Singapore : Singapore Zam Zam Restaurant

Posted by mizzura on Wednesday, May 25, 2011. Filed under: ,

Pheww, memang lega rasanya, bila sampai restaurant ni. Jalan kaki adalah dalam <5km kot. seat semua penuh, nasib ada satu akak local tu makan sorang, so kitorang menumpang meja dia la.


.:: Singapore Zam Zam located at 697 North Bridge Road ::.

Ha pergi sini, WAJIB korang cuba ialah Murtabak Singapore ye. WAJIB BOLD KALER MERAH. Sedap tak macam Murtabak kita yang lately ni asyik-asyik telur ngan bawang je lebih.


.:: Order 1, share 3 orang pasal 1 tu dah macam regular pizza ::.


Kami order Murtabak Rusa yang a bit mahal $20 gitu ngan Briyani ayam untuk 3 orang. Air minuman, 2 Sirap, 2 Bandung. Ha kata 3 orang, air sudah lebih nampaknye. Haus katakan. So total lunch hari pertama ialah $29.90. Murah la kan untuk 3 orang?


.:: Cadlynn sehingga menjilat jari ::.

Gambar tak amik banyak pasal akak local tu remind jangan amik gambar sesuka hati kat Singapore ni. Tension aku. Tengok kat blog-blog tu ramai je orang tepek gambar. Eeee...


.:: Curi snap ::.


.:: Beriyani pun SEDAP! ::.


Borak-borak sikit ngan akak local tu, nampak macam dia tak puas hati lah ngan wakil rakyat kawasan dia. Pastu, adalah dalam lebih 10 kali akak tu ulang "pergilah Geylang, sana kain murah" huhu. Takpelah nak wat cane, not in our itenarary. Apa-apa pun, most Singaporean sangat friendly. Tanya je apa-apa, diorang akan membantu. Before, kitorang nak blah tu, akak local tu siap invite ke rumah mak dia lagi.. Takpelah kak, kami ada plan lain.huhu..






Next Sultan Mosque
Dah baca Footprint Hostel?



9 Responses to Singapore : Singapore Zam Zam Restaurant

  1. Ardini Humaira

    whoaa bestnye makan2 :)

  2. CaDLyNN

    oi...hahahaha...lawak gile muke aku menjilat jari tu..nmpk sangat kesedapan murtabak singapore ituuuuuuuu...............hahahaha...

  3. ~ NANA ~

    pernah sampai sini...murtabak bestttt

  4. Miss Marea

    hahaha order murtabak small..tapi small dia lebih besar dari murtabak kt pasar malam kt mesia...tak larat nak abiskan sorang muahahah..

    eh nape eh tak leh amik gambar kt spore? tak tau pulak..i g sane selamber jek amek gambar byk2... sebab ape ek..?takut gak kalau lain kali g sane kena saman pulak...huhuu

  5. Nur Hawa Mohd Zin

    pergh..kuah dia pekat giler! nyummy....terasa nak makan roti canai la plak

  6. Azira...Nozie...Kechik

    weh...gile jeles aku tgk ko cam nih..best weh....best weh..jadi pelancong laju-laju. Hahhaha!

    Eh..apsal kat singapore tak bole amik gambo sukati weh?

  7. Teacher Yatee

    best kn singapore? sy gi masa pose thn lps mase bertunang lg.shopping kat orchard. lg best, naik bas je dr bus stand larkin, jb smpi MRT station Kranji. tambang RM1.80. Blk plk tambang SD1.80 gak. tp xpueh hati sb g 1 ari je.harussssss gi lg utk hneymoon hehe~

  8. Anna Boleyn

    okay noted..murtabak singapore wajib rasa kalau pegi. :)

  9. chenlina

    coach outlet
    ugg boots paris
    ugg boots
    ray ban sunglasses
    ray ban sunglasses uk
    oakley sunglasses
    canada goose outlet
    seattle seahawks jerseys
    coach outlet online
    toms shoes
    chenlina20170114

Leave a Reply