Wrapper Si Pembalut Hadiah

Posted by mizzura on Friday, October 22, 2010. Filed under:

Last week ada dapat invitation untuk Birthday Party Kiddos, umur 6 tahun. Hadiahnye dah beli waktu Pink Shopping Night. Tapi tak sempat membungkus. So dengan bergegasnya, plan nak pergi Memory Lane la mintak akak tu bungkus kan, sebab mind dah setting diorang bungkus cantik.


Since parking dalam Jusco, keluar pun ikot lif Jusco maka termasuklah dalam Jusco, maka ternampak lah ini. (Dalam hati, ah watper gi Memory Lane ~ Mahal). 




Pembalut Hadiah! atau orang melayu lagi suke sebut wrapper kasi nampak kelas sikit. Pembalut..pembungkus hadiah..panjang nak sebut..ek..?


 .:: Wrapping Paper ::.

Tiba-tiba terkenang zaman sekolah-sekolah. Kalo besday kawan je, mesti nak pilih wrapper paling cantik. Nak balut cantik-cantik. Nak lipat cantik-cantik, berkipas-kipas lagi. Kalo suruh amoi bungkuskan pulak mesti tak nak lepaskan peluang tengok dia bungkus. Sebab nanti next time boleh tiru. 


Padahal penerima hadiah bukan kisah pun siapa yang bungkus hadiah tu. Koyak aje kalau dah dapat hadiah. Oh, saya simpan ye. Saya sangat sentimental tang-tang hadiah ni. So far still simpan lagi wrapper yang cantik-cantik dari kengkawan dan si manis jantung sweetheart.

 .:: deretan kotak hadiah~SUKER ::.

Tapi sekarang senang, box yang dijual semua dah siap ada reben. Takpun wrapper bentuk cam paper bag pun dah siap ngan reben sekali. Tinggal masuk hadiah jerk kan.


 .:: Yang ni RM4.50 ::.

Whatever pun, sampai sekarang saya tetap berangan dapat hadiah packing cantik-cantik. Lama betul tak dapat “present”. Ala yang contest-contest semua tu takmo kira lah..Tu lain story.  Tengoklah pic bawah ni.. Lawa kan reben dia..warna warni..terbayang perasaan waktu dapat..Eheh..padahal hadiah dalam biasa2 jer kan..tapi kalo kotak lawa pun dah cukup bahagia. uuwwww...


 .:: Yang ni RM18.90::.


.:: Buat Birthday Gurl! ::.

m



4 Responses to Wrapper Si Pembalut Hadiah

  1. Kasut Pink

    Pembalut hadiah jugak satu ketika itu digunakan untuk buat wallpaper di dalam kelas ianya satu sudut untuk tampal jadual bertugas.... hhihi

  2. Ms Pancake

    best nie kan kalo dpt hadiah.. :P
    Exchange link boleh?

  3. Anna Boleyn

    heheh hana klu dpt hadiah, hana bukak elok2 and simpan wrapper. sayang. kikiki.

    p/s :hari ni anna boleyn happy sangat sebab :

    2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest!

  4. Cik Ain

    salam sis.... sy nak tnye sis ade amik tempahan order pembalut hadiah?? tlg call sy ye kalau ade... sy na order dlm 10 helai... no fon 019-271 5010.. secepat mgkin ye..tq...

Leave a Reply