My Favourite Surfing Spot

Posted by mizzura on Wednesday, March 17, 2010. Filed under:

Ha! Susah nak jawab ni. Banyak kronologi kalau nak ceritakan Favourite Surfing Spot ni. Mesti akan berubah ikut trend punya!

.:: Yang ni pun favourite surfing sopt jugak - count tak?? ::.

Era Sekolah Menengah - Cyber Cafe

Wu time ni internet tu kira mende baru la. First time buat email kat satu CC kat dalam Klang Parade yang diajar oleh BFF Baizura pada tahun 1998 *amik kau*. RM4/hr tu. Mahal gilos! Nak tau tak? Itula my official email sampai sekarang termasuk untuk cari kerja. Asal balik lambat je, cakap mama pergi CC nak guna internet :-P

Era 1 Rumah 1 Komputer - Rumah la (yang pasti komputer & telefon rumah mesti berdekatan)

Time ni siapa-siapa agak mampu register la line Streamyx *ke TMnet eh?*. Pastu bila online, haram telefon rumah tak boleh pakai sampai bapa saya bukak satu lagi line telefon pasal anaknya dok MIRC, ICQ..etc.. Time ni suke gile bukak Bluemountain sebab konon-konon tak payah susah-susah nak beli greeting card birthday untuk kawan-kawan. Ingat tak, kalau nak connect je mesti bunyi apatah "krukk krak..zing..zing". Kira canggih la bunyi tu.

Era Universiti - Lab Computer Fakulti/ Handphone

Time ni nak kena berebut komputer, asal pukul 8pm je mesti penuh, konon-konon nak buat assignment.sambil-sambil bukak ym, friendster, Myspace bagai. Assignment tak siap jugak.Huh, taula free. Tu belum kira handphone yang ada function network. Kira PE-RAK jugakla boleh bukak yahoo dari handphone time tu*tapi tolak kredit - mahal gilos!*

Era Kerja - Wifi

Pergh time ni setakat bukak laptop kat food court KL Sentral tu orang dah tak hairanlah, pasal boleh dapat Wifi percuma. Dolu-dolu orang ada bisnes je bukak laptop kat public, itupun kat starbuck *padahal main solitaire je* Memang laku backpack laptop time ni. Memang nak pergi mamak semata-mata nak check email jawapan company mana nak panggil interview kerja.haha..

Era Pemalas - Broadband 

Eh memang pemalas pun..pemalas nak pergi CC, pemalas nak pergi starbuck, pemalas nak angkut laptop connect ke line telefon. Time sekarang ni Favourite Surfing Spot ialah di Atas Tilam Vono berduta Ziana Zain.haha. Sambil baring, boleh bercucuk tanam dalam Facebook, sambil lipat kain boleh layan Youtube, sambil tengok TV boleh berblogging, sambil mandi bath tub boleh bertweet *err yang ni boleh ke?? laptop ko water resistant eh* Apa yang perlu dilakukan hanya lah cucuk Si Wiggy tu ke laptop dan connected!

.:: Apa tunggu lagi - POTONG..*kepak2 kebung2* POTONG.. *kepak2 kebung2* ::.


Huyo P1 Wimax sudah 4G skarang. Takdelah bayar mahal tapi tunggu berjam-jam semata-mata nak log in Yahoomail.Nak tengok Video Project Alpha Season 1 pun laju jerk. As low as Rm69 per month. Jom jom berbroadband!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Project Alpha Season 2 is presented by
Adidas Action 3
and supported by
P1 and MAS
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::




_

5 Responses to My Favourite Surfing Spot

  1. luna_e

    wala....kenangan tuh...sangat sangat sangat la setuju sekalik....

  2. Dict MFG

    Takut la potong2 nih XD
    skang guna celcom broadband...kengkadang besh...kengkadang cam nak buang kat laut. Nasib baik shah alam ni takda laut -.-

    Jadi paperweight pun x leh...x cukup berat.

  3. mizzura

    luna: betul tu bila kenangkan balik memang nak gelak..mahal tau CC zaman dolu2...

    Dict MFG: ehehe..potong jgn tak potong..wuu..yela..zaman skang broadband makin kecik..tercicir pun mesti tak perasan..

  4. tujuhhariseminggu

    besh ke guna potong potong potong nih???

  5. mizzura

    tujuhhariseminggu: rahsia..huhu..

Leave a Reply