9 tahun masih 9 nyawa

Posted by mizzura on Wednesday, September 22, 2010. Filed under:

Orang selalu cakap kucing ada sembilan nyawa kan.. Aku no komen pasal tak pernah study pasal nyawa kucing. Dengar-dengar je apa orang cakap. Pastu ramai dok cakap tak boleh amik gambar kucing nanti cepat mati etc.. Abis yang contest2 kucing tu..boleh plak ekk.. tiap-tiap tahun plak tu kucing tu masuk..




Maybelah, yang buat kucing tu mati pasal dia terkejut bila tengok flash bagai.. tu jantung dia tersentak lalu kiok..tu lah punca tak boleh amik gambar binatang kot. My opinion only!




Long time ago, (about 9 years tu lah..) kitorang satu keluarga memang pernah bela kucing parsi. Dari sekor sampai lah ke berbelas-belas ekor..Dari tame, ninie, tommy, wira, coyote ke bla..bla..bla...Dari semua dok dalam rumah sampai lah masing-masing dibelikan banglo cage 3 tingkat untuk disumbat pasal semuanya nakal.


Ada jugak yang kitorang jual or bagi ke sedara mara.. and so far..inilah satu-satunya baka kami yang masih ada...Sakura..




Sudah 9 tahun dibela auntie ku..Saling tak tumpah macam arwah mama dia - Ninie..tsk...sedih.. (sebab ninie antara kucing paling baik & patuh di bela kami). Rindu semua kucing-kucing kami yang telah pergi.....




Nasi Tambah:


Aku dulu tak berapa suka  kucing and tak pandai pegang pun sampailah bila dalam rumah kitorang bela kucing, barulah reti sikit-sikit. Tapi sejak dah takde, balik ke sikap asal semula..pasal tak berapa gemar bulu kucing...hehe..


M

13 Responses to 9 tahun masih 9 nyawa

  1. d_LA

    ala gebunye sakura tuh..geram tgk :)

  2. Kancilbiru

    makk aii tomeynya la hai sakura hang tu

  3. illafira

    penah gak dgr kalo sll amik pic kucing , nnt kucing cpt mati.. tp kucing kat umah ni dah byk kali amik pic tp alhamdullillah sihat jek...

  4. _ToMaToMeI_

    comelnye sakura.....

  5. Missy Nazirah.Z

    cute nye nama sakura tue..hihi
    btw saya saya geli and takut ngn kucing, kalo kucing tue bermanja2 kt kaki saya nih alamatnye satu kampung boleh dgr saya menjerit.hihihi

  6. Pencacai Alim

    jual kat ku bleh?aku sanggup beli dgn brapa harga..comel dow kucing nih...

  7. Solihin Zubir

    nampak cam pemalas je sakura tu? hehehe.. ;-p

  8. etomyam

    suka jugak kucing tapi bila deme tu berak tak ikut skema yg tak tahan tu..baunya....huhuhu

  9. J.M.R

    mak ai dh 9thun ke..dh otai kucing le nih..

  10. IzzaH si pari pari

    gebunya kucen itu
    nak pegang..nak pegang~

  11. Abdull Khair Kamaruddin

    Sakura comey(^+^)

  12. chenlina

    michael kors handbags
    coach outlet store online
    louis vuitton handbags
    uggs pas cher
    snapbacks wholesale
    moncler
    ugg australia
    ugg uk
    nike air max 2017
    pittsburgh steelers jerseys
    chenlina20170114

  13. aaa kitty20101122

    nike air zoom
    nike zoom running shoe
    true religion outlet
    yeezy shoes
    cheap jordans
    jordan shoes
    true religion outlet
    michael kors outlet store
    michael kors outlet
    yeezy boost 350

Leave a Reply