senggugut seumur hidup.

Bukan ke orang kata kalau dah kawin sapa asyik senggugut takkan kena lagi or berkurangan. Terbalik plak dgn kes aku ni.

Dulu waktu majlis bertandang pun camni gak. Demam dekat seminggu. Ni nak raya haji balik umah mertua demam lagi. Kang dia pikir menantu aku lembik plak.haha..

Boleh sesiapa bagi pndangan secara ilmiah kenapa ini berlaku? Atau ada sapa2 nak share pendapat? Tak larat nak google sebab ngantuk mkn ubat batuk n selsesema..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Jambatan Langit

Posted by mizzura on Wednesday, November 2, 2011.
5 Comments

Okay..bunyi macam orang kampung baru masuk bandar..tapi memang hakikat 13 tahun Twin Tower ni wujud, nila first time aku jejak kaki ke sini.

Actually dah byk kali bos aku soh g sini..amik doc penting.Byk kali jugak aku mengelak suruh despatch.
Waktu sampai level 41 aku ajak le akak ofis buat lawatan sambil belajar ke Skybridge. Sbb kalo nak melawat skybridge semata-mata kena charge rm10-40. Akak opis aku tu gayat lagi2 aku ckp level 41.

Tu jer crita orang kampung masuk bandar..hehe..

Published with Blogger-droid v1.7.4

Netball game very ferempuan

Posted by mizzura on Tuesday, November 1, 2011. Filed under:
6 Comments


Kisahnye gini...company aku buat sport carnival..aku join game netball & rounders je..


Aku last main netball tahun 2008..company lama punye sport jugak (NAMPAK SANGAT KO BERSUKAN BILA COMPANY BUAT EVENT). diorang kata nak tukar2 position time game..maka aku bersetuju amik position center..sekali ko..waktu.game, harapan aku hanya tunggu ref tiup wisel je (TAU PUN SEMPUT)



Asal aku nk tukar player diorang suh aku maintain jadi center sehinggalah game ke3 baru dpt kuar.. entah beberapa minit pastu nmpkla player jatuh..lepas tu nmpk org berkumpul pastu sekelip mata ada kejadian tampar menampar,tarik menarik rambut melawan mulut dan mencar**..

Beberapa orang kumpul kat GD kuning nk tenangkan dia begitu jugk team merah...nasib GM(NI GENERAL MANAGER YE BUKAN POSISI NETBALL) aku perempuan pun join game ni. Dia shout.."SUDAH..SUDAH..!!!" "GD, GS KELUAR!!" 

Tetiba aku terpikir apa fungsi ref? balik kejadian tadi..aku dgr mulut bersoseh..diorg mmg lama gaduh..tgg meletup jer.oh gitu... very ferempuan kan game ni.. first time aku jumpe sepanjang main netball..kalo upload youtube tinggi rating nih..nasib je tak rekod *evil*

Published with Blogger-droid v1.7.4