Percy Jackson & The Lightning Thief

Posted by mizzura on Saturday, February 20, 2010. Filed under:

Ding Dong..Cuti-cuti nak tengok cerita apa?
Haritu saya pergi tonton cerita tu ^ 
*dengan ehem2-huh nak menyibuk jugak*
Bila masuk bilik tayangan, cerita sudah pun bermula.
*tula dah kata tak sempat makan nak jugak pergi food court*
Tapi tak apa start pun intro je baru.

.:: Sambungan latihan kepala ::.


Plak tu menggagau cari seat. 
Rupa-rupanya seat 4 dari depan skrin.
Adoi..
Orang tersangatlah ramai.
*kunyahan popcorn lengcai sebelah nipun sampai ke telinga aku*
Waktu beli tiket main ye kan je sbb itu je seat yang tinggal. 
Pulak tu, bila tengok skrin rasa tak cukup anak mata. 
Nak tengok kiri kanan atas bawah dalam sekelip mata mana dan!
Habis semua lubang hidung pelakon terlihat dengan jelas.
oke..oke..

Synopsis sikit. 
Kisah ni berlaku di zaman moden kat US la mana lagi..
Ada budak, Si Percy tulah suka sangat main air dek pembawakan bapa dia, dewa air Si Poisedon. 
Tak kenal? 
Ala gang-gang dewa Zeus, Appollo, Artemis tu  dalam mitos Greek & Roman.
*ek ele, macam la kenal sangat*. 
Si Percik ni eh Percy ni dituduh curi petir 
*petir boleh pegang ke? boleh, petir TNB*. 
Padahal orang lain kenakan dia, jadi nak dipulangkanlah petir ni ke satu tempat bernama Olympus 
*aik, tu camera aku*

Cerita ni diadaptasi dari novel.
*eh cerita  Malaysia tak banyak pun yang camtukan..apa kes* .
Sekali imbas macam gabungan LOTR, Harry Porter dgn Narnia pun ada.
*sbb ada laki separuh manusia separuh kuda* 
Sepanjang story bergelak jugak la kitorang sebab time tengah serius tiba-tiba ada je bunyi kambing.
Yang tah apa-apa tu walaupun kisahkan dewa Grik & Roman, 
semuanya tu berlaku kat Amerika..?? *boringg* 
Lor dah die producer die punya suke la kan - apa kau kisah!



Sape belum tengok.. pergilah. untuk light entertainment je.


3 Responses to Percy Jackson & The Lightning Thief

  1. wawan

    best! mata depa semua cantek!!!!

  2. nn

    cerita ni menarik hehe :)

  3. mizzura

    wawan: alah dah lupa plak mata diorang camner..

    nn: mbekkk..haha..bunyi kambing si penjaga Percy)

Leave a Reply