9 tahun masih 9 nyawa

Orang selalu cakap kucing ada sembilan nyawa kan.. Aku no komen pasal tak pernah study pasal nyawa kucing. Dengar-dengar je apa orang cakap. Pastu ramai dok cakap tak boleh amik gambar kucing nanti cepat mati etc.. Abis yang contest2 kucing tu..boleh plak ekk.. tiap-tiap tahun plak tu kucing tu masuk..




Maybelah, yang buat kucing tu mati pasal dia terkejut bila tengok flash bagai.. tu jantung dia tersentak lalu kiok..tu lah punca tak boleh amik gambar binatang kot. My opinion only!




Long time ago, (about 9 years tu lah..) kitorang satu keluarga memang pernah bela kucing parsi. Dari sekor sampai lah ke berbelas-belas ekor..Dari tame, ninie, tommy, wira, coyote ke bla..bla..bla...Dari semua dok dalam rumah sampai lah masing-masing dibelikan banglo cage 3 tingkat untuk disumbat pasal semuanya nakal.


Ada jugak yang kitorang jual or bagi ke sedara mara.. and so far..inilah satu-satunya baka kami yang masih ada...Sakura..




Sudah 9 tahun dibela auntie ku..Saling tak tumpah macam arwah mama dia - Ninie..tsk...sedih.. (sebab ninie antara kucing paling baik & patuh di bela kami). Rindu semua kucing-kucing kami yang telah pergi.....




Nasi Tambah:


Aku dulu tak berapa suka  kucing and tak pandai pegang pun sampailah bila dalam rumah kitorang bela kucing, barulah reti sikit-sikit. Tapi sejak dah takde, balik ke sikap asal semula..pasal tak berapa gemar bulu kucing...hehe..


M

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

13 comments:

  1. ala gebunye sakura tuh..geram tgk :)

    ReplyDelete
  2. makk aii tomeynya la hai sakura hang tu

    ReplyDelete
  3. penah gak dgr kalo sll amik pic kucing , nnt kucing cpt mati.. tp kucing kat umah ni dah byk kali amik pic tp alhamdullillah sihat jek...

    ReplyDelete
  4. cute nye nama sakura tue..hihi
    btw saya saya geli and takut ngn kucing, kalo kucing tue bermanja2 kt kaki saya nih alamatnye satu kampung boleh dgr saya menjerit.hihihi

    ReplyDelete
  5. jual kat ku bleh?aku sanggup beli dgn brapa harga..comel dow kucing nih...

    ReplyDelete
  6. nampak cam pemalas je sakura tu? hehehe.. ;-p

    ReplyDelete
  7. suka jugak kucing tapi bila deme tu berak tak ikut skema yg tak tahan tu..baunya....huhuhu

    ReplyDelete
  8. mak ai dh 9thun ke..dh otai kucing le nih..

    ReplyDelete
  9. gebunya kucen itu
    nak pegang..nak pegang~

    ReplyDelete

Featured Slider