My Favourite Sport

Posted by mizzura on Monday, April 5, 2010. Filed under:

Ahaks!

Cepat-cepat!!

Nuffnang dah bukak topik nih!

Mari bercerita tentang  Sukan Kegemaran Anda.

Calon-calon sukan kegemaran saya adalah seperti berikut:
*adoi...kena selongkar gambar lama-lama ni!*

Sukaneka

Pergh! inilah sukan memula saya join dalam sejarah hidup saya. Kalori yang terbakar juga sangat minimum sesuai dengan usia kanak-kanak aktif yang perlukan banyak tenaga. Tak perlu ada tekanan emosi. Menang dapat hadiah, tak menang pun dapat hadiah kasihan. Bahagianya sukan ni kan...

.:: Bakul sampah pun boleh jadi bahan sukan yer ::.

Taekwondo

Bunyi macam ganas kan. Tapi memang ganas ooo..huhu.. Dulu masuk tournament bengang betul dengan amoi tu bila dia sepak kepala.Nak hentam kaw-kaw tapi tak mampu. Dia belt hitam dah lama dari aku yang belt warna lain*ehe - malu nak ngaku*. Takperlah..sepak kaki budak laki kat kelas yang kacau aku lagi best! Ingat sukahati nak kacau perempuan. Nah kau side kick!!

.:: Ala-ala Street Fighter ::.


Long Distance Run

Favourite nih! 800m ker, 5km ker, 10km ker.Dulu siap ada azam nak join sume 10km run yang ada kat Malaysia. Sebab konon nak kumpul trophy & wang kemenangan *macam lah lari cepat sangat*. Err, kalau tak pun kumpul t-shirt & goodie bag free pun cukuplah.Teringat lagi waktu sekolah sapu minyak kuda *glamer tau nama minyak kuda time ni*. Lagi satu kenangan lari 10km kena rentas kubur cina..serrraammmm..

.:: Eww..kenapa pakai t-shirt labuh & seluar baggy itew?? ::.

Group Sport


Oh, saya amat kureng sikit main group sport ni. Sebab banyak kepala kan nanti tak sekufu gaduh pulak. Nanti kalau menang pulak bergambar ramai-ramai terus hilang glamour i tauuu...*acah jer*. Tu belum campur bila among the team punya emosi-emosian. Tension betulkan. Tapi sebab main netball ni lah jari bengkok sampai sekarang*BTW nilai hantaran tetap tak kurang yer*

.:: Nampak kan, semua berebut nak jadi glamer ::.

Outdoor Activities


Pernah join jugak, macam waterfall abseiling, rowing, canoeing, wall climbing, orieenteering etc.Tapikan agak kureng sikit lah nak join sports ni. Maklumlah saya ni pemalu dengan alam sekitar.Sekali sekala je join.

.:: Kan dah cakap - malu dengan alam sekitar sampai sorok muka ::.


Berenang


Yer, berenang sangat best.Erk macam dah cerita pasal berenang kan. Best sebab boleh main kocak-kocak air pakai sexy-sexy ala baywatch. Dapat release tension sambil bakar kalori. Kan dulu dah bagitau berenang ni No Sweat!

.:: Ikan duyung dapat kaki ::.

Jadi pemenangnya adalah.....

|
v

|
v

TADAAA!!!

Adidas Action 3 Products !
 
.:: Asyik men product jer ::.

erkk??

Apa kes???!!!

Pasal tak kira apa sport yang kamu orang join tapi kalau tak ada sense of smelling good people kamu bukan lah favourite sesiapa yang menghidunya.
ewwww...

Oklah berenti merapu.
Pemenang untuk My Favourite Sport jatuh kepada "Berenang".

Jom berenang!
Splash..spalsh!!
Yihaa...

Nah commercial break untuk penganjur:


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Project Alpha Season 2 is presented by
Adidas Action 3
and supported by
P1 and MAS
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


_



3 Responses to My Favourite Sport

  1. ilyani

    wah so happening :) all the best!

    come check mine too

    ilyani.net

    :)

  2. cik bunbun

    sukaneka!! hahaha. bunbun x pndai bersukanT__T

    err, ini satu jenis contest ke? hahaha. budak ketinggalan zaman:P

  3. mizzura

    maksud bunbun project alpha?? bukan contest tapi mcm..err..instant cash ..wah..cepat2 try..

    sukaneka sangat happening!

Leave a Reply