Bandung Day 3 : Apa Ada dengan Tangkuban Parahu

Posted by mizzura on Thursday, February 10, 2011. Filed under: ,

Kesinambungan dari 2nd day :-)

Ha, korang cuba tengok gambar bawah ni. Sure ar, kalau sapa gi Bandung mesti nak bergambar kat sign bord Tangkuban Parahu ni kan. Ada sejarah pasal gunung ni, tapi dipendek cerita, gunung ni kalau tengok dari jauh bentuknya cam perahu terbalik. Thats why!

.:: Gambar Standard ::.

Yang tak syoknye, turun-turun je dari MPV supir aku, korang akan dikerumuni penjual-penjual kraf/buah. Diorang takkan paksa, tapi diorang akan ikut je kita ke sana sini. Jgn risau diorang ni tak akan berkasar compare with penjual dari Bali. Hanya senyum sahaja dengan mereka dan ignore aja sampai anda tewas..ha.ha.


.:: Gerai Kraf ::.

Positif side, for those yang suka sejarah or suka explore benda baru penjual-penjual kraf ni still akan bercerita/promote pasal Bandung or sejarah or anything yang korang tanya, tapi itulah yang dinamakan strategi. You pay what you get.ha.ha


.::Masih berasap tau ::.

Aku, kat sini beli keychain jer. Sebab...err..sebab aku tertewas la.ha.ha. Brother tu dari mula dok follow je, sampai lah aku nak balik. Siap offer amikkan gambar lagi. Wp tewas, habis rendah lah aku mintak dia mark down, kalau tak aku tak nak amik. Goodies for officemate - done!


Kat Bandung ni sejuk sebab dia area tanah tinggi. Bayangkanlah, strawberry pun jual kat gerai-gerai biasa aja. Kalo kat sini Strawberry mesti kat tempat frozen je betul tak. (Kecuali Cameron Highland la).

On the way turun dari Tangkuban Parahu, singgah ke HotSpring kat Sari Alter. Kat sini cam biasalah, pelancong harga mahal T_T (Ingat pelancong ni banyak duit?). Sekali lagi, brohther jual aiskrim entertain kitorang dari mula masuk sampailah err...sampailah kitorang beli ais krim ye dak. Habis semua, sejarah dia cerita - thats fine. Including kakak dia yang kerja kat Johor - thats AAK! Pastu aiskrim dia bapak mahal bila convert balik ke RM. Brand biasa aja..bukan walls cornetto pun.


.:: Air ni kalau celup kaki boleh cepatkan jodoh - Katanya ::.

.:: Spring Panas ::.

Dah settle redam kaki, kitorang pun balik ke kota. Plan nak lunch kat Bumbu Desa di Rumah Mode. Sekali lagi, tempe Mendoan menjadi pilihan. Ha, teh botol pun best tau. The only air teh yang dijual dalam botol kaca - i guess. Sedap sangat lunch sini!


.:: Kiri Kuning slice tu tempe mendoan ::.

*Then, shopping till drop mode...*

Malam tu try KFC plak sebab dah takde idea nak makan apa. Lagipun, KFC dekat je dengan mall. Kami ada sesi karok. Yihaa... Practise before masuk contest beras jasmine gitu..ke.ke.ke. Lagu semua layan indonesian song lah - takpun english song.



Penat Gila Hari Ketiga....


The next Day!

Sapu semua!!

5 Responses to Bandung Day 3 : Apa Ada dengan Tangkuban Parahu

  1. Liz

    waaaaaa holiday ke nih...bestnyer

  2. ~eZmALiZa~

    jelesnyerr...ezma xpenah lg sampai luar msia..

  3. mizzura

    @Liz iyer liza...cerita lapuk ni.tapi tetap best :-)

  4. CaDLyNN

    yee....time kasih untuk key-chain tangkuban perahu kale ungu itu~ :p

  5. kakyong

    bestnya , bila cuti2 bandung ni zura..?

Leave a Reply