Legion - Tak tercapai akal ku..

Posted by mizzura on Monday, February 8, 2010. Filed under:

Sabtu lepas, saya mengisi masa senggang ke One Utama. 
Nak dekat CNY ni banyak offer murah-murah tapi saya takde rase satu keperluan untuk membeli dan membelah. 
Tersangatlah lapar dan terus ke Peranakan Palance.
Usai makan, terus ke TGV nak tengok movie & hentam ajer cerita Legion.
*terpengaruh dengan poster lelaki berkepak*.

 
*layout menegak - exercise leher anda*


Setengah jam pertama – amat boring. 
Rasa nak tidur dan keluar dari cinema *hakikatnye sampai habis cerita pun*
Baru sedar cerita itu 18PL-patutlah! 

Secara ringkas, cerita ni berkisar tentang tuhan sangat kecewa dengan sikap manusia lalu dia plan nak tarik balik kenikmatan dengan menghapuskan manusia.
Salah seorang angel-Michael *eh nak istilah sebagai orang ke?* tak setuju lalu turun ke bumi konon nak menyelamatkan dan memberi petunjuk kepada manusia terpilih.
Ada satu preggie woman itu hendak dilindungi, kononya bayi dalam perut itulah yang akan meneruskan generasi manusia.

 

Saya tak mahu beri ulasan cukup sekadar kata TAK BEST!! *ibu jari tunjuk bawah dua kali*

Moral: Jangan terpengaruh dengan poster lelaki berkepak *Hey ko bajet asal pelik je macam Avatar ke?*

4 Responses to Legion - Tak tercapai akal ku..

  1. dian

    sib bek i x g tgk lg

  2. mizzura

    dian: yup..tengok cerita Jackie Chan lg bagus :P

  3. Naim Nordin

    cite yg leh gugat akidah umat islam...ermm mcmn leh trlepas penapisan(diorg x alert ke benda2 mcm nie)

  4. mizzura

    Naim Nordin: Yup, from my view memang terasa macam nak memesong akidah umat islam(ini kan cerita barat).Sebab tu taknak bg ulasan lanjut time2 tgh "hangat" nih..takuttt org salah faham nanti ;P

Leave a Reply