Alice dalam Dunia Ajaib

Posted by mizzura on Saturday, March 13, 2010. Filed under:


Alice in Wonderland..

Malam tadi, saya, mama & adik hingusan pergi tengok midnite cerita ituler...
show pukul 1025 dah habis..maka terpaksa amik yg betul2 tayangan tengah malam...1230 am..
adoi..lebam la mata esok kenduri..


.:: latihan leher, dari kiri ke kanan & dari kanan ke kiri ye adik-adik ::.

Ini semua gara-gara kepulangan yang dinanti adik dari asrama *apasal ek, budak asrama bila cuti jer dilayan bagai minyak yang penuh, kesian yang tak pernah dok asrama..huhu*


.:: Tengok, semua nak, dapat..tak aci ::.

Kawan saya cakap tengok 3D lagi best, baru la selari dengan effect die.

.:: Yang ni 2D jer..pasal dua dara seorang teruna ::.


Cerita ini pasal siapa lagi kalau bukan Alice. Rasa dah lama gila tak tengok cerita Alice in wonderland.*dah lupa pun kisah dia*. Dulu waktu kecik selalu disogok dengan cerita ini..waktu tengok ni terasa macam dejavu lah pulak..




Alice ini selalu bermimpi ke Dunia Ajaib Wonderland sehinggalah di hari pertunangan dimana dia masih berhalusinasi dengan si arnab pakai kot tu lalu di kejar arnab tu sampailah termasuk betul-betul dalam mimpi dia. Part paling best sebenarnye nak tengok Johnny Depp berlakon sebagai si Hatter tukang buat topi untuk permaisuri putih yang dirampas takhta dari kakaknya permaisuri merah yang kejam tapi kelakar jugak.pheww*takde titik noktah langsung explanantion pasal Johnny Depp tuh*


.:: Lain macam je muka Johnny Depp ni..korang nak jugak?? click ::.


Tapi filem yang diadaptasi dari novel Lewis Caroll Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking Glass ni, banyak nama watak tukar dari cerita asal. Pastu kisah kat London tapi langsung takde slang British*kantoi*. Apa-apa pun tetap fun untuk nak tengok sebab suka tengok Dunia Ajaib Wonderland tu..such a wonderful world..*err..horror pun ada gak..*



Cheers...!!

8 Responses to Alice dalam Dunia Ajaib

  1. N A N I E

    Thanx sebab visit mine..Totally aggree dengan you..tengok 3D lagik best sebab bile Alice dah masuk wonderland world, memang amazing sangat effect die :)

  2. fizamior

    alaaaaaaaaaaaaaaa....
    br nk ajak ko gi tgk dgn aku.... sbb nuex bo layannnn jek aku ajak dia tgk citer nih... huh! jom tgk lg skali dgn aku nk x???? hahahaha....

  3. tujuhhariseminggu

    uhh, nak kena g tgk nih... pakcik depp ado... :p

  4. mizzura

    nanie: yeker..harus tengok lg sekali ni...dpt pakai spek 3D plak :D

    fiza: wah ade org dah offer tgk alice lg la...yuhuu..

    7d/week : kono poie..lokeh2..

  5. nn

    aaa. mau tengok jugak. bila lah tu agaknya :/

  6. mizzura

    nn: cuti ni pergilah..have fun with 3D..baru besh..

  7. akuzle

    salam, dik.....

    saja nk ckp yg cara awk 'halau' uncle Wong tuh klakalaa....eheheheheh.... itu Uncle Wong mau glemer juga maaa, kasi masuk u pnya blog...eheheh

  8. mizzura

    to akuzle:

    hehe..Uncle Wong tu memang kalau cakap dengan dia kena style camtu.. favorite phrase dia "lu apahat"..(kau ada apa hal?/ Do you have any problem)...

    oklah kasi chan die masuk blog ek..hehehe..

Leave a Reply