Satay Ostrich Sedap Tau!!

Posted by mizzura on Saturday, April 10, 2010. Filed under:



Sebelum pulang ke kota, wajib membuat lawatan tapak di resort ni.



Kat sini tak ramai sangat orang.
So a lil bit privacy la seram.

In between dua lot building ada ala ala water front macam loji.
Yang pasti scenary di waktu pagi memang Class!!

.:: Macam dalam cerita Winter Sonata la ::.


.:: As if berada kat oversea ::.


Selesai breakfast, tanpa berlengah lagi terus tuju ke swimming pool.
Quite besar tapi pool cetek sangat nak berenang pun tak best.
Terpaksa bajet diri kecik mandi kanak-kanak area.


.:: Baca jampi dulu ::.


.:: Adik baju biru berkata : akak gemuk ni over betul ::.

Last day kat PD saya telah menunggang 4 macam kenderaan.


.:: Vroom-vroom. Naik ATV ::.


.:: Part time jadi Caddy ::.


.:: Racing Go-kart*tapi bawa slow macam balik kg ::.


.:: Menaiki kenderaan berburu bulu ::.

Kalau duduk Duta Hacienda jalan kaki je nak pergi Extreme Park.


.:: Shooting Range paintball ::.


.:: ATV kiddos ::.


.:: Dan podium kemenagan ::.


Akhirnya, dapat juga singgah PD Ostrich.
Last time pergi dengan family tak sempat pun.
Actually kami pujuk insist nak pergi.


.:: Kenapa leher kau begitu ::.


Ostrich ni makan je, bila dihulur tangan.
Nasib tak sakit.
Tapi seriau la tengok leher dia yang meliuk lentok tu.


.:: Ostrich ngada-ngada nak orang suap ::.


Telur Ostrich ni kuat.
Saya pijak pun tak pecah mahupun retak
*aku ringan kot*

.:: Nah kau aku pijak-pijak ::.

.:: Boleh tampung berat 120kg tau ::.

Pergh.
Daging Ostrich juga sedap dimakan.
Masak satay memang lah berselera.
Cuba masak lemak, lalu tak lalu.

.:: Nyam-nyam - daging yang lembut ::.

Masa naik Ostrisch satu round jer.
Tapi kena bayar RM4 setelah tu.
Tiba-tiba brader tu suruh pergi office ambil sijil.
Sijilll??!!
Iye.
Sapa naik Ostrich dapat sijil keberanian.
Cayalah.

.:: Boleh update dalam CV ::.


Sekian.
Argh..
Kulit sudah tan, tak boleh nak pikat brother hensem camni T_T


.:: Bye-bye ::.

25 Responses to Satay Ostrich Sedap Tau!!

  1. etomyam

    wah..best la gambar tu, menyeronokkan, macam nak gi jugak

  2. Syeeda Sobbihi

    serius ker tu satay ostrisch?? sedapp ekk?? hehe anyway, kt mna nih tempat nih?

  3. mizzura

    etomyam: pergi jangan tak pergi..yang penting singgah extreme park & PD Otrich..

  4. mizzura

    Syeeda: eee...serius tau..lembut..tapi ada blogger lain bagi feedback keras..ikut nasib la ek...

    boleh refer gambar cantik kat sini..
    http://www.vkeong.com/2009/travel/pd-ostrich-show-farm-port-dickson/

    or

    http://photo1385.com/?p=497&cpage=1#comment-1205

    kat mana..kat batu 9. Ada signboard PD Ostrich..

    Pergi tau!!!

  5. NICK IRFAN

    wah! bestnye dapt pijak telur ostrich dan makan sekali? eh! kt mne ni kak? mcm best je tgk..

  6. Chaon Cornerz

    tak penah lagi naek ostrich tue.. huhhu.. sedap ke satay?

  7. Azrai Ahmad Zamri

    salam ziarah..
    huhU..bestnye dia pi melanc0ng!
    tak pernah ada pengalaman lg ngan ostrich nie..
    satay pun cam s0dap.. =)

  8. cik bunbun

    ohh PD ke. ingtkan obersee mane. tehehehe:D

  9. mizzura

    to Nick Irfan: pijak teur ostrich jer..makan tu makan satay jer..nak cuba rase telur ostrich ker? pergilah port dickson jer.. cuti cuti malaysia..

  10. mizzura

    to Chaon Cornerz: so far time tu rase satay die sedap jer..lembut..(or maybe tengah lapar semua pun bedal??) huhu..

  11. mizzura

    to Azrai Ahmad Zamri:
    bila lagi nak ada pengalaman tu..cepat pergi set satu tarikh ke PD sebelum tibe2 tauke PD Ostrich tukar fikiran ker.. :-P

    to Bunbun:
    Malaysia aja..cantik jugak tau..

  12. Syafiq Kadiran

    woooo!!!!
    best nyer tempat tu...
    nak nek ATV..tringin sangat..huhuhu...
    nak rasa satay burung unta gak!!!!

  13. s A i F u L z A k W a N ®

    waa..sonok nye..hehehe..
    huhu..sdp ea satay tu..
    nyumnyumnyum

  14. Kapten

    boleh masuk CV? erk!!

  15. mizzura

    To Syafiq Kadiran:

    Kalau terigin sangat..apalagi..jangan tunggu2..
    nanti melepas semua..

  16. mizzura

    To s A i F u L z A k W a N ®:

    Satay tu sedap & lagi lembut dari ayam tau...

  17. mizzura

    To Kapten:

    Ai..ai..kapten...masuk CV...Bravado naik burung leher panjang ;-p

  18. {travel junkie lady}

    selama ni ingatkan PD tak best. everytym ada org suggest, saye la tukang pembangkang. haha. rupa2nya best jugak pd nih eyh.. macam2 ader :)

  19. mizzura

    To {travel junkie lady}

    Best tau..!! In fact family saya tiap2 tahun pergi sana (wp kadang2 ada boringla).

    Yang penting naik Ostrich yer...First & last...maybe..huhu..

  20. kenwooi

    i have never tried ostrich satay before.. lol.. only chicken and beef so far =)

  21. mizzura

    To kenwooi:

    U shud try at least once in a lifetime...delicious..!!

  22. Sherry

    Good want ride it

  23. Unknown

    canada goose jackets
    chargers jerseys
    ralph lauren pas cher
    air force 1 shoes
    nike air huarache
    ray bans
    nike air huarache
    michael kors outlet
    miami heat
    michael kors outlet

  24. shengda xu

    coach outlet
    coach factory outlet
    hermes bags
    christian louboutin shoes
    pandora jewellery
    pandora charms sale clearance
    true religion outlet online
    pandora charms outlet
    ralph lauren sale clearance uk
    michael kors outlet store
    xushengda0317

  25. aaa kitty20101122

    curry shoes
    hogan outlet online
    kobe 11
    ferragamo belts
    adidas ultra boost
    pandora jewelry
    timberland boots
    lebron james shoes
    new england patriots jersey
    michael kors outlet

Leave a Reply