Betul ke Palm Spring Resort Port Dickson Berhantu?

Posted by mizzura on Sunday, June 26, 2011. Filed under:

Entahla...aku pun tak pasti...alhamdulillah time aku pergi Dept Family Day takdak plak berlaku event-event favourite Uncle Seekers tu. Kalau korang rajin, korang usha balik entry Port Dickson aku. Betapa gembiranya kami di sana.

Tapi entah apa yang dicari oleh penaip keyword seperti title entry harini. Banyak plak tu sangkut kat blog aku.


Okelah, in actual, bilik-bilik kat sini besar-besar. On that day, aku tido sebilik dengan cadlynn, so tak la takut sangat. Manakala bos aku plak tido sorang dan dia did mention yang bilik dia ada something...jeng..jeng..jeng... (ye something yang seram namun tak dapat diterjemahkan secara detail olehnya) tetzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

.:: Belakang tu bilik kami ::.

27 Responses to Betul ke Palm Spring Resort Port Dickson Berhantu?

  1. Nur Hawa Mohd Zin

    mana2 hotel berhantu kot...heheh

  2. CaDLyNN

    huehehe..weh..bilik ko tido tu pon ade hantu yang konker selimut sambil berfb...wakakaka....

  3. R.O.T

    salam seram pada wakk...cuba cerita lebih2 sikit macamne dan keadaan masa tu.dah minat nak baca nih!

  4. Ardini Humaira

    uiskkk xmo g hotel tu hehe

  5. kasut pink

    Biasanye kalau sorg tak seram pon jd seram. pasni msk pintu je kena langkah kaki kanan pastu bg salam.

  6. Anonymous

    btl ke nie?

  7. rohanaputeh

    salam,
    ini kisah benar. pada Sabtu 25 Jun 2011 baru ni saya dan suami menginap di bilik 1204 Blok O. jam 10 pm suami saya mengantuk dan tido dulu di atas katil. jam 1045 saya pula naik atas katil nak tido. kebiasaan bila saya naik atas katil suami otomatik akan tersedar tp kali ni beliau sunyi senyap walaupun 2 kali saya tersentuh badan dia. 10 minit kemudian, tiba2 suami saya bangun dan ajak pulang ke Bangi. katanya dalam bilik ni ada gangguan. ceritanya, dia sedar saya naik atas katil, dia sedar saya tersentuh dia, tapi dia tidak boleh bergerak sehingga dia baca ayat kursi baru terlepas dari kaku seluruh anggota badannya. baru bulan Mei dulu saya menginap di situ selama 2 malam di blok M tapi tiada gangguan pulak. Mungkin terdapat di bilik2 tertentu yg ada gangguan, wallahualam.

  8. Mama Rizqullah

    Kak Rohana,

    Errkkk..betulkah??tp hotel mana tu kak??

  9. Maybel's Closet

    I just balik dari cuti 2D1N kat sana but lucky nothing bad happen to any of my family. Cuma ada feeling seram & not selesa masa masuk kat apartment tue blok K bilik 1503... tapi 1 aje I hairan tengah malam pukul 11 lebih my family member kata nampak sekumpulan askar sedang marching... so ni orang ke hantu?

  10. fakirbuana

    ingat baru nk gi...dengar chegiter nie tawar la ati pulak...tpi betul ke?

  11. mizzura

    ala pergi jer...janji kita pandai jaga diri...aritu kitorang g alhamdulillah takde apa berlaku... kalau nak pikirkan pasal berhantu ni..klcc pun byk je citer antu..ehehehhe..anway enjoy ur vacation.. situ dekat ngan extreme park...best leh main go kart..tapi jauh dari pantai ler...kalau saya, saya pilih hotel yang dekat ngan pantai :-)

  12. duniaanakku

    sy pon da penah tdo kat ctu, kat luar mmg nampa menyeramkn sbb kwsan nampak terbiar, rumput tak berpotong, bilik byk kosong & sunyi sgt.. tp ok jer bila masuk bilik. masa tu anak2 sy kecik2 lg. ALhamdulillah takde apa2 berlaku. 2 malam kami menginap kat situ.

  13. hambaallah

    Salam...saye dan keluarga baru balik malam tadi 25 Dec dari tempat tersebut(tak sanggup nak sebut nama PS) kerana masih dlm ketakutan.Sepatutnya kami masih lagi bermalam di sana tapi tak sanggup nak teruskan kami balik juga mlm tadi.Masihdlm fobia lagi,nak bercerita pun tak sanggup.

  14. Anonymous

    salam nie cite2 bhantu nie kt palm spring ker??

  15. Aida azni abd razak

    saya pon dah pernah tido sana masa ikut family day HICOM, 2D1N alhamdulillah xde ape yg pelik+seram berlaku..anak2 pon ok mase tu kekecik lagi...(last year)

  16. Aida azni abd razak
    This comment has been removed by the author.
  17. Anonymous

    esok sya nak pergi ke resort tu

  18. Anonymous

    sya duduk kat blok malibu...

  19. aKu d!a kAMu..

    hye..just sharing..mebi pengalaman masing2 bbeza..dan mungkin ade certain blok sja yg 'keras'..meremang time nk bkk cita..huhu..bkn nak menakutkan tapi itu lah kenyataan..mebi xsume yang d ganggu..d PS,slalu jgk gomen2 especially yg enforcement buat latihan asas d sna..JPJ..imigresen..SPRM..sllunye mmg akan ade 'buah tgn' pada ssiapa je yg pnh stay sana..sbb yg buat latihan asas tu sllu nye 3-4bln..so mmg bnyk la story kan..hehe..as me,pnh mngikuti latihan asas d sne slma 3bln..rmi kwn2 kne gguan..d rasuk & d ggu..pernah hostel kami d 'pagar' oleh 'bomoh' oleh pihak PS bagi mngelak d ggu..dasat n darurat tol time tu..nak balik xley sbb under latihan..seramm woo bile time sentri malam2..saya prnh d ggu namun skdr d usik ktika mndi dan sentri..tp alhamdullillah lastly tamat latihan dan pulang dgn selamat nye..tp xmungkin saya akan kmbali k PS lagi,pihak pengurusan PS sndri mngakui t'dapat 'something' d sana..huhu..lalu dpn PS pon da seram...huhuhuhuhu

  20. mizzura

    Hi..aKu d!a kAMu..

    Wow...kisah benar ni...btw..tujuan entry ni pon bukan nak buruk2kan PS...it just pelik kenapa rmi cari keyword ini...tapi rupanya ramai yang experince...yang lain jangan risau sangat...think positive and berdoa...insyaallah..

  21. JomJalan KL

    Hampir setiap hotel ada bilik yg kurang menyenangkan. Bukan apa, hotel bukan tempat yg baik -- maksiat, kes bunuh diri dan pembunuhan jadi di bilik hotel yg mungkin kita inap.

    Tapi bilik hotel di tempat tinggi dan sunyi macam Fraser Hill lebih saya risau. Bukan apa, susah nak balik.

  22. Anonymous

    salam..samala aku..ada pengalaman ngeri gak kat PS nie.anak kena ganggu sampai pagi..menangis xhenti2..demam bila blik mandi dari kawasan kolam permainan tu.rajinla lah solat bila masuk tempat baru nie..syaitan tu ada di mana mana..lagi pula tempat yang jarang dikunjungi dan diduduki manusia..WALLAHUALAM..

  23. Anonymous

    ha!!!hantu

  24. Bhai Babuji

    pernah dok situ 3 bln.. sbb induksi...so far alhamdulillah xpernah ada gangguan..cuma yg perempuan je slalu kerasukan..entah lah..wallahualam...

  25. Xiaozhengm 520

    2015-11-30 xiaozhengm
    michael kors handbags
    air jordan 13
    jordan 3
    nike cortez
    michael kors outlet online
    coach outlet
    louis vuitton
    hermes uk
    coach outlet
    louis vuitton
    jordan 8s
    oakley sunglasses
    canada gooses
    burberry outlet online
    true religion
    coach outlet
    nike air jordan
    cheap uggs
    moncler outlet
    michael kors uk
    instyler max
    canada gooses outlet
    jordan retro 3
    adidas gazelle
    ray ban sunglasses
    air force 1
    coach outlet
    cheap jordans
    jordan 13
    louis vuitton outlet
    michael kors uk
    louis vuitton borse
    adidas superstars
    rolex replica watches
    louis vuitton handbags
    michael kors handbags
    oakley vault
    ugg boots
    jordan 4
    toms outlet store

  26. Chenzhen 20160303chenzhen

    ghd hair straighteners
    hollister shirts
    tory burch flats
    coach factorty outlet online
    oakley sunglasses
    michael kors handbags
    air jordan 4
    kate spade
    ray ban sunglasses outlet
    michael kors outlet
    louis vuitton outlet online
    coach outlet online
    oakley outlet
    michael kors bags
    kids lebron shoes
    louboutin femme
    louis vuitton outlet
    vans sneakers
    air jordan 8
    the north face jackets
    abercrombie and fitch
    michael kors outlet
    louis vuitton
    kate spade outlet
    celine bags
    coach outlet
    coach factorty outlet online
    louis vuitton bags
    louis vuitton bags
    louis vuitton handbags
    michael kors outlet
    air max 95
    cheap oakley sunglasses
    fitflop clearance
    michael kors handbags
    polo ralph lauren outlet
    ray ban outlet
    louis vuitton bags
    beats by dre outlet
    michael kors outlet online
    20160323chenzhen

  27. chenlina

    chenlina20160412
    ray ban sunglasses discount
    michael kors handbags
    caoch outlet
    christian louboutin outlet
    jordan shoes
    louis vuitton outlet
    louis vuitton outlet
    ralph lauren
    toms wedges
    michael kors handbags
    louis vuitton outlet
    nike air max 90
    timberland outlet
    adidas originals
    lebron shoes
    michael kors handbags
    hollister clothing
    nike roshe run
    louis vuitton
    louis vuitton
    kate spade handbags
    michael kors outlet
    cheap oakley sunglasses
    oakley sunglasses outlet
    gucci handbags
    louis vuitton outlet
    ray ban sunglasses
    hollister
    gucci outlet
    louis vuitton outlet
    michael kors outlet store
    michael kors handbags
    mont blanc
    ray bans
    ray ban wayfarer
    coach factory outlet
    michael kors handbags
    jordan 4
    nfl jerseys wholesale
    polo ralph lauren
    as

Leave a Reply