Gosok baju

Posted by mizzura on Monday, October 17, 2011. Filed under:

Kalau dulu, setiap minggu kena gosok baju 5set. Total masa consume untuk 5set baju aku tu (lengkap shirt,pants,sehelai kurung & tudung) bersamaan 1jam setengah. Tu kira lama ke sekejap eh..? Ke lama bebenor..haha..

Sekarang plak, kena darab lagi dua untuk setiap set tu. Maklumlah...orang dah bersuami.hehe.. Adakah ini bermakna 3 jam diperlukan??

Korang menggosok baju berapa lama eh? Mungkinkah aku harus tukar kepada iron steamer yg macam panasonic tu..? (ALASAN)

Time kawin tu, ada kawan sek rendah tanya nak apa pasal dioranf kumpul wit. Aku de mintak iron sreamer ni.. Tapi tak dengar berita hadiahnya sampai la ni.kikikiki...

Published with Blogger-droid v1.7.4

10 Responses to Gosok baju

  1. so'esohee

    kesian....ehheehehehehe

  2. mizzura

    soe: ceh...nantila ko..haha..

  3. Tihara

    gi claim kt diorang..haha :)

  4. gedek!

    suroh suami iron sendiri...! hehe...

    (sori gagal hadir, sebab uncle di luar kawasan....)

  5. suriati

    mak aiiihhh..zura, aku iron 10sets baju (aku & laki aku) cuma 1jam je..tu pon dh rs cam nk tercabut kaki aku brdiri kt iron board tu.berpeluh2. rase cam nak lesing org je..hahaha
    pls la tukar kekdah mengiron ko tu. aku takut nnti kena bako je baju2 ko tu sume.hahaha

  6. CaDLyNN

    wahaha..baju batik nampak....keje gomen ek..ekekke..haruslah kakzura kite ironkan baju hubby die kan kan.. :p

  7. Teacher Yatee

    Mizzura, patut kurangkan sket mase tu. sy lum dpt tgl same dgn suami tp stakat 2-3hari (bla sy amik cuti), suami iron bju sendiri skali dgn sy punya. sbbnye bla tgk hasil, nmpaknya dia iron lg bkualiti hahaa...so sy wat keje lain yg dia xpakar la e.g. basuh baju :)

  8. kakyong

    lama tak singgah sini.. dah nikah rupanya...

    tahniah yg dik...

  9. Intan Shafinaz

    bli je baju takyah gosok ..abes cite haha

  10. chenlina

    uggs uk
    fitflops
    louis vuitton
    louis vuitton
    chanel outlet
    oakley sunglasses
    minnesota vikings jerseys
    cheap oakley sunglasses
    ugg outlet
    michael kors outlet
    chenlina20170114

Leave a Reply