5 Pasal Saya Bila Berbroadband

Posted by mizzura on Wednesday, October 27, 2010. Filed under:


Mari buat TAG.
Actually, ada entri lain nak post, tapi nanti adik manis EZMA ni dok jealous aja. (Padahal dia tak tau kita pon dok jealous dia pergi teman IncikFaiz dia ke stadium tengok bola. Itu belum lagi dapat pujukan manja dari IncikFaiz dia..arghh..cukup...hehehehe) 

Maka simpan ajalah entri dalam draft. Memang banyak lagik dalam draft tak di post-post..Belum lepas syarat wajib tayang post.

So...Lama sangat tak dapat TAG. Tapi rasanya ada jugak tag yang dah expired..Sorry kalau kita terlupa. Short term memory. (oit..Kena betul baru TAHU!)

Tag ni dari kak TIHARA. Dia pun dapat dari TUJUHHARISEMINGGU. That's why ada watermark TUJUHHARISEMINGGU kat image atas nun. Okay moh terus ke jawapan. Intro je dah dekat 4 paragraph. mesti waktu subjek penulisan aku tak dengar betul-betul penerangan cikgu apa itu INTRO.


5 PASAL SAYA BILA BERBROADBAND
(In my opinion, PASAL disini bermaksud TENTANG bukan SEBAB)

YAHOOMAIL

Adalah penting bukak Yahoomail. Sebab itulah segala punca untuk dapatkan latest update FB / Twitter / YouthSays / Blogger / Friendster / Jobstreet / JobsDB / Invitation dan bla..bla..bla..In case tak dapat bukak salah satu website tersebut, paling tidak tahulah ada something masuk/update. Plus ni email dari form 3, tak pernah tukar, so maybe kengkawan nak jemput kenduri kawin ke, semua ada dalam ni.



BLOGGER


Before terjerumus ke lembah blogging pasti Facebook berada kat carta ini. Tapi since dah berblogging, rasanya, korang paham-paham lah sendiri yek..Kalau cakap pasal blogging, maka partnernye ialah Nuffnang, Innit dan juga blog sendiri dan blog-blog lelainnye. Hari-hari dok mikir camne nak betulkan header masuk dalam tempatnya. Pikir sahaja lah buatnye tak.PEMALAS Anyone?




FACEBOOK

Bolehla...Tapi sekarang dah kurang jugak bukak since dah register ngan celcomSMS. So apa-apahal update just sms dari handphone jer. Sambil meeting pun boleh LIKE status kawan gitu. (Shhh..jangan gitau boss :-) hehe. Melalui SMS jer semua..Sonang..



MISS BIMBO

Mungkin korang agak asing lah dengan website ni. Tapi maybe feremfuan-feremfuan sukalah kot. Macam cyber pet lah ni tapi bukan jaga binatang - jaga avatar korang sendiri lah. Nama pun Miss Bimbo. Cumanya korang kena bagi dia makan, minum, jaga binatang, beli rumah, mekap kan, shopping, cari rumah sewa, flirting etc. Seriously kalau belum try tak usahlah...membuang masa..haha..cukuplah dengan FB & Blog..yang ni kalau korang tak jaga dia boleh mati wooo...takmo link..aku taknak galakkan.

.:: Avatar aku create - cool tak ?::.

BANK

Not to say everyday, but setiap minggu kerap gak bukak website bank nak buat payment ke, nak cek transaction history ke, maklumlah pakai debit card, kena gak alert apa yang kita dah swipe..kang tak sampai gaji tak sedar duit sudah ciput..time tu barulah nak sedar erti bijak mengurus wang.

.:: Oh berangan ada akaun swiss bank ::.

Tu jelah kot. Website paper jarang bukak pasal kat rumah tetiap hari abah sure beli paper 3 jenis. 2 Melayu 1 Omputih. Ada lagi yang wajib bukak tapi ikut arahan soalan - 5 aja.

Kena tag 5 orang plak ek. Calon-calonnya menantunya ialah:

(sila berhenti cemburu daku huhu)




(New follower at time of drafting this entry ~ As token of appreciation)

Walaupun kena tag 5 aja, tapi tetap nak tag lagi sorang iaitu bakal Pn ILYANI. Bila free buatlah ye..Tak buat pun tak marah..No pressure..hehe

m


9 Responses to 5 Pasal Saya Bila Berbroadband

  1. ilyani

    adoi sakitnya kena tag :P (btw mcm pelik je ada Pn kat depan nama i tuh.. hmm rasa macam tua =,= takmo takmo)
    ok la.. nanti free buat.. tapi tak paham. kena buat 5 pasal saya bila berinternet ke? (generic to berbroadband.. sbb takde broadband pun.. huhu)

    eh nak add fb bley??

  2. Kasut Pink

    miss zura, kite xde berukben hanya mengonlinekan diri kat opis je & kekdg pinjam berukben housemate.. Camne tu? kena jwb tag ni jgk ke? hihihi

  3. mizzura

    ~ilyani~
    hehe..jangan marah ek buh pn..hehe..kalo takde broadband..tukar kepada internet lah..(actua;;y tak brp phm sgt bila dia guna perkataan pasal).fb..boleh..add jer dari email haritu :-)

    ~kasut pink~
    kalo gitu tukar bila online lah ek..ades...tersilap plak...

  4. Tihara

    owh..sabgat rajen..len kali mau tag lagi ;)

  5. ~eZmALiZa~

    hahahahaha...!! nak gelak guling-guling dulu boleh tak??? :D kah3!! sumpah lawak! terima kasih cik mizzura sbb tag ezma..oke2..pasni ezma xjeles dah..haha.. :D insyaALLAH..abes test mggu ni ezma buat yer..tQ cik mizzura..best2!! tak sabar nak buat.. :)

  6. NeenaAnuar

    bloggin & FB tu dah tentuu kannn... :D

  7. Anna Boleyn

    thanx sebab tag anna...tanda ingatan. nanti ada masa hana buat yer. :)

  8. akucincangkau

    hahaha. fesbuk sudah semakin boring kan...
    heyy, miss bimbo tu sound interesting lah...

  9. B.E.Y

    haha~thanks sebab tag... jwpn sy mcm ngn jwpn awk je... hehehehe

Leave a Reply