Bandung Day 4: Faboulous Sundanese Food

Posted by mizzura on Friday, February 11, 2011. Filed under: ,

Sambung lagik dari dari hari ke3


Yezza, Empat hari sudah aku kat Bandung. Seriusly terasa lama gila. Maklumlah terpisah dari rumah, dari office yang manjang busy tu. Aku pun tak pasti duit poket cukup lagi ke tak untuk esok..Tapi still ada dua tiga barang yang nak dibeli.

.:: Bisa pinjam paper mas? Mau lihat update Malaysia ::.

Mostly, hari keempat ni kitorang jalan-jalan kasi habis outlet mana yang tak pergi lagi..itu belum termasuk pesanan orang. Seriusly, kadang-kadang susah jugak bila ada yang memesan especially kalau kita tak jumpa macam apa yang dia nak. Tapi orang dah pesan kan...kesian plak.Tapi kalau bagi duit confirm takde masalah - harus carikkan cam dak cadlynn ni. He.He.Cakap jela yang kau sebenarnya tak cukup duit beli barang orang pesan. Ces!

Antara tempat yang kitorang singgah. Yang masih dalam ingatan lah ye. Herritage, Cascade (a bit mahal sini), Secret, Elements, Solution, Merdeka  & etc.Tak silap sepanjang Jalan Dago, Jalan ir hj Juanda pun banyak factory outlet.

.:: Depan Building Cascade, Tepi Herritage ::.

Oh, kalau agak-agak boring pergi outlet, boleh je singgah Paris Van Java. Situ ada Sogo tau. Sapa yang gila Sogo Sale tuh..tak nak ke shopping Sogo Bandung plak?

That day, lunch kitorang makan kat Simpang Rasa - Nasi Padang. Pendek kata, makan kat Bandung memang macam heavenlah. Semua SEDAP!

Dinner adalah paling best! Makan Ikan Bakar kat Pak Chi Met Ikan Bakar. Ai..aku dah terliur time type perkataan Pak Chi Met tu.

Aku amik set, quite lengkap and murah. Ada ikan gurame (tilapia kot), sotong, udang, 3 jenis sambal yang Masya Allah sedap nak mampus. Fuhh...Rasa nak gi Bandung plak.

.:: Kesabaran ::.


.:: Kegelojohan ::.

Hari Kelima?

Check-it-out!

4 Responses to Bandung Day 4: Faboulous Sundanese Food

  1. sya

    siap berepisod entry ko nie...bagus2...leh aku rujuk kot2 nk pi bandung nnt

  2. CaDLyNN

    ye..saya dah kasi duit siap2..tapi duit tu pon tak cukup..hahahahaha..mekasih ye mazura! tlg carikkan barang-barang yang aku pesan :)

  3. cutecarry

    i dah p indon..susah nak suka kat food dia. kering.,tapi maybe kena cari tempat yang betul2 best!

  4. Nava.K

    Tasted something similar at Bali though.

Leave a Reply