Buffet Ramadhan @ Rasa Nusantara, SACC

Yehu..Sebenarnya kisah berlaku last week tapi malas nak post entri awal-awal nanti semua dok ingat aku ni kuat melantak di bulan ramadhan pasal asyik makan buffet aja kerjanya. Memang punnnn


.:: Jom ke Rasa Nusantara ::.


Yang ni special sket. First time buka puasa dengan si manis jantung ku. Pulak tu dia ada coupon. Nett dia bayar RM44/pax jer. Sebab kalo biasa RM48++. Tapi terus terang cakap. Makanan memang super duper marvellous la compare my previous ramadhan buffet itu.


Sini bukan hotel tapi rege memang reasonable dengan lauk pauk mauk yang di sediakan. Barulah berbaloi-baloi kan. Ni pun first time aku jejak building SACC ni. Yang convention centre tau. Yang SACC mall tu dari aku belajar uitm dah jejak berkali-kali. Sekali lagi aku jugak yang sampai dulu walaupun opis ku jauh di Seri Kembangan nun.


Malas nak type panjang, korang interpret sendiri gambar bawah tu ye.

.:: Deco buah yang menarik. Nangka tu nak rembat camne? ::.

.:: Bang nak azan ni, makruh main muzik ::.

.:: Heaven siot, desert mana nak amik ni!!!!::.

.:: Fasa pertama ::.

Clockwise: Satay, japanese tempura, lidah lembu bakar, for him set, cendol takde gula merah, starter(kurma,kismis,apricot & onde2), for her set,fruits. Drinks: sky juice, teh tarik & guava juice.

.:: Mee corner ::.

.:: Lidah lembu bakar? Tak lalu aku ::.

.:: Macam dah raya ni ketupat lemang bagai ::.

.:: Nuts & Raisin etc. Buah tin pun ada ::.

.:: Keropok2, Buah cicah sambal, ulam, semua jenis sambal setiap negeri tempoyak, budu etc.. ::.

.:: Ais krim. Tak makan pun. Tuntut hari lain boleh? ::.

.:: Lok-lok? Cam Yong Tau Fu je ::.


.: Muka cover perut kembung ::.

Nasi Tambah:


Kami hutang ABC, bubur lambuk, bubur kacang, buah-buah tempatan tuh, kek yang lapan macam,papadom, Kuay Tiow, mee rebus, laksa..bla..bla..bla.. gila ko nak tuntut semua ni.. boleh ker? Oh ye, nak senarai penuh menu sepanjang ramadhan ini sila klik ke sini. Pastikan korang ada PDF tau.




M

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

14 comments:

  1. zura pas tgk entry ko nie aku trs call sacc nk wat reservation..tp hampes semo full smpi 31 nie...arrgghh kempunan mehh

    ReplyDelete
  2. hi kamu_arief:
    konfem!

    hi sya:
    lor fully book...apa kata ko keep on trying..mana tau hari ni full..esok2 ada org kensel..mana kita tau kan..mencuba..anyway...sorry la...kalo tau aku post awal2....selamat berbuka hari ni:-)

    ReplyDelete
  3. sedanya, so far tak berbuffet lagi

    ReplyDelete
  4. aku baru nak pegi ptg nih. wahahahahahaha. pakai kupon si jantung hati kau. wahahahahahaha!

    ReplyDelete
  5. hi fiza:
    wah dapat jugak kupon tu..so how? okay ka..?


    hi armouris:
    thanks for info.

    ReplyDelete
  6. mana nak dapat coupon tu ye?

    ReplyDelete
  7. Нi this іs ѕomeωhat of оff topiс but I waѕ wondering if blοgs use
    WYSIWYG еditors or іf you hаve to mаnually
    code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    Also visit my blog; raspberry ketone forte

    ReplyDelete
  8. Нey! This іs my first ѵisit tо your blog!
    We aгe a collection of volunteeгs and stаrtіng a
    new іnitiatіve in а communіty in thе same
    nіche. Υour blog provіded us useful infoгmation to work on.
    You have ԁone a wonderful job!

    Check out my page pure green coffee bean extract

    ReplyDelete
  9. Wondeгful blоg! І found іt whіle sеarching
    on Yаhoο News. Dο you have аny suggestions
    on how tο get lіsted in Yаhοo Nеws?

    I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

    my blog; raspberry ketones

    ReplyDelete
  10. Thank you a lot for shaгing this ωith all ρeople yοu аctually recognize what
    уou are speаking about! Bοokmarked.
    Kindly also talk over with my site =). Wе
    could have a link tгade aггangement between us

    Look intο mу wеblog - raspberry ketone max

    ReplyDelete
  11. bookmarked!!, I really like your blog!

    mу blog - rasрberry ketοnes
    side effects *bilisit.info*

    ReplyDelete
  12. Link eхchange іs nothing еlse еxcept it is just placing the οther person's webpage link on your page at suitable place and other person will also do same for you.

    Here is my site - green coffee 1000

    ReplyDelete

Featured Slider