Asian Taste

Posted by mizzura on Thursday, March 3, 2011. Filed under:

Witwit..


Eheh, suka plak guna perkataan ni lately. Kita suggest satu tempat baru untuk food hunger..grr... Asian Taste ni terletak kat TTDI Jaya, Shah Alam. Kalau tanya camner nak pergi pun aku tak hafal thou dah 2 kali pergi. Ala, pergi malam susah nak cam lah.


.:: Mostly menu dari Sarawak cam mee kolok pun ada::.
  
.:: Kedekut, halang nasi lemak nak bergambar ::.

.:: Mee Malindo @ RM5.90 ::.

Mee Malindo ni rasa cam Mee Jawa @ Mee Rebus tapi specialnya ialah hirisan daging yang terasa segar dan sedapp! (Sambil thumbs up macam Maria Tengku Sabri). Tak terlalu manis macam kuah mee jawa, tapi still okay. 

.:: Meal Set ::.

Sini banyak jual kek lapis, tapi mostly flavour yang standard lah. Kalau nak yang ada oreo, coklat, horlicks tak jumpe plak. Frust sikit jer. Meal Set ni ada kek lapis 3 ketui ngan air panas. Yang belakang tu ialah Coconut Shake + Cherry with Vanilla.  Air kelapa campur ais krim vanila yang macam root beer float tu. Sedap jugak tau!

.:: Asian Taste Chicken ::.

Ayam ni adalah menu wajib korang patut try. Rasanya kat kedai-kedai lain diorang takde jual ayam macamni. Dalam JJCM pernah masuk cerita macam mana mereka siram minyak atas ayam ni sebab diorang tak goreng ayam ni tau. Ayam tu memang sedap pasal 8 jam diperap ngan rempah ratus. Kul bapa ek diorang buat? hehe. 6pcs Chicken Wings @ RM10.90 (tak silap).


.:: Interior view ::.

Nak pergi, nah ni address dia, korang google map je lah ek. Mintak akak Garmin tolong cari sekali. Sederet kedai Asian Taste ada banyak lagi kedai-kedai makan yang menarik untuk dicuba. Itu lainkali pulak.

Asian Taste ~ No 36G, Jalan Opera U2/L, Taman TTDI Jaya, Seksyen U2, Shah Alam , Selangor

Actually dah lama aku draft ni. So far dah 2 3 kali pergi & pernah try Ayam Penyet Lalapan @ RM8.90. Aku rasa kureng sket kot. Ayam penyet takde sos kicap pedas kureng masyuk ler and tempe kena potong lagi dua kasi halus sikit, baru best.  (Aduh rindu sama Ayam Penyet Wong Solo) Yang lain tu cam roti bakar, telur separuh masak tak perlu lah aku bagi review kot?

m

11 Responses to Asian Taste

  1. Tihara

    Jadi duta ke zura,best2 mknn ni.lapo

  2. CaDLyNN

    cepat2 komen untuk mempercepatkan tutup pc.nak balik sebab lapa tgk gambar kt sini~ bye n. :)

  3. Jiji-Fify

    perghhhhh ciken wings ittewwww!!!

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

  4. mizzura

    kak tiha: eh..ada ker nak amik..bayaran boleh dipertimbangkan..hehe..

  5. mizzura

    cadlynn: jom..jom...balik sebelum pm kejar..haha..

    jijy: cubalah try..sedapp tau...

  6. Nava.K

    thanks for sharing, since I leave around Shah Alam, I will try out esp the chicken.

  7. sya

    terliur sudey....

  8. akugumbira & riang-riang

    waa.. sedapnya chicken tue.. trimas zura.. Salam hari jumaat jugak..

  9. unknown girlz

    ok..semUa sedap la..yum3..
    *sebab tgh lapar :p

  10. lady dayana.

    sedap nyaa tgk ayam tuh! hihih :P

  11. Solihin Zubir

    mee malindo tu cam mee rebus ja.. heheh..

Leave a Reply