Tunang Kena Simple!

Sebelum bertunang ni, memang teringin jugak nak buat satu dua entry berkaitan. Bukan lah nak cerita sangat pasal preparation tunang pun. Tapi lebih pada nak meluahkan perasaan frust, stress, gembira etc sebelum sampainya Majlis Tunang.


PADAHAL....TUNANG JE PON! (KECOH JER)


Seriusly, belum buat persediaan kahwin pun dah pening. Majlis tunang yang aku plan simple tak pasal-pasal jadi grand lah pulak.. tapi lantoklah..first time dalam family kitorang, tula hover kot. Kalau ayat kawan aku "ko memang sentiasa nak over" eh, yeker? Actually...Tak sengaja kot atau yang sebenarnya eksited lebeh minah ni..kikikiki. Tapi serius, disebabkan tunang, nikah & reception wedding lebih kurang sama je...mungkin aku tak mahir nak kurangkan sini lebihkan sana kot. Malu pun ada. Apa-apa pun...dah berlaku...hadap jelah...


Nasi Tambah: 
Sampaikan waktu mini pelamin dipasang, aku rasa nak suruh dia cabut je balik pasal nampak terlebey sudah. (What is done, is done!) Full review, as usual... NANTI!



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

22 comments:

  1. salam..
    canteknye hari pertunangan u...turquise! suke2 ;)
    bln feb hari tue sy tunang pon org kate dh mcm kawin..hikhik...sme mcm u la..nak tng simple2..tp tergrand ^_^
    xpe..yg penting puas hati kn..

    ReplyDelete
  2. cantek...tp btol pong..grand..may be trend kot...hehehe..congrates..congratess

    ReplyDelete
  3. salam kenal...
    awe baru rancang nak tunang tapi nak buat simple jerk..dalam hotak ni plan macam2..baju je dah nak macam2...huhuh...sabo je lah kan..kita nak simple tapi banyak pulak anasir luar berbisik jahat...heheh

    ReplyDelete
  4. canteknya baju dia..idea cucuk bunga kat tepi tudung pun cun! =)

    ReplyDelete
  5. Salam~

    Congratz zura =) sgt lawa ok!! nway, xpela ter'grand' ker ter'over' ker.. kn skali je seumur hidup ^^ janji puas ati..

    ReplyDelete
  6. masa ni aku tgh melantak kat luar..hahaha..mcm2 woo lauk ade~tempe wajib ek? =))

    ReplyDelete
  7. woo cantik nye zura..x pe bukan selalu pun khenn :)

    ReplyDelete
  8. You look great hunni ! Congratulations to you and your lucky man as well !hehe...

    ReplyDelete
  9. jijy: tula pasal..ada sesalan lah sikit..

    dilla:thanks ek..

    nozie: tu la..terpengaruh ngan trend pun ada gak la..

    hawa: tula...blog pun salah satu anasir...grrr...heheh...jangan mara..pasnduan b2b sebenarnye...

    hana yorie: MUA cakap itu style bienda..dia yg suggest...layan kan je la...

    rash: trima kasih ek..

    lynn: tempe wajib dowh...huhu...

    ReplyDelete
  10. wah! gerend... hehe. cantik baju. iloike. sebb wane dye biru :)

    ReplyDelete
  11. zura, congrat eyh...serius cantik sgt. ala...orgnye dh cantik, klu wat simple ke grand ke xbg kesan pape. tetap akan CANTIK! i like!!!!

    ReplyDelete
  12. serius colour tu sangat cun, kalau bunga kuning tu tukar pink lagi cun sebab colour tu sangat match dengan pink + putih :D btw, dengan pelamin gojes cmtu mmg serius mcm kawen dah hiks, boleh panggil pengantin laki naik terus :P tapi cunsss hokay! ;)

    ReplyDelete
  13. zura, congrats! cantek sgt2... baju tempah mn?

    ReplyDelete
  14. Hehe.. Bukan Umie Aida tunang pun siap mini pelamin semua ke? Haa.. Boleh la tu! :D

    ReplyDelete
  15. hehe. sama lah macam i. nk simple jek. tapi tbe2 terasa cm grand plak. terasa macam nak nikah pun ade. u jemput lar dtg blog i.

    http://satucintaduajiwa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. amboi.. dah mcm raja sehari tu... biru.. i likeee

    ReplyDelete
  17. eh awak, design bj awak cantek..heheh...tu kain ng baju asing ke or yg satin tu jadi dress???:p

    ReplyDelete
  18. huaaaaaaaaaa..lamanya dah x dtg blog ni..okay kite dah start nk bw blk. hehe :p

    kte masuk blog ni terus cari entry pasal tunnag tau sebab hari tu bgtau kt blog da tunnag kan. haha

    btw, u look so gorgeous on ur e-day!! alaa..biar lah terlebih pon..tunang sekali semur hidup. insyaALLAH..mudah-mudahan.. :)

    ReplyDelete
  19. mizzura...cun nya.. kaler pun cantek.. suit u better.. congrates girl

    ReplyDelete
  20. Hye u i ada bd nak ty kt u, u add i kat fb i nadyaelmo@yahoo.com
    or search nadiah arshad ja..
    pls :)
    TQ

    ReplyDelete
  21. tak apa, pokok pngkalny ikut pd duit poket n kmmpuan kita.. betul tak? hehe ;p btw, nice pict.. hehe

    ReplyDelete

Featured Slider