Resepi Salad Udang Yang Hampir Pupus.

Posted by mizzura on Monday, January 24, 2011. Filed under:


Pernah makan salad udang? Biasa kamu-kamu pakai resepi apa? Udang apa? Kongsilah sikit dengan aku. Tapi chup! Harini biar aku share dulu satu resepi salad udang yang hampir pupus. Gambar kat atas aku snap dari majalah masakan kegemaran mamaku.


Ini adalah sebahagian resepi yang aku snap lagi. Alkisah dulu yer. Ada sekali tu adik bongsu dok belek-belek majalah masakan S@jI keluaran Jan 2011. Tetiba tergelak besau dia. Bukan main, ketawa berdekah-dekah.

Bila aku tengok, aku pun gelak kaw kaw. Inilah perkara paling lawak untuk pembukaan tahun 2011 ini.





Tu gambar atas aku zoom lagi. Korang bayangkan mana nak cekau 16 EKOR HARIMAU YANG KEMUDIAN DI REBUS DAN DIBUANG KULITNYA! Jangankan nak rebus, nak beli secara illegal pun aku takut. Nanti renjer hutan buat report, naya kena tangkap.

Gara-gara tertinggal perkataan udang terus jadik lawak. Ada sesiapa dah try buat Salad Udang Harimau Bersos Cili Vinaigrette tu?

12 Responses to Resepi Salad Udang Yang Hampir Pupus.

  1. ♥♥ Kasut Pink ♥♥

    zura kalau dpt sekor harimau da boleh buat kenduri.. haha

  2. sya

    hahahahha....kelako siot..perasan aje mate adik ko ni...lawak2

  3. CaDLyNN

    hahaha...mamat tengok majalah saji? biar betul?wakakaka....rebus harimau..gile kentang~

  4. Solihin Zubir

    salad udang?
    uuiii.. geram tgok udang tu..
    sy nie dhla suka udang.. heheh..

  5. mizzura

    @?? Kasut Pink ??
    tau takper...inikan 16 ekor..memang barbeque sekampung.

  6. mizzura

    @sya ituler aku pun heran die leh perasan.

  7. mizzura

    @CaDLyNN mau tambah kentang pun boleh jugak...memang gila harimau!

  8. mizzura

    @Solihin Zubir lor tak baca ker kisah harimau tu..adess..

  9. Jiji-Fify

    kah kah kah...tidur ke hape orang menaip tu! :D

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

  10. chenlina

    louis vuitton
    mcm bags
    christian louboutin sale
    hollister clothing
    polo ralph lauren
    oakley sunglasses outlet
    louboutin shoes
    prada outlet
    louis vuitton canada
    mlb jerseys
    chenlina20170114

  11. shengda xu

    burberry outlet
    louboutin shoes
    outlet louis vuitton
    swarovski crystals
    mulberry uk
    kate spade outlet store
    adidas
    hermes outlet online
    michael kors outlet clearance
    christian louboutin shoes
    xushengda0317

  12. kenzo julian

    This is a very good article material and it is very useful for us all. thank you . cara menggugurkan kandungan

Leave a Reply