DiGi iPhone 4 Me

Posted by mizzura on Saturday, September 25, 2010. Filed under:

Melepak di Pak Li Kopitiam, Shah Alam sangat “cool” disebabkan ada wifi. 
Lihatlah betapa coolnya mereka. 



Tapi antara 4 orang, hanya seorang je duduk minum air, 
tidak menunjukkan sebarang handphone.




Sebab sepanjang hidup, dia(gadis pink itu) hanya ada 3 handphone di bawah 
dan sentiasa berangan handphone ke 4 yang serasi dengannya..


.:: Yang biru tu dah pernah smpai London. Ahaks ::.




"Suatu hari dia bermimpi...."


  •  Kalaulah lah dapat share gambar dalam facebook/twitter/blog on the spot waktu dia bercuti ke Tokyo Disneyland dengan kualiti 5 MP lengkap LED Flash dari handphonenya...

  •  Kalaulah dapat merakam gambar Bali wedding dia dengan HD Video Camera dari handphonenya...

  • Kalaulah boleh membuat Video Calling with Face Time teknologi bersama ibubapanya waktu mereka ke Mekah dari handphonenya...

  • Kalaulah ada Multitasking yang tidak "hang" dengan beribu-ribu application dari handphonenya..



"Dia terjaga..
Lalu berfikir..
Handphone apakah itu..?"






Tapi..
4 petunjuk mimpi di atas cukup buat dia yakin bahawa itulah 
handphone yang memenuhi ciri-ciri idaman dia.




"Dia sambung tidur dan bermimpi lagi! "






Kali ini, terjumpa pula seekor kambing yang selesai makan 4 biji Apple sambil bertanya:

  • Mahukah pakai Iphone tapi bayar bil RM58?

  • Mahukah dapatkan FREE CALL/SMS/MMS bila kamu call local network??

  • Mahukah internet PERCUMA tanpa extra Caj bila exceed kuota?

  • Mahukah 0% installmant tapi boleh bayar sampai 3 tahun??



Lalu kambing itu beredar sambil menjerit:
"Iphone 4 is kambing to Malaysia. Carilah DIGI..Mbekkk.."
pandai pulak kambing speaking London





"Dia terjaga dari mimpi lalu menjerit….."






Yes, dia mahu sangat DIGIphone 4 kerana plan postpaid yang "Smarter Choice" dan "features & applications" yang canggih-canggih seperti dalam mimpi dia.!

S.A.N.G.A.T!

5 Responses to DiGi iPhone 4 Me

  1. Zich Zach

    Good luck for u for the contest!! ;)

  2. hamzah ian

    wa..mesti dpt nnt ni..

  3. Anna Boleyn

    hehe..waaa..creative gak entry ni. good luck yer :)

  4. J.M.R

    kreatif & stylo...gud luck!

  5. Tihara

    good luck..akk cam mls nk wat contest ni..huu

Leave a Reply