ONG BAK III

Posted by mizzura on Tuesday, July 20, 2010. Filed under:

Adoii.. Penat type tetiba pc mati.. and entri yang type tadi tak sempat save. Grrrr..gong..gong..hehe.

Last Sunday, sempat lagi layan citer Ong Bak 3. Sebab about last 2 years dah tengok Ong Bak 2, so alang-alang meh perabih kan trilogi dia ni. BTW, tahun ni banyak trilogi eh. Current pun tengah tunjuk Eclipse which is no 3 for Twilight Saga.


Seperti biasa, masuk lambat adalah kami.Masuk je cerita dah start sebab Si Manis Jantungku My Sweetheart sempat solat *aminn...itu lagi pentingkan*. Tau-tau je Si Hero Tien ni dah kena kepung and habis kena hentam sampai lembik, sampai dah nak mati pun..

Ada pulak tetiba, satu budak dalam wayang kat Bukit Raja ni tetiba jerit "Bangun-bangun" followed by gelak tawa oleh group dia. Bajet cool lah tu. Oit, orang lain pun bayar tiket wayang dol. Respek ar sket. Kecoh betullll!!!

Fine.

Back to story, cerita dia a bit slow and kurang agresif compare dari Ong Bak 2. Waktu Tien dah sembuh, awek dia ajar dia berdiri sambil nyanyi lagu yang quite kelakar... no..noi..noi..no..noi.. Erk? Pengarah, takde lagu lain ker..?


Kali ni Tien di ajar lebih supaya rilex kan minda and jangan ada dendam terhadapa musuh dengan cara tarian. Part ni quite kagum sebab menonjolkan unsur-unsur kebudayaan Thai klasik dengan tarian diorang. Malaysia patut contohi ini. "Takdelah nanti gaduh, ni tarian kami, ni tarian kamu"

Apa cerr? plak si orang jahat?? Nama pun The Final Battle.. Tengok sendiri lah yer :-D Daaa....


M

5 Responses to ONG BAK III

  1. ken

    saw the trailer.. kinda scary =/

  2. Lovely Bella

    waaa... bella pun layanan cite ongbak.. minggu nih baru nak pi tgk.. :)♥

  3. mizzura

    hi ken:
    kinda afraid while whatching too :-D

    Hi bella:
    sila2 perabih kan trilogi dia :-)

  4. Nana

    Oooo part 3??? oooo me and Mozard memang suka tengok ong bak! sigh! malangnye kat sini sure tak tunjuk punya .. sigh!!!

  5. mizzura

    Hi nana:

    cenggitu..kena tunggu balik mesia ler ni..or beli dvd ke..sabar yer..hehe..

Leave a Reply