Majlis kahwin tepi kolam renang (poolside)

Posted by mizzura on Wednesday, May 11, 2011. Filed under: ,

Cerita panjang sangat..Kasi teaser dulu, cerita menyusul di bawahhhhhh sekali...



Alkisah minggu labor day, aku sekeluarga balik ler ke kampung teman kat Kuale Kangsor nun. Sebab cousin aku kahwin, last time ada buat entri dia bertunang. Bertolak dalam pukul 1 gitu, hiway jam campur hujan. Sampai2 Kuale, kitorang tak terus ke rumah pengantin, pasal nak pekena cendol feveret. Macamlah tak tau kan aku selalu wat entri cendol :-)


.:: Kedai pasembok tutup plak ::.

Pastu,around pukul 6 terus gerak ke rumah pengantin pasal nak hantar agar-agar untuk jadi hantaran. Malamnye diorang nak nikah. (uit, selamba hantar lambat). 


Pas lepak2, kitorang terus ke homestay kepuyaan sedara kepada pakcik (kami sedara belah isterinya). Nak dok rumah pengantin tak muat, nak dok rest house dah fully booked plak. Homestay kitorang ni betul2 depan istana Perak.


.:: belajar buat magic kad ::.

Tuan rumah dia takde, tapi atuk dok belakang rumah tu merangkap adik dia yang jaga. (Actually seram jugak nak dok rumah ni). Rumah lama,fully furnish. Tuan punya rumah ni mungkin somebody di kalangan orang2 besar perak, berdasarkan gambar-gambar lama yang tersusun kat dinding. Macam melawat muzium pun ada gak.


.:: Ada hati nak perangkap aku ::.

Pas bersiap-siap tak sampai sejam, bergerak balik ke rumah pakcik tadi untuk majlis nikah. Review, dulang hantaran dia lawa, aku tak pernah jumpe pesen camtu (tak sempat snap). Lauk malam tu, ikan goreng-sardin, masak lemak ikan masin, sambal belacan & sambal udang. sedap siot. aku jer dah penuh pinggan, pasal tak makan nasi putih dari semalamnyer.

.:: Pengangakat dulang hantaran ::.

.:: Pengantin yang comel ::.

.:: Pengantin kecik, nampak sangat kami besar ::.



Okay, sekarang nak sambung balik kisah wedding at poolside ni. Agak2 berapa ramai B2B yang ada plan nak buat cenggini :-)




.:: Canopy for guest ::.

.:: Arch from pelamin to VIP canopy ::.

.:: VIP Canopy ::.

.:: Bridesmaid ::.

Menarik kan buat tepi kolam, lepas makan rasa tak sabar je nak berenang. Time ni aku jadi pengiring, jalan depan pengantin ngan flower boy/girl.


.:: Doorgift, aku pun bertugas jugak -multipurpose aku ni ::.



.:: eh, kemain budak ni posing ::.

.:: Boleh register diorang wat photoshoot ni ::.



.:: Opps tersnap time tak senyum ::.


.:: Pelamin Roman with full of flower ::.

.:: lapar gamaknye kot ::.


Pas, je habis acara, mandi kat shower room swimming pool ni,tukar baju, terus balikk! yihaa!!! Bagus jugakkan, takyah nak rebut-rebut bilik air.


.:: Istana Perak ::.

.:: Masjid Ubudiah ::.

Daaaa....! Panjang kan :-)


10 Responses to Majlis kahwin tepi kolam renang (poolside)

  1. ♥ Kasut Pink ♥

    Nak tempah zura ms majlis kite nnt la boleh buat byk tugas.. hehe..

    Blk kuale ade pekena laksa meh?

  2. norinaomar

    aaa..syoknyers....

  3. mizzura

    kasut pink : bayaran boleh dibincang kemudian..kikikikikiki.. eh laksa mesti pekena wajib!

    norinaomar: syokk2..sebab tak sabar nak terjun kolam :-)

  4. DefarhanoVII a.k.a BoyPJ

    umang ai...besnye wat majlis kat poolside...huhu....
    musti byk kosnye kan...hehe....

  5. Ardini Humaira

    whoaaaa bestnye majlis tepi kolam!

  6. Nick

    wa.. so nice the environment ! :)

  7. Nur Hawa Mohd Zin

    wow!!!! nak cari kolam mana ni ek? hehe

  8. gedek!

    best jugak! Boleh buat tema 'bikini party'

  9. iedayah

    wah...bestnye..mesti byk gk modalnye kn dear?

  10. shengda xu

    kate spade purses
    coach outlet online
    louis vuitton outlet online
    ray ban sale
    coach outlet store
    adidas yeezy boost
    michael kors bags
    cheap nfl jerseys
    yeezy boost
    fred perry polo shirts
    xushengda0317

Leave a Reply