Ringkasan Ramadan


Assalammualaikumm... 
Sejak akhir-akhir ni, makin kering idea nak buat entry, malah yang dalam draf tak di post2 keluar, Maka aku berbesar hati nak guna taktik kotor mengupdate blog dengan membuat ringkasan entry Ramadan tahun lepas. Tapi maybe quite berguna untuk kamu-kamu semua kot, sila klik link tak berbayar yang diberikan yer..macih..


******************************************
Simple tips elak dehidrasi bulan ramadan ialah dengan berpuasa TEH/KOPI.


******************************************

Beberapa senarai tempat berbuka menarik yang orang mesti google di bulan ramadan:
SALOMA BISTRO RESTORANJalan Ampang.
FLAMING STEAMBOAT, Bandar Sunway
RESTORAN CERANA, Cheras Kajang.
RASA NUSANTARA, Shah Alam Convex.

Nak tahu tempat lain lagik, sila klik label k.u.n.y.a.h-k.u.n.y.a.h

******************************************


Kalau pergi param, boleh la singgah beli few masakan kelantan yang korang jarang jumpa/ tak pernah dengar macam LOMPAT TIKAM (aku baru tau last year). Ahh?? Masih tak tahu apa itu PARAM???!! Kunolah korang ni, aku baru tau last year jugak tau, tahun ni aku dah tak kuno.


******************************************


Kalau dah advance nak buat persiapan raya, bolehla ready beli KEREPEK kat hujung selatan selangor nun, takpun beli peti ais besor sket ker, maklumlah, bila tiba ramadan & syawal, PETI AIS kalau boleh nak je shout,"weih tak reti2 ke kapasiti aku takat mana manusia oiiii!!!"


******************************************


Penat di bulan ramadan? Siapa kata ramadan tak boleh pergi spa..Takat rugi takleh minum teh diorang je, lain  no problem. Kalau ragu-ragu buat full body massage cuba try Foot Spa kat TRUE SPA pulak.


******************************************

Part paling last untuk wanita hari esok ini, ialah kasik brooch bling-bling korang tu tahan lama. Rajin-rajinlah jenguk TIPS BROOCH kay 


******************************************


Ada lagi weih, tapi ni je taktik kotor aku, opps, tak dilupakan juga perkara patut/tak patut buat pada hari  NUZULQURAN nanti..


******************************************

Again, selamat menjalani ibadah puasa rakan-rakan. Moga ramadan kali ini, lebih diberkati dari tahun lepas, 2 tahun lepas, 3 tahun lepas dan tahun lepas yang seterusnya.

Amin...

Chorri.. tak boleh right klik plak :-)

******************************************

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

11 comments:

  1. heheh...bagus teknik ni,all in one!

    ReplyDelete
  2. tak aci..men taktik kotor dibulan puasa..haha

    ReplyDelete
  3. suka flaming!!! blh mkn puas2 smpi kenyang...hihi

    ReplyDelete
  4. lompat tikam tu mmg sedap.. walaupun baru 2 kali mkn seumur hidup.. heheh..

    ReplyDelete
  5. jgn lah sebut makanan yg sedap2 dgn org yg belum baik sakit gigi ni... :p

    ReplyDelete
  6. tahun ni tak pi param lagi..nafsu terkawal..hehe

    ReplyDelete
  7. akak tk taw pun PARAM tu..kuno nye akak..huhu..zura jaat yer :)

    ReplyDelete
  8. heee.... kurang idea pun dapat entri panjang lebar macam ni.. serius kalau saya, satu perenggan pun susah... hehe..

    tahun ni tak pergi bazaar.. jimat2.. hehe..

    ReplyDelete
  9. intro hbt..haha.revision la kn?

    ReplyDelete
  10. dah lama x mkn lompat tikam..huhu

    ReplyDelete
  11. hahaha macam papan iklan dah ni. eh jap param tu ape????

    ReplyDelete

Featured Slider