Selamat Datang Ramadan Selamat Tinggal Syaaban

Posted by mizzura on Sunday, July 31, 2011. Filed under:
7 Comments

Malas nak cari gambar...copy paste je status fb adik sendiri..





Kali ni aku rasa, antara satu ramadan ke satu ramadan macam lammmbat je masa berlalu.. Maknanye aku ni sibuk sangat ker atau free sangat ker..? Haha..

Anyway, Selamat Datang Ramadan, Selamat Tinggal Syaaban & Selamat Menanti Syawal. 

Tanah Melayu menentang Temasik

Posted by mizzura on Thursday, July 28, 2011. Filed under:
3 Comments

Ayuh, laksamana semua!!!
Pastikan kita menang..
pic source

Tak sabar nak nantikan keputusan 
Malaysia vs Singapore 2011

Wordless Wednesday|What kinda book should i read?|

Posted by mizzura on Wednesday, July 27, 2011. Filed under: ,
10 Comments




*********************************************


Gambar atas je WW..Sekarang dah jadi Wordlots Wednesday pasal aku nak membebel..


Balik rumah tengok ada surat atas katil..sekali...Wah ada sale tuh... Lama tak membeli belah buku-buku nih. MPH ni saja jerk kan. Antara port favourite MPH aku ialah Mid Valley sebab besarrrr. Paling lama aku lepak situ around 2 jam. Kalo berdating, antara window shopping, makan & MPH, kami pilih MPH..hahahahaha..


Dulu, aku rajin beli buku motivasi. Buku cerita kadang-kadang jer. So korang rasa buku apa yang patut aku beli during sale ni..?


A. 30 hari hebat memasak peringkat pertengahan (termasuk CD - sila ambil dikaunter)


B. Motivasi Unggul di tempat Kerja kategori pengguna pengangkutan awam sering "delay"


C. 5 country in a year backpacker for dummies?


D. Skor A menambat hati suami selamanya


E. Harry Potter special edition versi bahasa kebangsaan (sempena nak bulan merdeka ni) 


F. Chicken Soup : 1 day Expert using Project Management software.


G.How to build good relationship with your in laws.


H. Panduan buat duit dengan berblogging tanpa sering update blog.


I. Perbandingan nama-nama anak antara Generasi Y, X dan babyboomer.


J. Rahsia 5kg penurunan berat badan tanpa berlapar (yoga mat percuma)


K. Skill kalahkan cadlynn bila main Sudoku Hard Level


L. BUKU LIMA nak?! buku apa yang ko merepek ni minah..!!!


Opppssss..Choooriiiii :-D



Terkena Umpan Mcdonald

Posted by mizzura on Tuesday, July 26, 2011. Filed under:
6 Comments

Kalo masih ingatlah..yang aku ni kan dah tukar company... Kekadang tu adala balik lambat..HARINI PUN... yang bessssssstttttttttttt nyer...kalo time lambat tu, kebetulan ada bos kepada bos (camana tuh..?) pun balik lambat...MAKA...dia akan belanja satu level tu makan mcd..order je nak apa...Ni dah kali kedua nyah....hoyeeeeeeeeeeeeee... !!!!!!!!!! *mode bahagia*


j0m M@kAn!!!!!!!!!!


pic source


Parrapppappppappppaaaaaaaaaaaaaaaa... I'm Loving it!!!!!

Watamat Sudah

Posted by mizzura on Saturday, July 23, 2011. Filed under:
6 Comments

Yuhuuu... Lammmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeee dah kot aku tak cerita pasal majalah cosmopolitan kan..saja taknak cerita nanti korang dok pikir aku cosmo freak yes i am..Semalam, waktu rehat cari kat News Ampang Park tarak, langsung aku ke Kinokuniya. On the way home, dalam tren..tammmmmmmmmmattt sudah...gila cepat kan..? oh ye kali ini tak menang pape...takpe, hadiah revlon yang issue last month pun tak collect lagi. Haruskan kalau dapat kutaburkan di dulang hantaran? A. Ya B. Tidak


Pic Source

Cover page kali ni, sapo laie cik Fazura yang Fun Fear Fabulous tu. Aku tak taulah, tapi aku memang fan dia. Berkenan waktu tengok dia berlakon gol & gincu sampaikan kengkawan  & aku terjah sport planet shah alam dek kami semua kena rasuk dgn cerita tu.


Waktu cosmo interview "Label fashion apa jadi pilihan?", faz jawab.."chanel!!" Dan katanya dia beli handbag chanel sewaktu umur 16 tahun dengan duit raya????!!!! Ohemji....kalaulah umur 7 tahun aku tahu simpan duit raya boleh beli designer handbag, tentu aku tahan diri dari beli aiskrim dan cekelat dengdang waktu kecik-kecik dulu.... salutelah u faz!


pic source
.:: Imagine anak kamu reti beli chanel classic caviar 2.55..ohemji impressed!!::.


This month punya issue, banyak pasal preparation nak menyambut ramadhan/syawal juga version last minute...mmg sesuailah utk aku...tahun ni tak hantu sangat pasal raya sebab dah terfokus kat wedding... *still fening*. So cosmo ladies, ayuh hulurkan rm5.50 mu ke cashier bookstore untuk maklumat lanjut yaw!!!



Wordless Wednesday |Teringin..|

Posted by mizzura on Wednesday, July 20, 2011. Filed under:
7 Comments


Sori..Salah Nombor..

Posted by mizzura on Tuesday, July 19, 2011. Filed under: ,
8 Comments

Semalam dapat 1 sms dari nombor tak dikenali...


Citer pasal k.ann tu...K.nida sendirik yg ckp kat org masa kat tepons..Dia call jbtn, org saje je ckp k.ann german yg unit fail dah blk..Terus dia ckp sara penah dgr citer x yg k.ann dulu perangai dia mcm mne?nina ada dgr tp xingat la mase dia br msuk keje..xsilap k.nida xsuke dia ek..


Aku balas, "sorry salah no.."
(i tak keje gomen :-D) 


Kikikikikikikiki..


Bahaya oo..kalau agak2 nak mengumpat make sure jangan tersend ke orang tu sendirik...haru jadinya..nasib bukan mengata aku..lagi senang, kalo korang tak suke orang tu, jangan save nombor dia..untuk keselamatan kata Ali Baba..


p/s: Vokal dan konsonan pada nama telah diubah/ditambah secukup rasa....







Kulit Bab1 Dalam Komuter

Posted by mizzura on Thursday, July 14, 2011. Filed under:
8 Comments

Assalammualaikum...


Lama dah kot minah ni (aku ler) menghilangkan diri dari berblog..gaya sibuk dan tak sempat tu kalah ahli politik..diorang pun sibuk gak tapi boleh je update blog, twitter, fb dan buat perhimpunan. Yang ko ni (aku jugak ler) abaikan blog apa kes..?


Penat oo kerja KL...
Welcome back to Kuala Lampurrrr *sebut dengan slang lady gaga*. Nak jadi kan cerita lah, kereta aku rosak Ahad lepas. So sekarang dia kat wad adala barang seminggu gitu - overhaul (haishhh...ada jugak yang letak timing belt atas dulang hantaran nanti...). Maka dengan tangan terbukanya, aku naiklah komuter+lrt ke ofis. Syukur lah, sbb rumah aku ke stesen ktm & ofis ke stesen lrt jaraknya 5 minit je jalan kaki..kalo berlari tu peluh pun tak sempat nak keluar dari badan.


pic source (ada contest woo)


Oke, so apa kaitan masalah keta ngan topik entri kat atas..?


Cenggini (cam nenek lah plak)......


Albiasalah, naik komuter himpit-himpit adalah benar. Lagi-lagi kalau dari KL Sentral nan sesak tu. Aku dan beberapa rakyat Malaysia yang tak dapat seat, terpaksalah berkompromi pilih port mana nak pegang pada 1 tiang tengah nan sebatang tu supaya, takdelah aku tersentuh tangan ko kan..batal air sembahyang asar..(eh,waktu berebut masuk bukan ko dah terbuang angin ke :-D)


Adalah, 1 auntie tu, dia pakai beg berjenama feveret Tok Ti kita..waktu tu aku dok pikir..ish tak ori kot...takkan lah beli beg ribu riban ko nak biar handbag kena himpit, lenyek dalam komuter..ye dak? Otak aku melayang pikir, entah-entah made in china ke etc..etc..tah dalam dok melayang terpikir, eh, kalau made in china..entah-entah..material dia..? Oh...gosh... sungguhpun aku tak sure dan tak nampak bintik comel bertiga tu..tapi aku terus jauhkan tangan aku dari terkena bag dia...


pic source


Terus aku terpikir... hmmm...naik public transport pun ada possibility nak tersentuh kulit bab1 ni kan... so kepada yang diluar sana especially yang kena berhimpit-himpit dengan ramai orang ..bukanlah nak suruh sampai pakai sarung tangan atau diasingkan koc ke apa...cuma...hati-hatilah ye..


Sekian, mesej kasih sayang dari K.I.S.A.H.Y.E :-)