Pangkor - Tingkatkan Motivasi Bekerja!

Posted by mizzura on Sunday, October 24, 2010.

Eleh, jerit macam dah pergi je Pulau Pangkor tu. Aku rasa nak cuti sangat. Lebih-lebih lagi nak hujung tahun ni. Motibasi kerja pun sudah kurang ni. (As if, kalau pergi cuti tu semangat naik lah) hahaha...

Nak gi belah2 pantai timur ni takut tengah musim tengkujuh plak kan. So fokus yang dekat je lah. Lagipun kalau boleh tak nak membazir. Hujung tahun banyak sale murah2 - nak shopping lagi. Oh fomfuan..Tolonglah~~~

So far, rasa nak pergi Pangkor je. Dekat je pun. Malas nak gi jejauh. Ingat nak ajak 1 family pergi. Lagi-lagi bila baca mag dia ada promo pergi Pangkor Island Resort.Urgh..mahal tak situ?


.:: Pacific Wing - Pangkor Island Resort ::.


.:: Aryani Spa - Pangkor Island Resort ::.

Oh...tiba-tiba teringat lak last and the only aku pergi Pulau Pangkor ialah pada tahun 1993/4 gitu. Time tu aku darjah 2 ke 3 kot. Maknanya dah dekat 17 tahun aku tak jejak situ???!!! Takat jejak jetty Lumut tu adalah 2 years ago. Aiseh....Nampak kan aku memang patut pergi sana..kan..??kan..??

Nasi Tambah:
Aku ingat lagi, kasut Princess warna gold (cantik tau-hehe) aku koyak gara-gara asyik terkena air laut jer..


Gambar untuk menaikkan semangat !
(Credit to google image)


--> Link (kecik-kecik pernah gambar kat sini)



--> Link





--> Link (betul eh Pangkor ada camni? Cam tak percaya je)


dan..dot..dot..dot..nak tengok lagi gambar sila google image lah yer...

m

13 Responses to Pangkor - Tingkatkan Motivasi Bekerja!

  1. CaDLyNN

    pangkor island mahallah wei!
    hahaha..nnti aku plan nk p pangkor gak..ngn adik2 aku..~

  2. ika~~

    sy orang perakumah betol2 dkt ngn lumut..
    honestly, pangkor tak best mna pn..hehe

  3. Anna Boleyn

    hye mizzura ada buat 1 entry khas untuk kamu dan lain lain. jom tengok kat sini :

    Mission 1 accomplished! – Saya buat yang TERBAIK untuk balas jasa pengomen di HLN… XD :)

  4. { w33da }

    dah 2x pegi pangkor.. last pegi, sometime around end of 2008.. biase je. ai mmg kureng sket dgn p.pangkor. tak best sbb tader tempat snoreling yg best..

  5. { w33da }

    *snorkeling. hee.

  6. ~eZmALiZa~

    perrgghhh!! berjalan saje mizzura.. :) hahaha.. :D anyway, ezma lak ujung tahun ni igt nak gi tioman..best tak agak2?? :P

  7. Ruziawati Bukhari

    salam.. tq sudi singgah ke blog kak t..

    PIR tu resort berbintang3.. pada kak t mahalla dan bukan taraf kak t pun.. tp kalau u mampu, apa salahnya beb! resort tu mmg cantik giler!! dan setelah hampir 11 tahun berkahwin, kak t masih gagal memujuk mr. hubby nak stay kat hotel tu.. ahaks!!

  8. Kasut Pink

    kite pon da lame tak gi pangkor, last ms skolah2 dulu.. Ingat nnt nak honeymoon ke ctu jugak (cewah2) sbb x jauh sgt da mmg org perak..

  9. Kancilbiru

    wahhh cantiknyaaaaaaaaa...betul ke pangkor nih? ish ish...memang ar....rasa nak pegi..

  10. strawberi

    kalo dh pi nnt..takde ape sgt pun..hehe

  11. cindir-rela

    hajat saye tu nak bawak fam pegi bercuti...tapi belum kesmpaian lagi...huhu...

    thank k singgah blog saye!!:)

  12. qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ

    bezznye..xpnah lg smpai pulau pgkor..
    wil be in d list
    :)

  13. waNny

    hai .. i saje2 blog hopped ;)

    anyway ada different between pulau pangkor and pangkor laut ;)

    2 of ur pic tu shows pangkor laut and the rest i rasa pulau pangkor kot ;)

    pic 2nd last and 4th last is pangkor laut. under YTL .. 500USD per night under YTL project ;)

    i tak pernah pergi pangkor .. pernah sampai Lumut jer .. Damai laut tu .. tapi takot nak mandi laut sebab banyak jelly fish.. hahahahahah T_T

Leave a Reply