Tunang Kena Simple!

Posted by mizzura on Wednesday, April 6, 2011. Filed under:

Sebelum bertunang ni, memang teringin jugak nak buat satu dua entry berkaitan. Bukan lah nak cerita sangat pasal preparation tunang pun. Tapi lebih pada nak meluahkan perasaan frust, stress, gembira etc sebelum sampainya Majlis Tunang.


PADAHAL....TUNANG JE PON! (KECOH JER)


Seriusly, belum buat persediaan kahwin pun dah pening. Majlis tunang yang aku plan simple tak pasal-pasal jadi grand lah pulak.. tapi lantoklah..first time dalam family kitorang, tula hover kot. Kalau ayat kawan aku "ko memang sentiasa nak over" eh, yeker? Actually...Tak sengaja kot atau yang sebenarnya eksited lebeh minah ni..kikikiki. Tapi serius, disebabkan tunang, nikah & reception wedding lebih kurang sama je...mungkin aku tak mahir nak kurangkan sini lebihkan sana kot. Malu pun ada. Apa-apa pun...dah berlaku...hadap jelah...


Nasi Tambah: 
Sampaikan waktu mini pelamin dipasang, aku rasa nak suruh dia cabut je balik pasal nampak terlebey sudah. (What is done, is done!) Full review, as usual... NANTI!



22 Responses to Tunang Kena Simple!

  1. Jiji-Fify

    huiyoooooo..macam kawennnn!! :D

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

  2. dilla salleh

    salam..
    canteknye hari pertunangan u...turquise! suke2 ;)
    bln feb hari tue sy tunang pon org kate dh mcm kawin..hikhik...sme mcm u la..nak tng simple2..tp tergrand ^_^
    xpe..yg penting puas hati kn..

  3. Azira...Nozie...Kechik

    cantek...tp btol pong..grand..may be trend kot...hehehe..congrates..congratess

  4. Nur Hawa Mohd Zin

    salam kenal...
    awe baru rancang nak tunang tapi nak buat simple jerk..dalam hotak ni plan macam2..baju je dah nak macam2...huhuh...sabo je lah kan..kita nak simple tapi banyak pulak anasir luar berbisik jahat...heheh

  5. hana yoriee

    canteknya baju dia..idea cucuk bunga kat tepi tudung pun cun! =)

  6. Rash

    Salam~

    Congratz zura =) sgt lawa ok!! nway, xpela ter'grand' ker ter'over' ker.. kn skali je seumur hidup ^^ janji puas ati..

  7. CaDLyNN

    masa ni aku tgh melantak kat luar..hahaha..mcm2 woo lauk ade~tempe wajib ek? =))

  8. Tiha

    woo cantik nye zura..x pe bukan selalu pun khenn :)

  9. AnnaYJia

    You look great hunni ! Congratulations to you and your lucky man as well !hehe...

  10. mizzura

    jijy: tula pasal..ada sesalan lah sikit..

    dilla:thanks ek..

    nozie: tu la..terpengaruh ngan trend pun ada gak la..

    hawa: tula...blog pun salah satu anasir...grrr...heheh...jangan mara..pasnduan b2b sebenarnye...

    hana yorie: MUA cakap itu style bienda..dia yg suggest...layan kan je la...

    rash: trima kasih ek..

    lynn: tempe wajib dowh...huhu...

  11. Nadzirah

    wah! gerend... hehe. cantik baju. iloike. sebb wane dye biru :)

  12. S.U.R.I.A.T.I

    zura, congrat eyh...serius cantik sgt. ala...orgnye dh cantik, klu wat simple ke grand ke xbg kesan pape. tetap akan CANTIK! i like!!!!

  13. julietANNA

    serius colour tu sangat cun, kalau bunga kuning tu tukar pink lagi cun sebab colour tu sangat match dengan pink + putih :D btw, dengan pelamin gojes cmtu mmg serius mcm kawen dah hiks, boleh panggil pengantin laki naik terus :P tapi cunsss hokay! ;)

  14. ♥ Kasut Pink ♥

    zura, congrats! cantek sgt2... baju tempah mn?

  15. Bella Enveeus

    Hehe.. Bukan Umie Aida tunang pun siap mini pelamin semua ke? Haa.. Boleh la tu! :D

  16. Aqma Nazri

    hehe. sama lah macam i. nk simple jek. tapi tbe2 terasa cm grand plak. terasa macam nak nikah pun ade. u jemput lar dtg blog i.

    http://satucintaduajiwa.blogspot.com/

  17. kakyong

    amboi.. dah mcm raja sehari tu... biru.. i likeee

  18. diela712

    eh awak, design bj awak cantek..heheh...tu kain ng baju asing ke or yg satin tu jadi dress???:p

  19. Anna Boleyn

    huaaaaaaaaaa..lamanya dah x dtg blog ni..okay kite dah start nk bw blk. hehe :p

    kte masuk blog ni terus cari entry pasal tunnag tau sebab hari tu bgtau kt blog da tunnag kan. haha

    btw, u look so gorgeous on ur e-day!! alaa..biar lah terlebih pon..tunang sekali semur hidup. insyaALLAH..mudah-mudahan.. :)

  20. BAIZURA NATASHA

    mizzura...cun nya.. kaler pun cantek.. suit u better.. congrates girl

  21. Anonymous

    Hye u i ada bd nak ty kt u, u add i kat fb i nadyaelmo@yahoo.com
    or search nadiah arshad ja..
    pls :)
    TQ

  22. CINTA UNTUK KITA

    tak apa, pokok pngkalny ikut pd duit poket n kmmpuan kita.. betul tak? hehe ;p btw, nice pict.. hehe

Leave a Reply