Kafe Upin & Ipin (La Boutique Cafe)

Posted by mizzura on Wednesday, November 10, 2010. Filed under:

Betul..betull..betulll....



Ye..betul... ! Ada kafe Upin & Ipin.  Tapi nama sebenar kafe ini ialah La Boutique Cafe. Satu hari tu teman mama tengok-tengok kain kat Jakel, Seksyen 7, Shah Alam. Dah habis usha kain terasa haus. Nasib lah ada satu kafe bukak kat belakang Jakel. Point utama nak hilangkan haus jer. Alih-alih lain jadiknya. 

.:: Mango Juice @ RM3.80 ::.

.:: Cendol @ RM2.80 ::.

Cendol dia kureng sket pasal pakai ais ketul, lainlah macam cendol Kuala Kangsar tu kan. Time belek-belek menu, tertarik dengan dua tiga makanan - terus kami order. Padahal tengahari aku dah makan nasi ayam.




Nak tau apa yang aku order? ahaha....
|
v

|
v

|
v

|
v


.:: Nasi Ayam lagiii Upin ! @ RM6.90::.


Kecohnyaaaa.. Okay, nak mengaku yang nasi ayam kat rumah tadi aku makan sikitttt jer...jadi kenalah topap...takpe kan..kan..? Mama plak dia terighin laksa. (Oh rindu laksa kuale) Tapi laksa dia tak panas sangat so kurang feel lah kat situ. Nasi ayam upin pulak - just nice!

.:: Laksa Kuala Perlis @ RM6.90 ::.

Interior & exterior kedai ini memang 100% berinspirasikan kartun popular Upin & Ipin. Dinding kedainya design habis semua muka budak kecik kepala botak itu. T-shirt & CD pun ada dijual in case kamu Upin & Ipin Die Hard Fan berminat nak beli. So siapa yang ada anak-anak kecik mesti suka makan kat sini kan.





Harga..consider sesuailah ngan bajet student. Maklumlah, area ni kan dekat-dekat ngan UiTM & Unisel..Dengki kan, aku dah grade baru lah nak muncul kedai makan gini. Zaman aku dulu takat sek 2 je la...

Okay, Sekian saja laporan kunyah-kunyah minggu ini dari kak Ros (tetiba nak jadi kak Ros) hehehehe...

.:: Erk? Wartawan rahsia lah ::.


m

11 Responses to Kafe Upin & Ipin (La Boutique Cafe)

  1. Kancilbiru

    dekat jer ni tapi akak pun tak sampai lagi...hehehe

  2. Kasut Pink

    Insyallah hujung minggu ni nk ke jakel shah alam jugak, agak kalau lapar lepas tu ke sini jugak la ye... :D

  3. CaDLyNN

    kalo anak buah aku mai makan kat sini mesti jenuh nak ajak balik..

  4. ~eZmALiZa~

    restoren ini pon wujud ker??wahhh..comelnyer...ermm....ade bunyik cam jeles lg ker??hik3..tade kan?? hahhahhaa... :)))))

  5. iday

    dah pergi!,,dekat dengan umah sewa,,hehe
    kat pusat komersial s7 kan?hehe


    sedap nasi ayam dia,,air siap leh refill:)

  6. cik EPAL

    xpena lak g sini. cam best je. upin ipin tu comel. hehe =)

  7. eDa

    Ya Allah tgk je dah buat aku terliur. Tapi cendol kuale best lagi lah kan?? hehehe...nasi ayam dan laksa nampak best! Aku dah la tengah kelaparan tahap maksima nih!

  8. Anonymous

    salam wahai kisahnye... saya nk cite skit.. ne ptg td bru blik kerja saja singgah kadai ne...
    orderlah roti canai KOSONG 2 keping air teh ais mase nk bayr tu kena RM 7 ringgit.. WT... cekit darah..... mmg betul lah org "BESAR" dalm lest kopak ne mmg kopak org roti canai kosong RM 3 ringgt mcm HARAM!!! maaf kak mrah2 tp tu lah kebenaran... :(

  9. aku

    Nasi Goreng Upin ('AYAM PEDAS') = nasi goreng cina & ayam goreng biasa2 jer+ sos taruh atas ayam = RM7.90 = memang terbaik! special sangat2 nasi goreng cina ngan ayam gorang sampai RM7.90!

  10. aku

    terkejut beruk bila nasi goreng cina taraf hotel 5 bintang tu sampai atas meja! nak xnak mkn jer ler! mkn dengan hati yg GEMBIRA! sangat la kan!

    sorry meluahkan perasaan di sini.hehe.

  11. shengda xu

    mulberry
    nike sneakers
    adidas yeezy boost
    christian louboutin pas cher
    burberry sale
    michael kors bags
    cavaliers jerseys
    michael kors uk
    polo ralph lauren outlet
    coach outlet online
    xushengda0317

Leave a Reply