CUCI The Musical II


Huaarrrggh*menguap*. Mengantuk gila kat office semalam.. Tak patut betul CTM2 habis pukul 1230pagi. Last time tengok Seri Mersing pun habis awal. Masalahnye, ticket kat Istana Budaya on weekend & Friday sudah penuh.

.:: TAMMAT ::.

.:: Pukul berapa datuk harimau… ::.

Serius CTM2 best gilos. Dari mula sampai habis tak kering gusi dok bergelak jer. Gelak pulak bukan style hihihi ciput-ciput je. Ni bantai gelak sekuat mungkin kah..kah..kah… *Nak bagitau betapa CTM2 full of comedy*

.:: Happy with Cadlynn ::.

The new comer Nabil Raja Lawak & Jaclyn Victor acting very good. Nabil korang tau-tau la style lawak selamber die. Jaclyn plak bila bercakap dengan suara yang jelas,  nyaring dan terang. Vanida, watak biasa sebagai presiden Window Washing Olympic dan peneraju company ayahnya Tan Sri (Ramli Hassan).

.:: Keluar pun mereka ::.

.:: Vanida Imran vs Jaclyn Victor ::.

.:: Tan Sri ::.

Awie sebagai mat bunga yang jatuh cinta dengan Jaclynn Victor gara-gara pandai goreng "pisang". Afdlin Shauki plak bawa karakter biasa as leader and pembelot. CTM2 ni actually pasal impian si Afdlin  yang nak dapatkan kontrak cuci Twin Tower Petronas. Die drag kawan-kawan dia untuk capai impian, tapi duit punya pasal dia belot dengan adik-beradik dia.

.:: Itu dia Hero-hero CTM2 ::.

 Siapa lagi..? Arhh..Si Hans Isaac yang jujur dan bendul.Tapi…tapi kan.. Dengar suara Hans Isaac buat aku rasa nak bercinta dengan dia.  Oh my Gucci..

.:: Nak kena panggil baru pandang ::.

Oh tertinggal lagi, Harith Iskandar sebagai lelaki yang buat apa sahaja demi uang, nama, pangkat wanita etc..etc..Ada ke patut beli brooch Tiffany besar gedabak sampai aku yang dok upper circle pun bersilau mata.

.:: Tak sangka Harith kahwin dgn member yang tuisyen sekelas aku ::.

The musical was fun too. Lebih-lebih lagi bila Reefa ajak audience nyanyi rap. Yang kelakor, dia ni jadi MC, dia jugak jadi singer, dia jugak jaga restoran. Haha.. Walaupun a bit frust bila ada certain-certain wordings tu tak berapa clear time nyanyi. Keseluruhannya, dua ibu jari diatas lah!

.:: Reefa nyanyi.." kita cu..? ci.." ::.

 .:: Terus jadi fan::.

So, friends. Ni info dari Hans yang ada lagi 1000 tix available and fully booked on 7~8th Aug 2010. So cepat-cepatlah book ticket yer.

.:: Next, Tun Mahathir & Natrah ::.

.:: Bila la nak dapat ticket free ::.




M

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

8 comments:

  1. Salam Jumaat.

    Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

    ReplyDelete
  2. aaaah. besnye. i like musicals/teater kat IB/filharmonik/etc.. tapi sejak jadik org penang kena hold dulu.. lambatnya dah pindah ke kl balik.. T_T

    ReplyDelete
  3. besttnyer! dah lama gilerr tak tengok show kat IB!

    ReplyDelete
  4. baincardin:
    okay!

    ilyani:
    mehla balik KL secepat mungkin!!! nanti boleh tengok teater lagi.. :-)

    NeenaAnuar:
    sempat lagi nih!

    ReplyDelete
  5. bestttt...rase nak tengok lagi..huehehe..
    pastu confirm tertido di opis..ekeke..

    ReplyDelete
  6. Hahaha...bestnye dapat relax2 fikiran...

    ReplyDelete
  7. ooo best ke? Hopefully ada lagi lah nanti bila I balik nanti! nak gaks tengok!!

    ReplyDelete
  8. lynn:
    tunggu ctm3 plak...hehe..nak dapatkan sponsor VIP seat...hehe

    khir:
    best giler....hilang rasa tension sp penat balik lambat..

    nana:
    ala...cam tak sempat jer...dia abis before ramadhan...next time lah ye...

    ReplyDelete

Featured Slider