First Time Berbuka Luar @ Saloma Bistro & Theatre Restaurant

Posted by mizzura on Friday, August 20, 2010. Filed under: ,


Yezza. Tahun ni nampaknya, puasa ketujuh sudah berbuka diluar. Selama seminggu ni asyik buka kat rumah je. Tapi buka dengan family tetap paling best!

.:: Buffet Ramadhan ::.

.:: Saloma Bistro & Restaurant ::.

Pas habis kerja hujan lebat giler. Aku kuar ofis pukul 610. Kalau ikut MRR2 ni confirm jam kan. So aku decide ikut KL-Putrajaya Highway (MEX). Surprisingly 640 dah sampai Saloma. Heran..macam tak jam plak kat Jalan Ampang ni.

.:: Van Hot FM lah ::.

On that day, ramai orang datang pakai baju tradisional. Rupanya ada berbuka puasa anak2 yatim dengan hot fm. Ternampaklah Kieran, Aleya, FBI (tak la besar mana), Anne (ayu tudung jenis shawl). Fafau je tak jumpe. Mood nak bergambar pun kureng sebab dua orang ini masih belum sampai. Sengsorang lah aku kat sini sampai kul 710.

.:: Aku pelik aku awal ::.

.:: Best budak2 ni berbuka dengan Hot FM lagi ::.

Buffet ni RM65 so haruslah makan ikut harga kan. Haha. Gila mengketedarah punya orang. Ish..takdelah..kitorang buka ala kadar je, pastu pergi solat..then continue sampai tutup kedai pukul 10. Teruk kan..bajet mamak apa..

.:: Ni RM15 baru ::.
.:: Kasi cukup RM65 ::.

Oh..food quite so-so lah. Untuk lauk pauk memang sedaplah. The rest cam kuih-muih, buah & desert  tu biasalah. Kerabu mangga sedap.Bakso no komen. Roti john..aiyok lupa amik haritu. Cucur udang sedap. juice jagung, the tarik, juice orange semua pekat n sedap. Satey okay..Kesimpulannya bolehla..

.:: Teh Tarik pekat sedap citarasa Malaysia ::.

Ambiance quite nice. Kalo nak tengok show kena add RM10. Yang tu duduk kat dalam. Apa2 pun table kitorang betul-betul mengadap pentas dalam tu. So nampaklah Shila anak ND Lala tu buat performance. Untung jugak apa!

.:: Saloma Dalam Kenangan ::.
.:: Mana gambar aku? ::.



Happy dapat berbuka diluar. 
So tengoklah gambar-gambar kegembiraan kami.


Blurpp... Alhamdulillah....


M

6 Responses to First Time Berbuka Luar @ Saloma Bistro & Theatre Restaurant

  1. fizamior

    aku takat ni blm buka kat luar lg. huhuhuh

  2. CaDLyNN

    wah...bestla..

  3. Kasut Pink

    Mkn smpai kol 10 br berbaloi byr 65 kan...

  4. mizzura

    hi fizamior:
    yela...kita bila lagi..hehe..

    hi cadlynn:
    best sbb suasana aja...food so-so

    Hi kasut pink:
    mmg berbaloi pasal kitorang sambil lepak topap aja apa patut...hehe..

  5. NK

    wahhh,,

    saloma bistro tuu, best2..

    buffet rm65? amboi, jw marriot pun baru RM55 :P
    konfem lazat gile berbuke

  6. mizzura

    hi NK...
    tula..quite mahal la gak n the food..sederhana aja..

Leave a Reply