DiGi iPhone 4 Life

Posted by mizzura on Wednesday, September 29, 2010. Filed under:
4 Comments

Salam semua.
Pelik tak bila saya ada buat entry mimpi?
Pelik tak bila saya nak bela burung kakaktua?
Pelik tak bila saya rajin study comparison Plan iPhone 4?
Takpun...

Pelik tak dengan gambar di bawah..?



Nampak tak kertas undi kat atas?

In case kamu-kamu nak tahu.
Nuffnang/Digi bermurah hati nak bagi 1 iPhone 
untuk 1 Rakyat Malaysia 
menggunakan 1 Plan yang 
"Always the Smarter Choice" , 
janji buat entri DiGi iPhone 
sebelum 1 Oktober 2010 tau!

Sempat lagi!

JOM...!!!

"BERSAMUMUUKUU...
Walauuu Di Manaaaa Juaaa..
Laut & Badaii ku redahhh.."

Chup...Chup...
Satu je lupa nak bagi tahu.

BAHAWASANYA

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


Jangan marah ha.... !



DiGi iPhone 4 Real

Posted by mizzura Filed under:
2 Comments



Kenapa saya suka Digi Iphone 4 Plan??



Kerana..
Digi boleh bagi serendah RM58 untuk setiap bulan!
Sedangkan...
Mexie (bukan nama sebenar) hanya boleh
bagi serendah RM100 setiap bulan?!

Kerana..
Digi tidak charge penggunaan internet
walaupun melebihi 5GB setiap bulan!
Sedangkan..
Mexie tetap akan charge penggunaan internet 
sekiranya melebihi 4GB setiap bulan?!

Kerana..
Digi tak kisah bagi 0% installment sampai 3 tahun!
Sedangkan..
Mexie bagi 0% installment setakat 2 tahun?!

Kerana..
Digi bagi FREE SMS/MMS untuk semua local network?
Sedangkan..
Mexie bagi FREE SMS/MMS untuk sesama Mexie aja?!

Dan...

Kerana saya..





Masih tak percaya..??


Sedangkan


ia BENAR.BENAR.BENAR.BENAR
Always the Smarter Choice!



DiGi iPhone 4 Play

Posted by mizzura on Saturday, September 25, 2010. Filed under:
7 Comments

Waktu kecik dulu saya selalu berangan ada burung kakak tua.
Nanti ia boleh ajuk cakap saya.
Saya selalu plan nak dia ajuk cakap
 "assalammualaikum"
 "hello
"apa khabar
"bye-bye".



Tu belum lagi nak ajar ia menyanyi macam-macam lagu 
"isabella
"negaraku"
"burung...kakaktua.wa.wa.
Mesti terhibur je bila balik rumah.
Kan.kan.kan.

Tapi...

Haritu saya curi-curi guna iPhone 3Gs adik saya.
 Nasib saya sempat rakam peel si Talking Tom Cat.

Shhhhh...(Jangan bocor rahsia kat adik saya tau). 




TALKING TOM CAT??!!


Tom akan ajuk apa sahaja yang kita cakap, 
mengaji alif-ba-ta ke, cakap cina ke, nyanyi 
hindustan ke semua Tom "tarahal" nak ajuk.


.::Tom dengar betul-betul before ajuk ::.


Kalau penat ajuk cakap, sekali sekala bolehlah kita 
manjakan Tom dengan mengusap-usap badan Tom.
Kucingkan suka dibelai di manja.


.:: Tom senyum sampai ke telinga bila dibelai::.


Awas! 


Tom tak suka kalau kita pegang kaki. 
Pegang ekor pun Tom tak suka tau!


.:: Oi..kucing pun tau marah..grrr.. ::.


Tapi saya kan nakal, 
Saya geram, saya ketuk kepala Tom. 
Pengsan lah pulak.


.:: Rasakan Tom. Jerry balas dendam.haha. ::.




Oh.Tak lupa bagi Tom minum susu tau.
Slurpp..Meow!


.:: Mmoooo...meow.. ::.


Kalau tak nak Tom si kucing. 
Larry si burung pun ada tau!


Kalau begitu..
Impian saya nak ada burung berkata-kata tercapailah akhirnya.



Uh!


SUKANYA SAYAAAA!


Tak sangka Iphone ada application sehebat ini.
Ini baru satu, ada beribu-ribu lagi application dekat iTunes tu.
Eeeee...
Patutlah saya asyik bermimpi-mimpi DiGi iPhone 4 je kan..
Semakin hari semakin saya rasakan..
yang
v
v
v
v
v
v


Adalah PASTI!




DiGi iPhone 4 Me

Posted by mizzura Filed under:
5 Comments

Melepak di Pak Li Kopitiam, Shah Alam sangat “cool” disebabkan ada wifi. 
Lihatlah betapa coolnya mereka. 



Tapi antara 4 orang, hanya seorang je duduk minum air, 
tidak menunjukkan sebarang handphone.




Sebab sepanjang hidup, dia(gadis pink itu) hanya ada 3 handphone di bawah 
dan sentiasa berangan handphone ke 4 yang serasi dengannya..


.:: Yang biru tu dah pernah smpai London. Ahaks ::.




"Suatu hari dia bermimpi...."


  •  Kalaulah lah dapat share gambar dalam facebook/twitter/blog on the spot waktu dia bercuti ke Tokyo Disneyland dengan kualiti 5 MP lengkap LED Flash dari handphonenya...

  •  Kalaulah dapat merakam gambar Bali wedding dia dengan HD Video Camera dari handphonenya...

  • Kalaulah boleh membuat Video Calling with Face Time teknologi bersama ibubapanya waktu mereka ke Mekah dari handphonenya...

  • Kalaulah ada Multitasking yang tidak "hang" dengan beribu-ribu application dari handphonenya..



"Dia terjaga..
Lalu berfikir..
Handphone apakah itu..?"






Tapi..
4 petunjuk mimpi di atas cukup buat dia yakin bahawa itulah 
handphone yang memenuhi ciri-ciri idaman dia.




"Dia sambung tidur dan bermimpi lagi! "






Kali ini, terjumpa pula seekor kambing yang selesai makan 4 biji Apple sambil bertanya:

  • Mahukah pakai Iphone tapi bayar bil RM58?

  • Mahukah dapatkan FREE CALL/SMS/MMS bila kamu call local network??

  • Mahukah internet PERCUMA tanpa extra Caj bila exceed kuota?

  • Mahukah 0% installmant tapi boleh bayar sampai 3 tahun??



Lalu kambing itu beredar sambil menjerit:
"Iphone 4 is kambing to Malaysia. Carilah DIGI..Mbekkk.."
pandai pulak kambing speaking London





"Dia terjaga dari mimpi lalu menjerit….."






Yes, dia mahu sangat DIGIphone 4 kerana plan postpaid yang "Smarter Choice" dan "features & applications" yang canggih-canggih seperti dalam mimpi dia.!

S.A.N.G.A.T!

9 tahun masih 9 nyawa

Posted by mizzura on Wednesday, September 22, 2010. Filed under:
12 Comments

Orang selalu cakap kucing ada sembilan nyawa kan.. Aku no komen pasal tak pernah study pasal nyawa kucing. Dengar-dengar je apa orang cakap. Pastu ramai dok cakap tak boleh amik gambar kucing nanti cepat mati etc.. Abis yang contest2 kucing tu..boleh plak ekk.. tiap-tiap tahun plak tu kucing tu masuk..




Maybelah, yang buat kucing tu mati pasal dia terkejut bila tengok flash bagai.. tu jantung dia tersentak lalu kiok..tu lah punca tak boleh amik gambar binatang kot. My opinion only!




Long time ago, (about 9 years tu lah..) kitorang satu keluarga memang pernah bela kucing parsi. Dari sekor sampai lah ke berbelas-belas ekor..Dari tame, ninie, tommy, wira, coyote ke bla..bla..bla...Dari semua dok dalam rumah sampai lah masing-masing dibelikan banglo cage 3 tingkat untuk disumbat pasal semuanya nakal.


Ada jugak yang kitorang jual or bagi ke sedara mara.. and so far..inilah satu-satunya baka kami yang masih ada...Sakura..




Sudah 9 tahun dibela auntie ku..Saling tak tumpah macam arwah mama dia - Ninie..tsk...sedih.. (sebab ninie antara kucing paling baik & patuh di bela kami). Rindu semua kucing-kucing kami yang telah pergi.....




Nasi Tambah:


Aku dulu tak berapa suka  kucing and tak pandai pegang pun sampailah bila dalam rumah kitorang bela kucing, barulah reti sikit-sikit. Tapi sejak dah takde, balik ke sikap asal semula..pasal tak berapa gemar bulu kucing...hehe..


M

Studio Kampung

Posted by mizzura on Tuesday, September 21, 2010. Filed under:
7 Comments

Beraya di area rumah memang best. Sungguhpun tak balik kampung, area kami ni banyak orang lama. Jadi tak sunyi macam di taman perumahan baru tu yang mostly the executive akan balik kampung beraya. Sini punya kes..anak-anak, cucu-cucu yang balik sini.




Hari pertama, kalau berpeluang mesti nak pergi rumah sorang makcik@jiran kami yang kami panggil maklong jer wp bukan maklong betul. Rumah dia rumah lama, banyak sangat bunga. Rajin dia tanam,siram setiap pagi petang. Yang seronok kalau pergi raya pertama ke rumah dia mesti ada nasi lemak. Sambal tumis ikan bilis dia.. Pergh! Sedap..!!




Baru ni dia ada tambah pondok kecik@gazebo. Jadi kami mengambil peluang lah untuk berposing ala-ala kampung gitu..Siap ada bendera kiri kanan..sungguh patriotik! 


Walaupun adik-adik laki banyak mengomen arahan kakak dia ni yang pada mereka tahpape..pedulik lah..janji dapat bergambar..kannn.. tu belum ada dslr lagi nih..kalau ada..hmmm..




Eh..eh..ni ha lagi..

Tengoklah!







Sekian sahaja Studio Kampung ku!

M

Drama Pagi Raya.

Posted by mizzura on Monday, September 20, 2010. Filed under:
3 Comments

Okay..
Ini teaser kami bermaaf-maafan di pagi raya..
hehe..
Bajet ada movie ke nak buat teaser-loser bagai ni..
takpe..feeling like..

.:: Please..please..kamu jangan nakal ::.

Mama salam abah dulu..
Tiba-tiba adik yang bongsu menyelinap masuk plak..
Aikk?? Bukan ke yang sulung dulu..! 
Sangat gelojoh ini budak!

.:: Abah, salam dulu nak terkucil ni ::.


.:: Ops..mamaku serius ::.

.:: Kamu dah anak dara..jaga peel ::.

.:: Brother with Brother ::.

.::Sister with Sister ::.

Abah & Mama & Adik Beradik.. 
Maafkan kesilapan kakak mu ini andai ada tersilap tutur kata, 
Tingkah laku dan sebagainya yang bisa mengguriskan hati kamu..

m

KLCC - Last Iftar Lagi?

Posted by mizzura on Sunday, September 19, 2010. Filed under: ,
2 Comments

***AMARAN! ENTRY HUTANG****

Finally its the end of terawih. Niat di hati memang nak sangat solat terawih terakhir. Tapi biasalah. Selagi esok tak raya selagi tu ada..ada.. je persiapan nak dibuat.BADgirlBADgirlBADgirl


Pergi KLCC sebab nak pass wedding present kat sorang sahabatku sebelum dia balik kampung. In case aku tak dapat pergi pada 18 Sept nanti, at least hadiah tu pengganti diriler..


Silap..Patut waktu gi makan kat Cerana nak pas present tu alih-alih terlupa.


BTW, nak last day pun restoran still penuh eh. Kitorang walk in je pun penuh jugak dua tiga restaurant. Mujur Penang Cafe ada banyak lagi kosong.


.:: Pai Tee ni sedap dari TCRS ::.


So that's my last Iftar kat luar. Serius tahun ni banyak betul makan kat luar Habis duit aku!


.:: Soya Red Bean - Sedap! ::.


Argh..barang kat gerai-gerai KLCC ni mahal..menyampah..terpaksa usha tempat lain plak esok. Nak terjah PKNS!!


.:: makan-makan-makan ::.


M

Restoran Cerana - Last Iftar Together-gether

Posted by mizzura on Saturday, September 18, 2010. Filed under: ,
2 Comments

Jadik jugak kawan aku arrange iftar ni walaupun dah hujung2 puasa. Kitorang ni satu uitm dulu dari dip sampailah degree..yang dari sek menengah pun ada gak. Ada dari PD, Terengganu,n9 & Klang Valley.


AND MEMASING BAWAK BABY DIPANGKUAN MEREKA! 
SIGH!!






Haha..statement atas tu bukan statement loser tapi just nak gitau yang mereka telah berjaya memasuki fasa melahirkan baby yang kiut-miut..hehe...

Dah bertahun aku dengar orang dok cakap Restoran Cerana ni best. So ni kira first time lah aku jejak kaki ke sini. Sesat lah jugak! Eventho sampai ngam-ngam waktu berbuka.



Buffet RM45, makanan banyak..tapi maklumlah dah hujung-hujung puasa ni...perut aku seperti menjerit "please stop that kinda habit..im dying digesting your food.." haha. Tapi tetap rasa semua sikit2 kasi hilang kempunan. Aku cuma hutang makan Nasi Briyani je. Okaylah kan!










Sebanyak-banyak tempat buffet aku mengketedarah, nilah satu-satunya tempat aku dapat makan ABC, pasal awal-awal lagi aku dah ambik. Takut last-last perut kembung, tak dapat lagik rasa.




Actually most of us, pun bukan nak enjoy makan sangat..masing-masing seronok nak berjumpa sesama sendiri.. Tu je...And of course..kamilah antara yang paling lambat balik..maklumlah bila datin bertemu datin, mak jarah bertemu mak jarah..


So aku susah nak review pasal makanan diorang. Yang aku perasan..Roti John diorang sedap jer.. Ikan bakar pun best gak.





Settle! Takde lagi buka pose kat luar...

m