Oh,PARAM tu PASAR RAMADHAN ke..

Posted by mizzura on Monday, August 30, 2010. Filed under:

Kuno jugak aku ni..Dah berapa lama korang tau PARAM ialah pasar ramadhan? Tahun ni? Tahun lepas? Memang tahu dari azali?

First ketemu dengan perkataan param ni kat blog red mummy pasal entri dia balik umah mak dia and singgah param beli kuih... so aku bajet kat area umah mak dia param is special place ada jual kuih sedap. Kata nama khas untuk tempat ke..bla..bla..bla..

Ada gak terpikir param tu maybe short form untuk PAsamalAM yang mana aku kata apa ke peliknye short form ni. Hmmm....

Then bila aku blogwalk, baru terperasan bila awek tu sebut full nama pasar ramadhan at intro of her entri followed by PARAM.

Dan yang buat aku confident bila member sekapal buat entri pasal PARAMKL. gosh...haha..

Ketinggalan sungguh aku sebab aku kadang sebut bazar ramadhan. Kalau gitu Baram eh? Paling tidak pun dalam kepala otak ialah  mendiang param yang berlakon watak komedi itu :-).




Lampi sungguh!
(in case for those tak tahu, lampi ="lambat-pickup".. you lampi jugak yer...!!)


m

15 Responses to Oh,PARAM tu PASAR RAMADHAN ke..

  1. fndrocka

    aku baru tahu kelmarin..tu pun aebah 8tv ada promote param skitar KL

  2. LionGirl

    I know it now. Thanks to you! Jom, let's go to Param now!

  3. ilyani

    ahahahahha. i pun clueless org duk blog tulis param param.. mmg teringat kat encik param tu jugak haha.. kesian dia menjadi sebutan ramai lak skrg..uhuhu

  4. Lyza

    lor PARAM tu pasar ramadhan ka...ingat param tu coding caittt kiki

  5. Syafiq Kadiran

    kire aku pon ketinggalan gak la ni...aku pon baru taw mende tu...hahaha

  6. mizzura

    hi fndrocka:
    haha..kat tv pun dah di promo rupanya..

    hi LionGirl:
    yeah..lets go to param..limited time only :-)

  7. mizzura

    hi ilyani:
    tula...kelakar sebenarnya bila nak kena sebut " nak beli kuih kat param" ni..heheh..

    Hi Lyza:
    wah lagi canggih ingat coding tu..terlalu banyak pikir nak upgrade blog eh.. ? hehe

    hi Syafiq kadiran:
    sungguh tak sangka ramai yang tak tahu gak..

  8. mokgu

    laa..ye ker.ingatkan PARAM yang pelakon tu. hahaha :)

    JOm comment sini pulak CINDERELLA MELAYU

  9. Diarihatiku1976

    memula saya pun fikir gitu sis... lama-lama tau dah singkatannya

  10. kakyong

    1st time dengar perkataan lampi..

  11. mizzura

    hi mokgu:
    hahaha...ramai jugak yang ingat dia..

    Hi diarihatiku:
    tula...pueh mikir sampai la bertemu jawapan..

    hi kakyong:
    eheh..lampi ni pun dah lama waktu study guna..

  12. akuzle

    akak mcm x bpe ske ah depa bagi singkatan mcm tuh... x besh... sebut ajerlaa betui2... byk mender dh jd bahser sms neh termsk komen akak neh...huhuhuhuhu.... tp akak ske Param... pelakon berbakat yg berhati mulia....

  13. mizzura

    hi kak:
    sometimes full name itu lebih cool dari short form..as long kita still agungkan bahasa melayu..okaylah. Hehe suka param jugak.. innocent..

  14. chenlina

    boston celtics jerseys
    san antonio spurs jerseys
    north face jackets
    michael kors handbags
    michael kors outlet
    ugg australia
    true religion jeans
    toms shoes
    louboutin outlet
    cheap basketball shoes
    chenlina20170114

  15. Unknown

    dolphins jerseys
    basketball shoes
    replica rolex
    michael kors handbags
    under armour shoes
    michael kors handbags
    replica watches
    browns jerseys
    pandora outlet
    hugo boss outlet

Leave a Reply