Oh ini..Kuih Lompat Tikam

Kat opis ada satu PM(Project Manager) tu nak berenti. Wife die ada bukak bazar ramadhan kat USJ nun. So kitorang satu opis suma dok rajin order macam-macam dari dia. Pukul 4 gitu semua food dah sampai opis untuk distribute.

Dia ni orang kelate. So memula tu order akok je la..pasal akok je biasa makan. RM10. Tebal cuma terasa telur dia banyak ler. Tapi bila hari-hari lain dok tengok orang order macam-macam teringin gak nak cuba cam laksam, lompat tikam, mee rojak etc.

.:: Laksam sedap tapi nak kuah lebih ::.

Hari rabu patut dapat tapi boleh tercicir plak aku punye..aiseh.. Khamis bukak kat luar dengan si Manis Jantung. So jumaat dapatlah order ku itu. 


.:: Lompat tikam::.

Buat ke sekian kalinya dalam hidup aku makan lompat tikam ni. sedap gak.  Agaknya blogger lompat tikam tu pakai nama ni sebab buat bisnes lompat tikam kot..takpun feveret dia lompat tikam. anyway, next week nak order lagi 2 plus 2 untuk auntie kitew...


.:: Yum..Yum.. ::.

Nasi tambah:

Capek ni...baru balik dari membeli-belah segala mak nenek kerepek kat Banting nun..
Malam ni korang berbuka apa?



M

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

7 comments:

  1. sedap nyer laksam...
    lompat tikam tu mcm sedap jer.. kakyong tak penah makan lagi,,

    ReplyDelete
  2. hi kakyong:
    lor ingat saya sorang je tak pernah makan..ada gang rupanya..

    ReplyDelete
  3. wah lamanya tak makan laksam tu

    ReplyDelete
  4. hi etomyam:
    apa lagi..bazar ramadhan..rembat satu :-)

    ReplyDelete
  5. aha.. apsal ramai je org blog pasal lompat tikam skrg ni?? :D sy suka mkn tu masa kecik2 dulu.. slalu beli kat gerai depan rumah nenek ;D

    ReplyDelete
  6. btul tu..nak kuah laksam lebih sikitttttt...
    harini ko order ape beb? hahaha

    ReplyDelete
  7. hi ilyani:
    maybe ramadhan je die selalu muncul kot..thats y la fofular..

    hi lynn:
    nak order lagi lompat tikam ...nak try mee rojak plak ah..

    ReplyDelete

Featured Slider