Ringkasan Ramadan

Posted by mizzura on Thursday, August 4, 2011. Filed under:


Assalammualaikumm... 
Sejak akhir-akhir ni, makin kering idea nak buat entry, malah yang dalam draf tak di post2 keluar, Maka aku berbesar hati nak guna taktik kotor mengupdate blog dengan membuat ringkasan entry Ramadan tahun lepas. Tapi maybe quite berguna untuk kamu-kamu semua kot, sila klik link tak berbayar yang diberikan yer..macih..


******************************************
Simple tips elak dehidrasi bulan ramadan ialah dengan berpuasa TEH/KOPI.


******************************************

Beberapa senarai tempat berbuka menarik yang orang mesti google di bulan ramadan:
SALOMA BISTRO RESTORANJalan Ampang.
FLAMING STEAMBOAT, Bandar Sunway
RESTORAN CERANA, Cheras Kajang.
RASA NUSANTARA, Shah Alam Convex.

Nak tahu tempat lain lagik, sila klik label k.u.n.y.a.h-k.u.n.y.a.h

******************************************


Kalau pergi param, boleh la singgah beli few masakan kelantan yang korang jarang jumpa/ tak pernah dengar macam LOMPAT TIKAM (aku baru tau last year). Ahh?? Masih tak tahu apa itu PARAM???!! Kunolah korang ni, aku baru tau last year jugak tau, tahun ni aku dah tak kuno.


******************************************


Kalau dah advance nak buat persiapan raya, bolehla ready beli KEREPEK kat hujung selatan selangor nun, takpun beli peti ais besor sket ker, maklumlah, bila tiba ramadan & syawal, PETI AIS kalau boleh nak je shout,"weih tak reti2 ke kapasiti aku takat mana manusia oiiii!!!"


******************************************


Penat di bulan ramadan? Siapa kata ramadan tak boleh pergi spa..Takat rugi takleh minum teh diorang je, lain  no problem. Kalau ragu-ragu buat full body massage cuba try Foot Spa kat TRUE SPA pulak.


******************************************

Part paling last untuk wanita hari esok ini, ialah kasik brooch bling-bling korang tu tahan lama. Rajin-rajinlah jenguk TIPS BROOCH kay 


******************************************


Ada lagi weih, tapi ni je taktik kotor aku, opps, tak dilupakan juga perkara patut/tak patut buat pada hari  NUZULQURAN nanti..


******************************************

Again, selamat menjalani ibadah puasa rakan-rakan. Moga ramadan kali ini, lebih diberkati dari tahun lepas, 2 tahun lepas, 3 tahun lepas dan tahun lepas yang seterusnya.

Amin...

Chorri.. tak boleh right klik plak :-)

******************************************

11 Responses to Ringkasan Ramadan

  1. norinaomar

    heheh...bagus teknik ni,all in one!

  2. cadlynn

    tak aci..men taktik kotor dibulan puasa..haha

  3. ~ NANA ~

    suka flaming!!! blh mkn puas2 smpi kenyang...hihi

  4. Solihin Zubir

    lompat tikam tu mmg sedap.. walaupun baru 2 kali mkn seumur hidup.. heheh..

  5. kakyong

    jgn lah sebut makanan yg sedap2 dgn org yg belum baik sakit gigi ni... :p

  6. AJ

    tahun ni tak pi param lagi..nafsu terkawal..hehe

  7. kak tiha

    akak tk taw pun PARAM tu..kuno nye akak..huhu..zura jaat yer :)

  8. Amni

    heee.... kurang idea pun dapat entri panjang lebar macam ni.. serius kalau saya, satu perenggan pun susah... hehe..

    tahun ni tak pergi bazaar.. jimat2.. hehe..

  9. miZz_nizZ

    intro hbt..haha.revision la kn?

  10. d_LA

    dah lama x mkn lompat tikam..huhu

  11. bunbun

    hahaha macam papan iklan dah ni. eh jap param tu ape????

Leave a Reply