Tradisi Pow Gaji Pertama

Posted by mizzura on Monday, October 18, 2010. Filed under:

Adik aku ni dah dekat 3 bulan kerja tapi tak belanja-belanja kami lagi. Konon nak belanja buffet ramadhan haritu tapi nak kumpul kitorang satu family pun susah gak walaupun semuanya serumah.


.:: Mekasih budak - nasiblah kena pow ::.

Last-last before dia outstation lama, dapat jugaklah kami set appointment. Malas nak gi jauh, plan asal nak makan Kenny Rogers je tapi kul 8.30pm ayam dah habis. Spoilllll...

Last2, sebab takde plan B and perut memasing pun dah bergendang kitorang terpaksa makan dekat Secret Recipe. Kali ni masing-masing nak try menu yang tak pernah di ambil. Aku pulak amik menu selamat pasal kondisi perut dan tekak yang baru pulih dari jangkitan virus cinta.


.:: Lasagne ::.

.:: Beef Steak ::.

.:: Nama Baked Fish something with crab sauce *recomended* ::.


.:: Baked Fish with Mozarella ~ Masin sket ::.


OTW nak balik parking ternampak satu mesin penimbang. Mahal tau 40 sen dah. Kalau dulu penimbang jam tu 20 sen siap boleh dua orang lagi. Suruh adik cepat2 naik before jarum dia sampai kosong. Korang pernah tak buat camtu?

.:: Berebut semua orang ::.

.:: Eh budak ni pun sibuk ::.

.:: Tinggi kurang 4cm? mesin ni tipu! ::.
(apa kes gambar ni size kecik..haha)

Waktu aku timbang tak siapa plak tengok. Rupanya diorang dok bincang pasal BMI masing-masing. Macam aku okay lagi kena increase berat lagi 2 kilo. Yang lain pun average la. Adik aku yang sorang tu lagi melampau kena tambah dekat berbelas kilo. Gila skinny budak ni. Dah la tinggi lagi dari aku, tapi berat lagi ringan dari aku. Apakah?!


.:: Ni apa kumpul-kumpul ::.

.:: Siap de resit patut 40sen ::.

.:: Timbang penipu ::.

.:: Ni pun tak puas hati ::.

.:: Si Skinny ::.

Ah. Pas Syawal naik sekilo plak. Tapi kalau ikut BMI kena tambah lagi 2 kilo. Takmo-takmo. Nak turunkan lagi. Nak jadi Skinny cam Victoria boleh? Heheh..


M


6 Responses to Tradisi Pow Gaji Pertama

  1. kakyong

    zura,
    belum kawin ni tak yah susah2 hati riso pasal berat tak cukup BMI... nanti dah kahwin & umur dah 30+++ susah dah nak menten BMI ideal... ;)

  2. Kasut Pink

    A'ah kan, dulu timbang msk 20 sen je tp dulu timbang saje takde dikiranye BMI kan....

  3. Solihin Zubir

    lepas makan, terus timbang eh.. haha..

  4. Anna Boleyn

    kiranya mengepaw la nih? tak pe tak pe orang dah kerja..pawa bnayak2. :p

  5. ~eZmALiZa~

    wah!! berat ezma xpenah naik2...48.2kg jer.. :D makan byk pon xberat2 gak! uwaa... :)

    mizzura suke btol makan eh??makanan membukit jer.. :D

  6. Tihara

    sedap ohh

Leave a Reply