Balinese Spa

Posted by mizzura on Friday, February 12, 2010. Filed under: ,

 Hoke..hoke..
Inilah entri terakhir tentang Bali.
Whoa..Terhegeh-hegeh nak kemaskini *sebut update lagi sedap*


Flight adalah pukul 7.30pm. 
Eh banyak masa ni! *tapi tak cukup-cukup jugak!*
Breakfast sangatlah lambat.
Dalam 1030 am gitu.

 
*Hari-hari wajib ambil pancake & golden syrup with banana*


 
 *muka masih sembab - jadi burung hantu kerana packing barang*


Selesai breakfast, sempat lagi mencari harta karun sekitar Kuta sebelum periksa keluar *check out* pukul 12pm. Last kopek lah konon.

 
*Hua..sampai kena jengkit kaki*

  
 *Megastore - Kasi licin barang Hard Rock*

 
 *Kuta infront of Starbuck*

Sebelum pulang, singgah dulu di Arum Spa untuk special manjakan diri. 
Cadangan dari Pak Jamal. 
Katanya artis Malaysia ada singgah sini *rahsia*.
Oh yea, Pak Jamal ini sangat familiar dengan orang Malaysia. 
Antara orang yang dia pernah bawa ialah Dr Fadilah Kamsah..ooo...





Plan asal, lepas Spa nak cuba masakan sunda
*owh-my favourite*
Tapi tak sempat sebab sesi permanjaan diri habis sekitar 3pm.
*Gila lapar-perut ku tidak dimanjakan*
Jadi sebab takut tak sempat, kami sepakat terus ke Ngurah Rai Airport untuk makan.
Selesai periksa masuk *check in* semua bagasi & passportnya terus tuju ke McDonald *perut dah bunyi Kecak Dance kali ini (-_-)*

Jadi lunch kami bermula sekitar 530pm gitu.
*Apa erti sesi permanjaan diri kau tu at the end letih jugak*


Pukul 730pm kami sudah berawan dania dan tak sabar nak jejak ibu kota tercinta.


 
*Hi Malaysia, waduh jauh perjalanan gue *
Makasih sama cowok gue belikan teddy :-)

*Owh, ketemu rakan*


Nak pergi lagi kerana nak tengok Barong Dance, melawat Dreamland, memanja diri di Rock Spa, beli lukisan, melawat ladang kopi yang dihasilkan dari najis musang yang makan kopi itu jugak
*eww..tapi katanya sedap*. 
Ini semua saya tak sempat rasai. 
*eh 5H4M pun tak cukup ker?*

Sekian.


Daa...
I Love Bali!



4 Responses to Balinese Spa

  1. Tihara

    best ya bali.. ;)

  2. mizzura

    Tiha,
    Best! experience wise, at least kita tahu ada adat berbeza di luar sana.cheers!

  3. Kals

    ape ade kat bali ek?? cam best je..
    ntah bl la dpt gi..huhu..

  4. mizzura

    kals,
    Kalau nak lihat dunia dari perspektif berbeza bolehla singgah Bali. Sebab mereka ni muka ala melayu tapi berbudaya hindu tapi tak nampak pun ciri hindu(spt india malaysia) sebab mereka kuat dgn adat mereka.

    nak murah, pergi matta fair n rajin2 tengok offer kat air asia/mas. Sy pergi murah je, flight+hotel 2 org 5d4n hanya <rm1700. Bahagi dua dalam rm800..kan murah tu..

    hoke next time free saya update bgmana bole dpt tiket ke london rm488 (1way) *err figure maybe salah tp depan confirm 4*

Leave a Reply