Capek!

Posted by mizzura on Sunday, January 31, 2010.
3 Comments

- penat..
- entri banyak!!
- gambar hari2 snap !!
- insyaallah hari ni pos semua sekali..mana dan la.hehe :-P
- penat..
- huhu..

Deraf Blog Pertama

Posted by mizzura on Thursday, January 28, 2010.
No Comments »

Tau tak... ini adalah deraf pertama untuk blog saya...*kecoh dah setahun baru nak letak!*

Entri tentang hadiah harijadi yang hilang T_T




 

Losing my phone!

Damn! For the first time I lost my hpone. It was lovely gift from my honey during my last birthday. Gosh...im aching find the thing. It was on 16.14 when I withdraw some money at local petrol station. I put my handbag on the so call ‘table top’ infront of the atm machine. I open the zip; bring out my hp that was covered with quilted metallic purple casing. And later bring out the wallet. Upon successful of transaction, I put everything in without notice that my hp left there. Gosh…! What a clumiot (clumsy + i****t) person. 

After that, I directly start the engine and towards the post office that about less than 3km far. I press the button to get my Q resit, which was on 16.24. After fill in the ‘deposit’ form (ooh...byk duit) , I sat down smiling at the auntie next to me.  A minute later, I opened my handbag searching for my hp, than I noticed. “Eh, where izit?” I immediately went out to check weather it was in my car or not. Oh gosh, it was not there. To confirm I directly call my number…and…the sad think is that the hp already off. I quickly go back to the petrol station, aiming to the atm machine and as usual the hp was no longer statically laying there... That time is about 16.34 maybe...or less... Before I arrive there, I almost crying and screaming in the car. 

To make myself firm, I ask the worker there if they aware of my hp. As usual the answer is....’NO’...sad...so sad... Ohh I still remember that I have previous hp, the weird N3660 with round shape at the bottom. I better hurry buy a new sim, and try to contact my number frequently. Aiyoo... it still in the festive mood, the Chinese still close their shop.huh….argh... try again call using the public phone, somewhere at the end of the shop, near the kru commuter station…again...no answer..so upset. I’m back home and use my mandate to borrow my younger bro hp including the credits...off course the eldest sis will do that. 

Try to call the celcom centre careline looking for hope...the sad think is, they only manage to deactivate my sim no. After 2 weeks, than im able to activate the new sim with old no. So funny, when I ask them, ‘hey my phone and sim is 3G, can you locate it...They said no or else they will easily beat their competitor...plus if they got that service it cost about rm3k..Gosh...more than the price of the hp...but because the ‘gift’ is valuable...money is not my concern. Huh...then I try to call the nokia careline, because...luckily I already registered my model at nokia website. What a surprise...they provide u an alert to all nokia centres on this model provided u gives the imei/serial no...wow...that’s good, at least we can detect. 

But I was thinking, how the guy who inaccidently take my hp did not visit the nokia centre…nvmd, at least you try. On the evening my 2nd bro back from his work n I report the bad news... immediately he said, what so difficult, just request to view the CCTV. For sure they have CCTV... yalaa...I didn’t think of that. As an asst mngr at his 24hr serbaneka shop, he is very familiar with this case. So around 20.30, we go back to the petrol station, and discuss with the guy there, call the manager who the only allow to se the CCTV. Luckily he willing to help, or else I need to make a police report to view the CCTV (as inform by my bro).  But still I need to wait for tomorrow as the mnger was not there. Ya Allah, hope to get good news... 

Lucky my honey, did not anger with me... (Maybe on the inner side...who know?)…but...what can I do, what is done is done...however, Win or lost no matter, important is good fight. I already try my best. On top of that, fortunately, I already synchronize all the data including the contact no. picture, movie, and song, to my laptop plus backup some more. I’m so sad...Extremely sad, even, I haven’t taken my meal yet. 

Date: 28th January 2009
Time : 23.33pm (hungrily, sadly, lonely missing my hp)

Copy paste dari Microsoft Words, Sekian! 




Ragam Percutian!

Posted by mizzura on Wednesday, January 20, 2010.
1 Comment

Stress betul..disebabkan semalam dah main bumper car di jalan raya maka hari ini pergi kerje terpaksa naik kereta-pi. Ok jugak ada driver..tapi driver ni jemput saya awal sangat :-(

Pelik betul bila nak cuti esok, time tulah macam-macam kerje datang..dugaan..dugaan..situ belum masuk isu bumper car lagi.takpelah saya akan tinggalkan duit untuk bapa saya hantar repair nanti. Abah, tolong ye..!

Balik singgah Mid Valley sekejap sebab nak ke Pengurup Wang Berlesen *Skema betul* kegemaran saya - Wawasan Money Changer - Sebab situ antara yang terendah. (Siapa ada tempat lagi murah sila beritahu saya ye...untuk destinasi seterusnya : D). Tapi disebabkan tempat itu bernama Pusat Membeli Belah, maka saya pun terbeli dan terbelah di sana sehingga lupa dah pukul 10.00 malam.*Hei, kau bajet driver kereta panjang nak tunggu kau!*

Barang untuk percutian saya esok tak kemas lagi. *Maka apa erti To do list yang engkau buat?*. Tapi saya dah kumpulkan, tinggal nak susun supaya banyak ruang kosong. Mak ngah saya cakap saya expert packing. Sebab waktu ikut dia pergi trip ke London selama 10 hari, saya hanya bawak satu bag besar dan satu backpack. Itu tak termasuk barang-barang yang saya shopping di sana.Mula-mula Mak Ngah pesan kena beli bag lagi satu, takpun tumpang bag diala..tapi at the end die terkejut - cukup..! rahsianya? (Jangan terkejut kalau dalam kasut clark yang anda beli ada keychain di dalamnye..ahaha)



Jangan pelik kalau tiba-tiba kene ikut trend pakai jaket dua lapis 
semata-mata dah tak muat dalam luggage:-)

Pernah Main BUMPER CAR?

Posted by mizzura on Monday, January 18, 2010.
No Comments »

Saya tak boleh terima ape yang berlaku pagi tadi.. Buat pertama kali dalam sejarah SPM saya pergi langgar kereta orang!!! Waktu tu lampu merah kat bukit. Jadi bile lampu hijau, masuk gear satu dan jalan dan "bump!".. Aduhai.. Mengapala saya terlajak.

Sangat TENSI!!!

Nasib kereta die kereta Iswara yg dah lame..(Kalau BMW?? - nampaknye aku jadi drebar die sebulan). Kereta saya paling teruk..Bumper yang baru tukar bulan lepas pecah *dengar sekali lagi "baru tukar bulan lepas!"*, lampu ok tapi ada goyang sikit, plate pecah, Body depan kemek lagi sikit nak langgar radiator yang aku baru ganti tahun lepas..*beristighfar*

Dugaan betul..$$$$??? T_T

Untuk Buat Senarai (To do List)

Posted by mizzura on Sunday, January 17, 2010. Filed under: ,
1 Comment

Ok, nampak tak, sebentar tadi saya dah list kan senarai barang-barang yang diperlukan. Eh, nak lari rumah ke..? Nak pergi mane tu..? Jeng..Jeng..Jeng..




Wah perkara yang paling PENTING saya senaraikan di bawah?!..teruk betul...!! (Last minit baru teringat).



Yang pasti dah call PTPTN dan tiada masalah - manala tau kan, sekadar cek sahaja.



Buah cempedak di luar pagar, saya budak baru belajar

Posted by mizzura
5 Comments

Puas dari tadi saya kelik-kelik website panduan bagaimana ingin menambah title di header saya..template yang saya guna ni kedekut..ada ke patut tulisan header die suruh tambah sendiri *haha - aku yang tak faham-faham walaupun dah jenuh aku ulangkaji*

Itu yang jadinya apabila tiba-tiba header saya tidak masuk dalam kotak nya..Lantaklah..mengantuk dah ni..kalah buat assignment *universiti dulu tak pulak kau rajin macamni*

Jadi sesiapa yang tersinggah sini..tolonglah bagi saya panduan langkah demi langkah supaya blog saya tak kelihatan cacat...*wa...mau nangis ni*.




Mungkin reference ini boleh membantu:
http://www.eblogtemplates.com/quirky-valentine/

Satu Januari Dua Ribu Sepuluh

Posted by mizzura on Saturday, January 16, 2010. Filed under: ,
No Comments »

Ini adalah salah satu cerita yang aku tak sabar nak cerita..apa lagi pasal tahun barula..masih tak lewat lagi kan..CNY belum lagi jadi mode tahun baru belum habis lagi..*huh..apa signifikasinyer?*

Plan dengan kawan nak gather kat karaoke konon-konon mini party "2009 as a bachelorette la" *bachelorette yer - no bachelor* TAPI tak jalan pun. Sudahnye aku dengan seorang kawan pergi MidValley sudah...awal pagi lagi dah naik komuter *lama sungguh tak lakukan hobi ini - hobi ke?* manakala kawan pula dari pagi lagi sudah memacu Gen-2 dari Muar..kesian die..itupun die yang sampai dulu dari aku yang kat Lembah Klang ni!..sungguh memalukan

kami nak tengok cerita Sherlock Holmes (sbb sgt rindu trip ke London dulu - jom pergi lagi!), tapi waktu aku baru sampai stesen pantai dalam, kawan call cakap "weh, camner aku nak beli tiket kat MidValley, beratur panjang sampai dah keliling bulatan kat tengah ni" apa..? tak apala kita makan dulu..Jadinya, sampai sahaja aku dengan termengah-mengah dek kerana berebut jadi yang pertama keluar komuter *orang lambat memang begitu* kami terus ke Madam Kwan's makan..


Fish & Chip - itupun "Si Jari bercincin" tak larat habiskan

Nasi Bojari - cadagan kawanku

Tukang Ganbar cakap kalau snap gambar senget baru cantik!!
(eh ada telur la tersorok bawah ayam)

Ini aku yang snap-cantik jugak kan!!
(Si Cepat gembira dibelanja Si Lambat)

Habis makan & gossip, terus ke One Utama pulak, sebab sana ada 2 panggung wayang *kelakar plak sebut camtu*. Yes, dapat jugak beli tiket setelah bersusah payah cari parking & berlegar-legar antara TGV & GSC kat OU tu.. (semata-mata nak cek Q mana yang tak panjang)

Malam itu tidur rumah kawan di Ampang. Tidur ke?? haha..Perempuan kalau dah berjumpa tak cukup 24hrs nak bergossip.

Esoknyer, sebelum balik kami singgah di Wong Solo sebab aku kepingin sangat nak makan Ayam Penyet. Selesai makan aku dihantar ke STAR Ampang.Sungguh kuno aku sebab tiba-tiba aku mati kutu macamana nak balik rumah..rupanye kene turun Masjid Jamek dulu, lepas tu naik PUTRA pulak ke KLSentral.. *nampak sangat aku dah lupakan hobi aku ni*


 Set Nasi Ayam Penyet & Jus Alpukat (Avocado) - kenapa bagi tempe satu je?


Slurpp..Kali ni camera tak senget tapi aku yang senget..hahah!




k.i.s.a.h.n.y.e

Posted by mizzura Filed under:
1 Comment

PERCUBAAN MIC..TESTING..TESTING..1..2..3..4..

salam...

haha.. tergelak aku. mana taknya, aku ni dari dulu nak blogging tapi dok tangguh-tangguh rupa-rupanya dah setahun aku register!!! apakah??!! Asalnye aku dok register dalam blogspot sebab nak bagi comment dalam cosmopolitanmalaysia.blogspot.com (favourite magazine nih), pastu tahun lepas macam-macam gambar aku dah tangkap konon-konon nak masuk dalam blog yg tak kujung tiba ni.Itu belum lagi, story yang aku dah taip dalam microsot words *skemanya sebut* konon-konon nanti-nanti boleh post...haha..

aku ade banyak kisah nak diceritakan...jadi...tunggewwwww...zassss *wahid melodi, pinjam style yer*.


sailormoon?? lama tak tengok kartun ni.dulu siap kumpul komik lagi..