Singapore : Tiger Airways

Posted by mizzura on Monday, May 23, 2011. Filed under: ,

Selain Airasia, aku rasa better korang rajin-rajin bukak web Tiger Airways. Tiket semurah RM2 untuk 1 way pun ada. Kalau campur tax bagai mungkin dalam RM50. Kalau return baru RM100 je kot. 

Perjalanan ambil masa 1 jam gitu. Kalau naik bus, confirm penat. Berejam oii nak sampai Singapore camtu.

.:: Happy! ::.

Paling penting bila ke oversea, tolong lah isi form Disembarkment kad ni and selitkan lah ye kat Passport korang. Sebab terjadi dalam group aku, waktu beratur baru nak cari kad tu. At least takdelah buang masa nak cari. Besides, recommended untuk pakai sling bag yang berisi passport, duit RM & SGD, pen, hpone, kamera etc. senang takyah nak bukak2 luggage korang 2 3 kali & terjamin sket.


.:: Perkara paling boring ::.


Paling kelakar waktu ni kan, depart kitorang 8.20 am. Pas check in dalam kul 7.15 am gitu, kitorang breakfast about half hour kat mcd LCCT, pas jer masuk boarding gate, tengok kapal terbang lambang harimau ni dah tercegat.



Apa lagi, lari-lari ar kitorang ke sana. Yang tak tahan tu, pas jer kitorang masuk dalam 5 minit gitu, terus tutup pintu. Haha, nampak sangat kami passenger paling last. Kuikui..


Sebab dah melantak Mcd tak perlu la kan nak beli food dalam kapal terbang ni. Lagipun mahal kot, Meal dia jer $8, drinks $3. Tapi kalau amik set $10 = RM24.30 average untuk makanan dalam kapal terbang bajet. Food kat dalam tiger certified Halal by Majlis agama islam Singapore. Sebab masa sejam, nak tido pun tak dan.



One more thing yang aku perasan, steward Tiger Airways semua hensem-hensem nyah.hahahaha...Perempuan biasa jer.kikikiki..

.:: Cari Perbezaan ::.


Oke, kalau naik Tiger Airways, korang akan landing kat Budget Terminal. Dari sini, korang akan naik shuttle bus untuk ke Terminal 2 (T2) atau Terminal 3 (T3), Changi Airport. Sekejap je perjalanannya tak sampai 15minit. Sampai jer T2, boleh la terus naik MRT. Yeay. I'm here at Singapore for the first time!

Nasi Tambah: Jangan lupa amik Map Singapore kat airport. Free je & sangat berguna.


.:: Kutip Peta minda ::.



Next: MRT & Singapore Tourist Pass
Dah Baca Backpacker?

15 Responses to Singapore : Tiger Airways

  1. ~eZmALiZa~

    perrrrgghhh!! syiokkk gile dapat fly dgn tiket murah...skrg air asia pon not bad kan...dah setaraf dgn flight lain...hebattt!! :))

  2. ♥ Kasut Pink ♥

    Mmg terserlah keboringan kamu ms isi form tu zura..hehe..
    Eh,kulit kamu sgt licin, jeles sgt!

  3. CaDLyNN

    cik kak..bakpe gambar kite kutip peta 2 kali..hahaha...muke aku terlebih gumbiraa...

  4. Nur Hawa Mohd Zin

    bersuka riang la ye..mesti seronok..heheh

  5. mizzura

    ezma:
    memula ingat nak naik airasia tapi kalo beli sebulan b4 ticketnye Rm800 lah jugak...Airasia kena beli awal2 giler.. tapi yang best airasia luggage sampai 15kg la...tiger kalo luggage 15kg kena tambah rm30 hinggit.

  6. mizzura

    kasut pink

    walaupun boring, setiap kali kena tulis mesti ada bhg lobang sebab tak sure nak tulis apa..huhu...erk...licin ker..? snap salah angle tu..haha..

  7. mizzura

    cadlynn:

    Aku dah delete gambar lagi satu..terlebih sudah...

  8. mizzura

    Hawa:

    Seronok yang tak terungkap yaww!

  9. gedek!

    kecik nya bag pack kamu?

    Tu macam beg sekolah je...?

  10. NUNU EERA

    ni kak dayang kan..? tjumpa blog akk plk.. ;)

  11. firdainn stylish korean fesyen

    nk tanya, Disembarkment tu mana nk dpt?kalu gi singapore wajib isi ke?

  12. mizzura

    firdainn : Kad disembarkment tu stewardess sexy akan edarkan dalam kapal terbang nanti..bukan singapore sahaja..kalo pergi negara lain ponn...

  13. chenlina

    mont blanc pens
    coach outlet
    timberland boots
    ugg outlet
    louis vuitton
    michael kors handbags
    oakley sunglasses
    michael kors outlet
    toms wedges
    coach factory outlet
    chenlina20170114

  14. Unknown

    michael kors handbags wholesale
    ralph lauren
    nike outlet store
    falcons jersey
    canada goose
    dolce and gabbana shoes
    yeezy boost 350 black
    michael kors outlet
    carolina panthers jersey
    nike huarache

  15. shengda xu

    ray ban sunglasses cheap
    coach outlet store online
    coach outlet online
    nike air huarache
    hollister clothing
    true religion outlet store
    longchamp soldes
    michael kors outlet
    cheap ray ban sunglasses
    michael kors outlet online
    xushengda0317

Leave a Reply