Magic Kek Aiskrim & Birthday Mama

Posted by mizzura on Monday, February 7, 2011. Filed under: ,

Mama kita selamat dilahirkan ke dunia pada dua haribulan Februari lima puluh tahun lalu. Wow..Aku plak yang terasa dah tua.hihi. 

Lately ni, kat rumah aku, kek semua tak laku. Last month ada dua kali kot dapat kek, dok terperap lama dalam peti ais baru tu. Isssh semak je lama-lama. 

.:: senyum..tak perlu kata apa-apa.. :-) ::.


Pastu, teringat yang adik aku ada mintak aiskrim BR. Demi permintaan adik & birthday mama, aku combine je ler. Kek Aiskrim BR... Yihaa...


.:: Lima lilin size besar! ::.


Kitorang siap nyani lagu "Allah selamatkan kamu..." inspired dari birthday Ismet Ulam Raja. Waktu nak cake cutting, ada ke patut, adik aku pergi amik nye ais kering tu buh dalam air. Nak buat magic katanya, macam yang die tengok kat tv IQ. Dah semua dok tenogk benda tu berasap dan mencair, sampailah kek pun cair. Serius lupa nak potong...kikiki.


.:: Mula-mula masukan ais kering ::.

.:: Wahai air hikmat, dimanakah iklan nuff tersembunyi itu? ::.

.:: Loh...kok cair ::.

.:: Takde seni langsung ::.

Itu jer ler teman nak ceghita. Ape-ape pun teman nak ucap SELAMAT HARI JADI ke mak teman. We love you!




Tips: Kalau nak potongan kek tu cantik, sebelum potong, rendam pisau besi dalam air panas then potong kek. Tak percaya cubalah :-)