Happy Graduation Day lil Bro!

Posted by mizzura on Sunday, May 16, 2010.

Semalam bertarikh 14hb May 2010, 8 pm, GMT -4.00 bagi area Pennsylvania, USA bermulalah satu lagi kejayaan di catat oleh budak ini. Kejayaannye ialah menggengam segulung Ijazah malah yang pertama dalam diri budak itu. *Dahla tukar mode...macam berita lah pulak*

.:: Seat kosong tu kerana kerana saya tak datang ke? ::.


Orait. Ingat lagi tak entri pasal My Dream Destination? Jawapan no 1 ialah US kan. Actually, bukanlah gila nak pergi US, tapi alang-alang ada adik kat sana, takkan tak nak pergi kan. Free accomodation lagi..rumah ada, kereta ada..huh tak malu betul..nak yang free-free aja..

Saya tersilap percaturan. Sebab tak betul-betul manage duit nak pergi sana. Last minute, awal bulan satu tu baru tetiba rasa berkobar nak pergi. Itupun pas balik dari Bali. *Tak ke pokai time tu*. Lagipun kesian dia, family kitorang tak sorang pun daring nak dtg Graduation Day dia due to unfore$een Circum$tances. Sedih kan..??

.:: Nampak tak ada budak nangis family dia tak datang ::.


So bila last minute ni, time tulah baru terhegeh-hegeh mintak invitation letter konvo dia pasal nak senang lulus visa. Lagipun visa US sekarang ni sekejap boleh approved. Tapi padan muka saya, dalam banyak kali dok beremail-email tiba-tiba satu part tu dia senyap membisu. Dah follow up pun sonyop yo budak nih. Bz exam & FYP rupanya. Langsung lupa invitation letter tu. Adeh camner nak wat Visa takde Supporting docs!

Kebetulan plak tengok tiket flight tetiba je dah naik dua kali ganda sebab nak summer season kan..omak kau..boleh bawak lagi sorang. So memandangkan tak berbaloi..tak apalah dik oi..maafkan diriku tak merancang betul-betul..Sangat frust lah jugak - 4 tahun dia belajar sana, sebab tak rancang betul-betul langsung tak dapat jejak bumi US tu.*Betul tak tipu, kakak kau ni tak shopping berbulan dok nyimpan duit - bajet nak shopping sana-hahaha*

Yang lecehnya, MAS hanya sampai LA je. Airasia langsung tarak. Haritu usha samada nak naik Cathay (kalo ini terpaksa jadi vegetarian ), Etihad, Qatar airways takpun Emirate. Duit poket, kiri kanan dah ada yang nak tolong topap sket-sket. Siapa lagi kalau bukan mamaku & makcikku. Tak malukan..dah kerja pun still kena ada dana bantuan begini...haha..

Whatever pun, kakak kamu ini, family, friends & Petronas as sponsorship sangat berbangga dengan kejayaan anda memperoleh segulung ijazah dari Pennsylvania State University. Proud of it!!
(Nampaknye kena revise la "To Go List" saya nih..hehe..)

.:: As if bunga tu kamilah hantar.he.he. ::.

.................................................................................

Selamat Hari Guru kepada Guru-guru, Pensyarah-pensyarah & Pendidik Sedunia!



M

4 Responses to Happy Graduation Day lil Bro!

  1. ilyani

    eh apsal tak pegi.. kalu pegi kan lagi byk bleh citer kat blog :)

  2. mizzura

    Dearest Ilani:
    first week usha tiket okay lagi.. second week mak ai...terkujat nyah..cepat betul naik..ni memang frust la tak dpt pergi..T_T

  3. NICK IRFAN

    wah! US ke? best! nnt post la kat sini gambr2 permandangan kt sana leh kitorang tgk... hehe

  4. mizzura

    Dearest Nick Irfan:

    Sy tak pergi lah..dia pun nak balik dah bulan depan..anyway kalo saya rajin nanti saya post gegambar for info yer.. T_T (still sedih)

Leave a Reply