Me part of the Contigent for Merdeka Parade

Posted by mizzura on Monday, August 30, 2010. Filed under:

Sure or not?
Sure lah... Tak caya??!

Ni waktu muda remaja.. huarkh bajet sudah tua ka. Time tu me n fren sangat aktif dengan rakan muda as a volunteer. Plak tu kami ni memang part of the secretariat rakan muda at our uni so apa sahaja activity, diorang memang akan kol okay.(ulang ye, diorang cari kami sebab aku ngan bff aku 2 orang ni sgt haip-pening n gila2 dulu Angkat bakul sampai diorang kol kami ni charlies angle. (Makcik, stop that kind of intro.!)

.:: Pakaian ikhsan rakyat marikh ::.

Kisah tahun 2003, the first time ever Merdeka parade kat Putrajaya. 1-2 weeks before the grand day, kitorang ada rehearsal and sangat terkejut pasal banyak sangat bangunan construction tak siap. Camano nak celebrate merdeka bangunan buruk2.
.:: Di mana joe jambul..?? ::.

Contigent ni consist of secretatriat setiap uni including palapes etc. + budak2 yang send sms register as volunteer rakan muda. Hey, kami sudah lost contact sesangat. dua tiga tahun pertama je keep in touch.where are you fren? Last ialah berbuka pose sesama kt kg bharu tu.
.:: Jakun dapat naik kereta kebal ::.

Tiap2 minggu berlatih kat bank negara. makan minum, baju seluar semua ditanggung plus ada elaun kedatangan ko (yang sgt susah dpt bila kami claim - gomen). Siap masuk paper and rancangan remaja. kan dah cakap time tu muda remaja so "kepoyoan" memamg terserlah yew.

.:: Yeah makan dulu, jap g masuk tv ::.

Two days before kami ditempatkan kat Hotel MSN. Best gak hotel tu, and ada food (tak ingat) kat cafe belakang tu sedap siot. Yang pasti, pepagi before subuh around 4 am, kitorang dah gerak naik bus ke putrajaya. Bila sampai terkejut tengok bangunan tak siap tu dah dicover dengan bendera malaysia n lampu warna-warni. Okeh, surau and food provided there.

.:: Kantoi background tower crane? ::.

Cerita kelakar, selepas march dari PICC (not exactly from PICC before Mahkamah camtu) towards Boulevard. Kitorang jalan kaki balik ke  arah PICC nak cari bas kitorang..rupanya, bas dah ke boulevard plak. Last2 tumpang lori askar ler nak ke sana..hehe..tak larat dei nak berkawat ke bus balik..
.:: Tolong~ askar culik kami.. ::.

Dua tahun ni sunyi jer pasal merdeka parade, lagu pun tak pasang sgt kat radio.Maybe sebab bulan puasa kan. Adakah next year 31st Ogos jatuh di hari raya ke??? tetttttzzzzzzzzzz...


M

4 Responses to Me part of the Contigent for Merdeka Parade

  1. kakyong

    amboi.. bestnya ada pengalaman camni...
    boleh dikenang sampai anak cucu

  2. Syafiq Kadiran

    bestnyer!!! xpernah dpt pluang....

  3. Nana

    wahhhh cool nye!!!

  4. mizzura

    hi kakyong:
    insyaallah..nanti boleh bangga ngan cucu nenek pernah berkawad hari kebangsaan dulu..hehe

    Hi syafiq:
    Ada peluang nanti grab la. Memang akan feeling patriotik bila dapat berkawad nanti

    Hi nana:
    yeah bebeh..!

Leave a Reply