CUCI The Musical II

Posted by mizzura on Friday, August 6, 2010. Filed under:


Huaarrrggh*menguap*. Mengantuk gila kat office semalam.. Tak patut betul CTM2 habis pukul 1230pagi. Last time tengok Seri Mersing pun habis awal. Masalahnye, ticket kat Istana Budaya on weekend & Friday sudah penuh.

.:: TAMMAT ::.

.:: Pukul berapa datuk harimau… ::.

Serius CTM2 best gilos. Dari mula sampai habis tak kering gusi dok bergelak jer. Gelak pulak bukan style hihihi ciput-ciput je. Ni bantai gelak sekuat mungkin kah..kah..kah… *Nak bagitau betapa CTM2 full of comedy*

.:: Happy with Cadlynn ::.

The new comer Nabil Raja Lawak & Jaclyn Victor acting very good. Nabil korang tau-tau la style lawak selamber die. Jaclyn plak bila bercakap dengan suara yang jelas,  nyaring dan terang. Vanida, watak biasa sebagai presiden Window Washing Olympic dan peneraju company ayahnya Tan Sri (Ramli Hassan).

.:: Keluar pun mereka ::.

.:: Vanida Imran vs Jaclyn Victor ::.

.:: Tan Sri ::.

Awie sebagai mat bunga yang jatuh cinta dengan Jaclynn Victor gara-gara pandai goreng "pisang". Afdlin Shauki plak bawa karakter biasa as leader and pembelot. CTM2 ni actually pasal impian si Afdlin  yang nak dapatkan kontrak cuci Twin Tower Petronas. Die drag kawan-kawan dia untuk capai impian, tapi duit punya pasal dia belot dengan adik-beradik dia.

.:: Itu dia Hero-hero CTM2 ::.

 Siapa lagi..? Arhh..Si Hans Isaac yang jujur dan bendul.Tapi…tapi kan.. Dengar suara Hans Isaac buat aku rasa nak bercinta dengan dia.  Oh my Gucci..

.:: Nak kena panggil baru pandang ::.

Oh tertinggal lagi, Harith Iskandar sebagai lelaki yang buat apa sahaja demi uang, nama, pangkat wanita etc..etc..Ada ke patut beli brooch Tiffany besar gedabak sampai aku yang dok upper circle pun bersilau mata.

.:: Tak sangka Harith kahwin dgn member yang tuisyen sekelas aku ::.

The musical was fun too. Lebih-lebih lagi bila Reefa ajak audience nyanyi rap. Yang kelakor, dia ni jadi MC, dia jugak jadi singer, dia jugak jaga restoran. Haha.. Walaupun a bit frust bila ada certain-certain wordings tu tak berapa clear time nyanyi. Keseluruhannya, dua ibu jari diatas lah!

.:: Reefa nyanyi.." kita cu..? ci.." ::.

 .:: Terus jadi fan::.

So, friends. Ni info dari Hans yang ada lagi 1000 tix available and fully booked on 7~8th Aug 2010. So cepat-cepatlah book ticket yer.

.:: Next, Tun Mahathir & Natrah ::.

.:: Bila la nak dapat ticket free ::.




M

8 Responses to CUCI The Musical II

  1. baincardin

    Salam Jumaat.

    Mcm mana nak dpt kawalan malaikat? Jom kita hayati bersama! ^_^

  2. ilyani

    aaaah. besnye. i like musicals/teater kat IB/filharmonik/etc.. tapi sejak jadik org penang kena hold dulu.. lambatnya dah pindah ke kl balik.. T_T

  3. NeenaAnuar

    besttnyer! dah lama gilerr tak tengok show kat IB!

  4. mizzura

    baincardin:
    okay!

    ilyani:
    mehla balik KL secepat mungkin!!! nanti boleh tengok teater lagi.. :-)

    NeenaAnuar:
    sempat lagi nih!

  5. CaDLyNN

    bestttt...rase nak tengok lagi..huehehe..
    pastu confirm tertido di opis..ekeke..

  6. khir

    Hahaha...bestnye dapat relax2 fikiran...

  7. Nana

    ooo best ke? Hopefully ada lagi lah nanti bila I balik nanti! nak gaks tengok!!

  8. mizzura

    lynn:
    tunggu ctm3 plak...hehe..nak dapatkan sponsor VIP seat...hehe

    khir:
    best giler....hilang rasa tension sp penat balik lambat..

    nana:
    ala...cam tak sempat jer...dia abis before ramadhan...next time lah ye...

Leave a Reply