Harry Porter di MBO Harbour Place

Posted by mizzura on Wednesday, December 8, 2010. Filed under:

Aku tak nak cerita pasal Harry Potter sebab dah nak bunyi-bunyi expired. Yelah dah berapa lama screening kan. Cuma sikit je review Harry Potter kali ni macam boring sikit. (In my opinion) Yelah. Dumbledore dah takde. Diorang pun tak g sekolah lagi. So activity harian yang dipaparkan agak kureng.. no sports, magic class etc..Anyway just nak komen pasal first time pergi MBO Cinema.



Yang aku pergi ni ialah di Harbour Place, Port Klang. Adalah dalam 5-10 minit dari rumah aku. Tempat ni baru bukak tahun ni. Tapi building ni.. serius cakap dah berzaman baru nak siap. Dalam paper baca cinema memang gah gila la..tercanggih la, 3D best la n bla bla bla.

So on that day aku pun try lah amik couple seat which is RM 20 aja (for two -off couse lah couple kan). Hmm murah jugak. Waktu nak masuk..pintu dia memang gempak canggih. Tapi spoil la seat arrangement diorang. Ruang hall pun nampak sempit.

Selain itu bising tau. Yelah dok couple seat biasanya terkebelakang. Pintu masuk pertama yang besar cantik tadi. Ada satu lagi pintu dia cover dengan kain tebal jer. So kalau orang keluar masuk tak tarik langsir tu, silau lah pasal situ ada lampu kuning. Memang rimas. Orang depan aku siap dok usha seat kosong lain sebab rimas dengan silau cahaya tu.



Seat dia pun tak best..Goyang. Aku tak tau la kalau seat kat hall tu je problem. Hall lain tak. No komen. Besides rendah, aku nak tengok screen kena senget kepala ke tepi gara-gara lelaki leher jinjang duduk depan aku. Spoil betul.



So mostly kalau nak bawak family aku lebih rela g TGV kat Jusco Bukit Tinggi/ Bukit Raja. Tak jauh sangat pun..15 minit jer..tak taulah MBO lain camner kan..ini pandangan aku dari satu hall sahaja.


photos- credit to google image
m

12 Responses to Harry Porter di MBO Harbour Place

  1. alinac lover

    x puas la hati klo gtu kan

  2. sarah

    eyh2,duduk klang ke? :D
    a'ah, cerita buhsan sikit..
    tunggu part2 pulak :)

  3. CaDLyNN

    talk-talk... MOVE!
    haha

  4. Tihara

    oihh..lama dah ahkak tak p cinema..haru

  5. Mizi a.k.a SKELERTOR

    HP part 1 tak best.. kecewa..

  6. luqman

    x tgk lg heri poter

  7. mizzura

    @alinac lover
    ahah..tak layan tengok movie..

  8. mizzura

    @sarah
    iyer dpk situ..tp dah dpt hint cerita no 2..aduh..tak best...

  9. mizzura

    @CaDLyNN
    huish...jangan cakap byk...wheattttttttt....

  10. mizzura

    @Tihara
    ehe..sy pun jarang2 jer..

  11. mizzura

    @Mizi a.k.a SKELERTOR
    betul..boring..

  12. mizzura

    @luqman
    tak tgk dari mula ke part 1 ni jer..nk kn flash back byk ni..

Leave a Reply