Singapore : Sultan Mosque

Posted by mizzura on Thursday, May 26, 2011. Filed under: ,

Opposite, Zam-zam restaurant ni ada 1 Masjid. Masjid Sultan namanya. Kecik aja compare dengan Masjid Negara kita. Tapi inilah Masjid pertama di Singapore. Bertuah dapat solat kat sini.

.:: View from Singapore Zam Zam Restaurant ::.

Masjid ni kecik je, tapi selesa. Aku membayangkan macamana kalau bulan ramadhan mesti penuh. Oh lupa, rakyat diorang kan sikit. Kat Malaysia masjid nya semua besar2. Tapi..adakah penuh di bulan ramadhan sahaja? tetzz..tetiba plak minah ni.



Belakang masjid ada satu area jual kraftangan. So, kalau berminat boleh la cari apa-apa yang patut kat sini. Tapi ada tempat lain lagi murah tau :-) kat Chinatown!





Kami berjalan balik ke footprint hostel untuk check in semula. Time dah lari sikit, Padahal ikut, plan sudah patut bergerak ke Sentosa. Sebelum jalan aku sempat beli air tin 100+ untuk menambah elektrolit dalam badan. Dari tadi kaki ni dok bergerak je. 100+ harga tak silap $1.40.


.:: Uh, dua photog tu, yang kanan principal, yang kiri junior..ahaks! ::.

Nasi Tambah :  WAJIB masing-masing bawak kamera, sebab nak dijadikan cerita time travel ni kamera aku asyik kong jer.. Nasib rerakan ada kamera gak. Maklumlah beli tahun 2007. Adakah petanda perlu kamera baru?

Next SENTOSA ISLAND


8 Responses to Singapore : Sultan Mosque

  1. CaDLyNN

    principal??? waakaka...siot je ko kan..
    1st day ko takde aku dah kene wat keje ko...cbi...huehehe

  2. farah hairuddin

    wahh...jalan2 singapore sakan..pergi USS x??

  3. Thristhan

    Cool architecture on that Mosque :). Wish to visit Singapore soon.

  4. Anna Boleyn

    waaa...bestnye die jalan2 kat singapore!

  5. cik bunbun

    petanda tukar bateri barula kut kak zura. eceeehh sesuka je panggel kak zura. ngehngehh =D

  6. Tyra Omar

    to be honest...rindu sangat dengan singapore..nak pegi lagilah..hehe

  7. انا مسلمة

    tumpang laluuu~..sori..juz nk bgtau..Masjid Sultan bukan Masjid Pertama/Tertua..Masjid Tertua ialah Masjid Omar Kampung Melaka.. http://en.wikipedia.org/wiki/Masjid_Omar_Kampong_Melaka

    Terima kasih :)

  8. chenlina

    timberland boots
    ugg boots
    michael kors uk
    michael kors
    hollister clothing
    true religion outlet
    christian louboutin heels
    louis vuitton outlet
    toms shoes
    adidas nmd shoes
    chenlina20170113

Leave a Reply