Singapore : Footprint Hostel

Memula aku register ker hostelworld.com, kat situ korang boleh pilih semua jenis hostel yang ada ikut kesukaan anda di setiap negara. Bayangkan ada tempat stay semurah RM90 kat London. Oke, berbalik ke Singapore, end up aku pilih footprints hostel pasal aku tengok lebih bersih, kemas & lengkap, pulak tu disediakan sarapan dan mostly visitors rate >80% untuk servis dia. Walla!


.:: Footprints Hostel ::.
Pic Source

.:: Facilities yang ada ::.
(Tiru blog Cadlynn gak.hehe..Semua lengkap, walaupun hostel je)

Aku pilih female dorm yang mana boleh occupy 10 orang. Instead of nak pergi 3D1N, kitorang pilih 2D1N je sebab kata nak jimat. Tu yang sesudah subuh hari Sabtu dah gerak ke LCCT ko. Harga dorm ni $22.50 per person per day. Murahkan? 



.:: Wall Deco semua cantik ! ::.
Pic Source


.:: Ni Mens Dorm kot complete dengan Unlock Locker ::.
Pic Source


Kalau cakap pasal hotel, antara yang popular ialah Hotel 81 yang terdapat banyak cawangannya serata Singapore. Tapi tak sedia bfast gak. Harga mahal sket, jadi lagi baik dok hostel. FYI, certain hostel macam footprints pun ada sediakan private room. Tapi toilet tetap kat luar lah. Pun begitu, oke per?

.:: Toilet yang serius, BERSIH ::.
Pic Source

Pas sampai Bugis Station dalam pukul 11+, kitorang terus jalan kaki ke Hostel.Patutnya jalan kaki dalam tak sampai 15min, tapi kami sesat tah mana tah. kami songsang arah. Tu yang spoil sikit tu. Nak tanya orang sikit punya malas. 100% ikut map.




Pasal sesat, kitorang singgah jap tengok postcard. Aku memang style kalau g travel akan hantar postcard kepada diri sendiri mention yang aku pernah berada kat situ.. tapi aku tanya amoi tu dia tak jual setem plak. Post office pun tak bukak katanya. SighT_T (Off topik sat...aku pun pengumpul postcard, hasil berkenalan dengan ilyani..oh lupa nak pesan dia postcard dari India)


At the end, kitorang sampai gak hostel dalam pukul 12pm. Kitorang confirm kan booking & letak bag kat reception dulu. Pasal nye check in pukul 2pm. So masa ni, aku n the gang pergi mencari tempat lunch yang kitorang dah plan dalam itenarary kitorang ni.


.:: Love Footprints Hostel ::.

Nasi Tambah: Jangan lupa bawak mangga sendiri, since sini locker ada tapi takde mangga, kalau nak mangga kena sewa, so the best way bawak sendiri. 

Next : Murtabak Singapore




Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

8 comments:

Featured Slider