DiGi iPhone 4 Play

Posted by mizzura on Saturday, September 25, 2010. Filed under:

Waktu kecik dulu saya selalu berangan ada burung kakak tua.
Nanti ia boleh ajuk cakap saya.
Saya selalu plan nak dia ajuk cakap
 "assalammualaikum"
 "hello
"apa khabar
"bye-bye".



Tu belum lagi nak ajar ia menyanyi macam-macam lagu 
"isabella
"negaraku"
"burung...kakaktua.wa.wa.
Mesti terhibur je bila balik rumah.
Kan.kan.kan.

Tapi...

Haritu saya curi-curi guna iPhone 3Gs adik saya.
 Nasib saya sempat rakam peel si Talking Tom Cat.

Shhhhh...(Jangan bocor rahsia kat adik saya tau). 




TALKING TOM CAT??!!


Tom akan ajuk apa sahaja yang kita cakap, 
mengaji alif-ba-ta ke, cakap cina ke, nyanyi 
hindustan ke semua Tom "tarahal" nak ajuk.


.::Tom dengar betul-betul before ajuk ::.


Kalau penat ajuk cakap, sekali sekala bolehlah kita 
manjakan Tom dengan mengusap-usap badan Tom.
Kucingkan suka dibelai di manja.


.:: Tom senyum sampai ke telinga bila dibelai::.


Awas! 


Tom tak suka kalau kita pegang kaki. 
Pegang ekor pun Tom tak suka tau!


.:: Oi..kucing pun tau marah..grrr.. ::.


Tapi saya kan nakal, 
Saya geram, saya ketuk kepala Tom. 
Pengsan lah pulak.


.:: Rasakan Tom. Jerry balas dendam.haha. ::.




Oh.Tak lupa bagi Tom minum susu tau.
Slurpp..Meow!


.:: Mmoooo...meow.. ::.


Kalau tak nak Tom si kucing. 
Larry si burung pun ada tau!


Kalau begitu..
Impian saya nak ada burung berkata-kata tercapailah akhirnya.



Uh!


SUKANYA SAYAAAA!


Tak sangka Iphone ada application sehebat ini.
Ini baru satu, ada beribu-ribu lagi application dekat iTunes tu.
Eeeee...
Patutlah saya asyik bermimpi-mimpi DiGi iPhone 4 je kan..
Semakin hari semakin saya rasakan..
yang
v
v
v
v
v
v


Adalah PASTI!




7 Responses to DiGi iPhone 4 Play

  1. Solihin Zubir

    hahaha.. comel n klakar..
    nice entry..
    ada harapan bley menang nie.. hehe..

  2. najib

    moga awak menang saudari

  3. Pencacai Alim

    burung betul ke tu?

  4. CaDLyNN

    chaiyok mizzura! kalo ko menang nnti pinjam eh..haha

  5. iman

    alolo..comey nye jerry..

  6. qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ

    beshh nye klu dpt iphne...gudluck:)

  7. NeenaAnuar

    memang tom cat tu cute bangattt!! akak dah tengok kat Ipad! heheehe...

Leave a Reply