DiGi iPhone 4 Me

Melepak di Pak Li Kopitiam, Shah Alam sangat “cool” disebabkan ada wifi. 
Lihatlah betapa coolnya mereka. 



Tapi antara 4 orang, hanya seorang je duduk minum air, 
tidak menunjukkan sebarang handphone.




Sebab sepanjang hidup, dia(gadis pink itu) hanya ada 3 handphone di bawah 
dan sentiasa berangan handphone ke 4 yang serasi dengannya..


.:: Yang biru tu dah pernah smpai London. Ahaks ::.




"Suatu hari dia bermimpi...."


  •  Kalaulah lah dapat share gambar dalam facebook/twitter/blog on the spot waktu dia bercuti ke Tokyo Disneyland dengan kualiti 5 MP lengkap LED Flash dari handphonenya...

  •  Kalaulah dapat merakam gambar Bali wedding dia dengan HD Video Camera dari handphonenya...

  • Kalaulah boleh membuat Video Calling with Face Time teknologi bersama ibubapanya waktu mereka ke Mekah dari handphonenya...

  • Kalaulah ada Multitasking yang tidak "hang" dengan beribu-ribu application dari handphonenya..



"Dia terjaga..
Lalu berfikir..
Handphone apakah itu..?"






Tapi..
4 petunjuk mimpi di atas cukup buat dia yakin bahawa itulah 
handphone yang memenuhi ciri-ciri idaman dia.




"Dia sambung tidur dan bermimpi lagi! "






Kali ini, terjumpa pula seekor kambing yang selesai makan 4 biji Apple sambil bertanya:

  • Mahukah pakai Iphone tapi bayar bil RM58?

  • Mahukah dapatkan FREE CALL/SMS/MMS bila kamu call local network??

  • Mahukah internet PERCUMA tanpa extra Caj bila exceed kuota?

  • Mahukah 0% installmant tapi boleh bayar sampai 3 tahun??



Lalu kambing itu beredar sambil menjerit:
"Iphone 4 is kambing to Malaysia. Carilah DIGI..Mbekkk.."
pandai pulak kambing speaking London





"Dia terjaga dari mimpi lalu menjerit….."






Yes, dia mahu sangat DIGIphone 4 kerana plan postpaid yang "Smarter Choice" dan "features & applications" yang canggih-canggih seperti dalam mimpi dia.!

S.A.N.G.A.T!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

5 comments:

  1. Good luck for u for the contest!! ;)

    ReplyDelete
  2. hehe..waaa..creative gak entry ni. good luck yer :)

    ReplyDelete
  3. good luck..akk cam mls nk wat contest ni..huu

    ReplyDelete

Featured Slider