Singapore : Footprint Hostel

Posted by mizzura on Tuesday, May 24, 2011. Filed under: ,

Memula aku register ker hostelworld.com, kat situ korang boleh pilih semua jenis hostel yang ada ikut kesukaan anda di setiap negara. Bayangkan ada tempat stay semurah RM90 kat London. Oke, berbalik ke Singapore, end up aku pilih footprints hostel pasal aku tengok lebih bersih, kemas & lengkap, pulak tu disediakan sarapan dan mostly visitors rate >80% untuk servis dia. Walla!


.:: Footprints Hostel ::.
Pic Source

.:: Facilities yang ada ::.
(Tiru blog Cadlynn gak.hehe..Semua lengkap, walaupun hostel je)

Aku pilih female dorm yang mana boleh occupy 10 orang. Instead of nak pergi 3D1N, kitorang pilih 2D1N je sebab kata nak jimat. Tu yang sesudah subuh hari Sabtu dah gerak ke LCCT ko. Harga dorm ni $22.50 per person per day. Murahkan? 



.:: Wall Deco semua cantik ! ::.
Pic Source


.:: Ni Mens Dorm kot complete dengan Unlock Locker ::.
Pic Source


Kalau cakap pasal hotel, antara yang popular ialah Hotel 81 yang terdapat banyak cawangannya serata Singapore. Tapi tak sedia bfast gak. Harga mahal sket, jadi lagi baik dok hostel. FYI, certain hostel macam footprints pun ada sediakan private room. Tapi toilet tetap kat luar lah. Pun begitu, oke per?

.:: Toilet yang serius, BERSIH ::.
Pic Source

Pas sampai Bugis Station dalam pukul 11+, kitorang terus jalan kaki ke Hostel.Patutnya jalan kaki dalam tak sampai 15min, tapi kami sesat tah mana tah. kami songsang arah. Tu yang spoil sikit tu. Nak tanya orang sikit punya malas. 100% ikut map.




Pasal sesat, kitorang singgah jap tengok postcard. Aku memang style kalau g travel akan hantar postcard kepada diri sendiri mention yang aku pernah berada kat situ.. tapi aku tanya amoi tu dia tak jual setem plak. Post office pun tak bukak katanya. SighT_T (Off topik sat...aku pun pengumpul postcard, hasil berkenalan dengan ilyani..oh lupa nak pesan dia postcard dari India)


At the end, kitorang sampai gak hostel dalam pukul 12pm. Kitorang confirm kan booking & letak bag kat reception dulu. Pasal nye check in pukul 2pm. So masa ni, aku n the gang pergi mencari tempat lunch yang kitorang dah plan dalam itenarary kitorang ni.


.:: Love Footprints Hostel ::.

Nasi Tambah: Jangan lupa bawak mangga sendiri, since sini locker ada tapi takde mangga, kalau nak mangga kena sewa, so the best way bawak sendiri. 

Next : Murtabak Singapore




6 Responses to Singapore : Footprint Hostel

  1. norinaomar

    murah!!lagipun banyak berjalan kan,better amek yang murah,yang penting selesa

  2. Nur Hawa Mohd Zin

    menarik dan comel decoration hotel tu :)

  3. Anna Boleyn

    cantik lah wall deco footprint hostel ni :)

  4. Tyra Omar

    last time i pegi tdo hotel fragrance kt geylang..mahal la jugak..btw u book melalui web hostel tu eh?..alaa..ceritalah steps die..ingat nak pegi travel alone neh..hee

  5. iedchan

    nice2..kawan i pun duk hostel ni...i ari tu duduk habitat...cantikkkk...paling i ske katil die..:)

  6. chenlina

    timberland boots
    ugg boots
    michael kors uk
    michael kors
    hollister clothing
    true religion outlet
    christian louboutin heels
    louis vuitton outlet
    toms shoes
    adidas nmd shoes
    chenlina20170113

Leave a Reply