Satay Ostrich Sedap Tau!!



Sebelum pulang ke kota, wajib membuat lawatan tapak di resort ni.



Kat sini tak ramai sangat orang.
So a lil bit privacy la seram.

In between dua lot building ada ala ala water front macam loji.
Yang pasti scenary di waktu pagi memang Class!!

.:: Macam dalam cerita Winter Sonata la ::.


.:: As if berada kat oversea ::.


Selesai breakfast, tanpa berlengah lagi terus tuju ke swimming pool.
Quite besar tapi pool cetek sangat nak berenang pun tak best.
Terpaksa bajet diri kecik mandi kanak-kanak area.


.:: Baca jampi dulu ::.


.:: Adik baju biru berkata : akak gemuk ni over betul ::.

Last day kat PD saya telah menunggang 4 macam kenderaan.


.:: Vroom-vroom. Naik ATV ::.


.:: Part time jadi Caddy ::.


.:: Racing Go-kart*tapi bawa slow macam balik kg ::.


.:: Menaiki kenderaan berburu bulu ::.

Kalau duduk Duta Hacienda jalan kaki je nak pergi Extreme Park.


.:: Shooting Range paintball ::.


.:: ATV kiddos ::.


.:: Dan podium kemenagan ::.


Akhirnya, dapat juga singgah PD Ostrich.
Last time pergi dengan family tak sempat pun.
Actually kami pujuk insist nak pergi.


.:: Kenapa leher kau begitu ::.


Ostrich ni makan je, bila dihulur tangan.
Nasib tak sakit.
Tapi seriau la tengok leher dia yang meliuk lentok tu.


.:: Ostrich ngada-ngada nak orang suap ::.


Telur Ostrich ni kuat.
Saya pijak pun tak pecah mahupun retak
*aku ringan kot*

.:: Nah kau aku pijak-pijak ::.

.:: Boleh tampung berat 120kg tau ::.

Pergh.
Daging Ostrich juga sedap dimakan.
Masak satay memang lah berselera.
Cuba masak lemak, lalu tak lalu.

.:: Nyam-nyam - daging yang lembut ::.

Masa naik Ostrisch satu round jer.
Tapi kena bayar RM4 setelah tu.
Tiba-tiba brader tu suruh pergi office ambil sijil.
Sijilll??!!
Iye.
Sapa naik Ostrich dapat sijil keberanian.
Cayalah.

.:: Boleh update dalam CV ::.


Sekian.
Argh..
Kulit sudah tan, tak boleh nak pikat brother hensem camni T_T


.:: Bye-bye ::.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hello We are OddThemes, Our name came from the fact that we are UNIQUE. We specialize in designing premium looking fully customizable highly responsive blogger templates. We at OddThemes do carry a philosophy that: Nothing Is Impossible

25 comments:

  1. wah..best la gambar tu, menyeronokkan, macam nak gi jugak

    ReplyDelete
  2. serius ker tu satay ostrisch?? sedapp ekk?? hehe anyway, kt mna nih tempat nih?

    ReplyDelete
  3. etomyam: pergi jangan tak pergi..yang penting singgah extreme park & PD Otrich..

    ReplyDelete
  4. Syeeda: eee...serius tau..lembut..tapi ada blogger lain bagi feedback keras..ikut nasib la ek...

    boleh refer gambar cantik kat sini..
    http://www.vkeong.com/2009/travel/pd-ostrich-show-farm-port-dickson/

    or

    http://photo1385.com/?p=497&cpage=1#comment-1205

    kat mana..kat batu 9. Ada signboard PD Ostrich..

    Pergi tau!!!

    ReplyDelete
  5. wah! bestnye dapt pijak telur ostrich dan makan sekali? eh! kt mne ni kak? mcm best je tgk..

    ReplyDelete
  6. tak penah lagi naek ostrich tue.. huhhu.. sedap ke satay?

    ReplyDelete
  7. salam ziarah..
    huhU..bestnye dia pi melanc0ng!
    tak pernah ada pengalaman lg ngan ostrich nie..
    satay pun cam s0dap.. =)

    ReplyDelete
  8. ohh PD ke. ingtkan obersee mane. tehehehe:D

    ReplyDelete
  9. to Nick Irfan: pijak teur ostrich jer..makan tu makan satay jer..nak cuba rase telur ostrich ker? pergilah port dickson jer.. cuti cuti malaysia..

    ReplyDelete
  10. to Chaon Cornerz: so far time tu rase satay die sedap jer..lembut..(or maybe tengah lapar semua pun bedal??) huhu..

    ReplyDelete
  11. to Azrai Ahmad Zamri:
    bila lagi nak ada pengalaman tu..cepat pergi set satu tarikh ke PD sebelum tibe2 tauke PD Ostrich tukar fikiran ker.. :-P

    to Bunbun:
    Malaysia aja..cantik jugak tau..

    ReplyDelete
  12. woooo!!!!
    best nyer tempat tu...
    nak nek ATV..tringin sangat..huhuhu...
    nak rasa satay burung unta gak!!!!

    ReplyDelete
  13. waa..sonok nye..hehehe..
    huhu..sdp ea satay tu..
    nyumnyumnyum

    ReplyDelete
  14. boleh masuk CV? erk!!

    ReplyDelete
  15. To Syafiq Kadiran:

    Kalau terigin sangat..apalagi..jangan tunggu2..
    nanti melepas semua..

    ReplyDelete
  16. To s A i F u L z A k W a N ®:

    Satay tu sedap & lagi lembut dari ayam tau...

    ReplyDelete
  17. To Kapten:

    Ai..ai..kapten...masuk CV...Bravado naik burung leher panjang ;-p

    ReplyDelete
  18. selama ni ingatkan PD tak best. everytym ada org suggest, saye la tukang pembangkang. haha. rupa2nya best jugak pd nih eyh.. macam2 ader :)

    ReplyDelete
  19. To {travel junkie lady}

    Best tau..!! In fact family saya tiap2 tahun pergi sana (wp kadang2 ada boringla).

    Yang penting naik Ostrich yer...First & last...maybe..huhu..

    ReplyDelete
  20. i have never tried ostrich satay before.. lol.. only chicken and beef so far =)

    ReplyDelete
  21. To kenwooi:

    U shud try at least once in a lifetime...delicious..!!

    ReplyDelete

Featured Slider